Η Jaeger-LeCoultre εφαρμόζει την τέχνη της ακρίβειας με το νέο Master Grande Tradition Gyrotourbillon Westminster Perpetuel

Η Jaeger-LeCoultre ιδρύθηκε το 1833 στο Vallée de Joux, το λίκνο της πολύπλοκης Ελβετικής ωρολογοποιίας. Από τότε, επιδιώκει αδιάκοπα την καινοτομία στη χρονομέτρηση ακριβείας. Μια από τις πρώτες εφευρέσεις του ιδρυτή Antoine LeCoultre ήταν το μιλιονόμετρο, το πρώτο όργανο που μπορούσε να μετρήσει το μικρόμετρο.

Φιλόδοξη καινοτομία που καθόρισε τον κλάδο, σε συνδυασμό με φινίρισμα και τεχνική του υψηλότερου επιπέδου, αποτελούν πολύτιμες παρακαταθήκες της Jaeger-LeCoultre, που έχει δημιουργήσει μέχρι σήμερα πάνω από 1,200 μηχανισμούς κίνησης, 180 διαφορετικές τεχνικές ωρολογοποιίας και ωρολογίας ως μέρος της εταιρικής εμπειρίας της, πάνω από 400 κατοχυρωμένα διπλώματα ευρεσιτεχνίας κι έχει επαναφέρει παμπάλαιες διακοσμητικές μεθόδους όπως το γραμμοκόσμημα guillochage και την επισμάλτωση grand feu στο ατελιέ Méters Rares της. Το ‘2019 Salon International de la Haute Horlogerie’, θα δει τον Μεγάλο Οίκο να παρουσιάζει το Master Grande Tradition Gyrotourbillon Westminster Perpétuel, το πρώτο πολυαξονικό τουρμπιγιόν με μηχανισμό σταθερής δύναμης, ήχους Westminster και διηνεκές ημερολόγιο.


Βασικά σημεία του Jaeger-LeCoultre Master Grande Tradition Gyrotourbillon Westminster Perpétuel

  • Το πέμπτο πολυαξονικό τουρμπιγιόν από την Jaeger-LeCoultre, με μείωση μεγέθους στο επανασχεδιασμένο στοιχείο τουρμπιγιόν για να δημιουργηθεί ένα πιο άνετο ρολόι.
  • Ένας επαναλήπτης λεπτών Westminster carillon, που αναπαράγει τον ήχο του φημισμένου ρολογιού Big Ben στο Λονδίνο, με λειτουργία μείωσης διακοπών για βελτιστοποίηση του ρυθμού της μελωδίας.
  • Ενσωματώνει μηχανισμό σταθερής δύναμης ενός λεπτού για να παρέχει σταθερή ένταση ενέργειας στο ευαίσθητο τουρμπιγιόν, με αποτέλεσμα την ακριβή λειτουργία του λεπτοδείκτη και ακριβέστερη λειτουργία του επαναλήπτη λεπτών.
  • Νέα, στιλάτη και μοντέρνα αισθητική που παντρεύει το παραδοσιακό φινίρισμα του υψηλότερου επιπέδου με τα σύγχρονα, άνετα ρολόγια που βρίσκονται στην κορυφή της ιεραρχίας της μηχανικής ωρολογοποιίας.

 

 
 

 

To Master Grande Tradition Gyrotourbillon Westminster Perpétuel είναι η τελευταία γενιά του πολυαξονικού τουρμπιγιόν από την Jaeger-LeCoultre, μετά το Master Gyrotourbillon 1 του 2004, το Reverso Gyrotourbillon 2 του 2008, το Master Grande Tradition Gyrotourbillon 3 Jubilee του 2013 και το Reverso Tribute Gyrotourbillon του 2016.


Τα τουρμπιγιόν ακριβείας αποτελούν πολύτιμη εξειδίκευση για την Jaeger-LeCoultre, όπως αποδείχτηκε στον χρονομετρικό διαγωνισμό ‘Concours International de Chronométrie΄το 2009, όπου τα πρώτα δύο βραβεία απονεμήθηκαν στην Jaeger-LeCoultre. Η δύναμη στη δημιουργία τουρμπιγιόν υψηλής ακρίβειας, συμβαδίζει με τη δεξιότητα που απαιτείται για να κατασκευαστούν τα οπτικά εντυπωσιακά ρολόγια Gyrotourbillon. Ακόμα και με τις σημαντικές ενεργειακές απαιτήσεις του μεγάλου πολυαξονικού τουρμπιγιόν, η χρονομετρική απόδοση πρέπει να μείνει ανεπηρέαστη. Η εξισορρόπηση των αναγκών του Gyrotourbillon με τις απαιτήσεις της αψεγάδιαστης χρονομέτρησης, είναι ένα κατόρθωμα που μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την εμπειρία και ικανότητα μιας ωρολογοποιίας 186 ετών.
Επιπλέον, αναπτύσσοντας την τέχνη των πολυαξονικών τουρμπιγιόν, το Master Grande Tradition Gyrotourbillon Westminster Perpétuel διαθέτει ένα τουρμπιγιόν σημαντικά μικρότερο από αυτά προηγούμενων ρολογιών Gyrotourbillon. Κατά κανόνα, η μείωση του μεγέθους ενός μηχανισμού μειώνει και την ανοχή σφάλματός του, γι’ αυτό και οι επιτυχείς προσπάθειες σμίκρυνσης είναι τόσο πολύτιμες και πολύπλοκες. Δημιουργώντας ένα μικρότερο τουρμπιγιόν, η Jaeger-LeCoultre έχει δημιουργήσει ένα πραγματικά φορετό Gyrotourbillon, πετυχαίνοντας να το μεταφέρει έξω από το χρηματοκιβώτιο και πάνω στον καρπό για καθημερινή απόλαυση.


Ο ήχος Ουέστμινστερ είναι γνωστός σε όλους ως η διάσημη μελωδία του ρολογιού Big Ben στο Παλάτι του Ουέστμινστερ στο Λονδίνο. Η μελωδία των τεσσάρων φάσεων, αποτελείται από τέσσερεις νότες που παίζουν σε διαφορετικές διατάξεις και ποσότητες, ανά ένα τέταρτο της ώρας. Το Master Grande Tradition Gyrotourbillon Westminster Perpétuel, χρησιμοποιεί τέσσερα σετ από σήμαντρα (gongs) και σφυριά για να δημιουργήσει τον ήχο Ουέστμινστερ που υποδεικνύει τα τέταρτα όταν ενεργοποιηθεί ο επαναλήπτης λεπτών, συμπεριλαμβάνοντας έναν πολύπλοκο μηχανισμό, που το τοποθετεί στο πιο υψηλού κύρους επίπεδο των ρολογιών με ήχους καμπάνας.
Ο πιο υπέροχος ήχος καμπάνας μπορεί να χαλάσει από διακοπές και κενά ανάμεσα στα χτυπήματα. Για να δημιουργήσει έναν ήχο απαράμιλλης ευφωνίας, το Master Grande Tradition Gyrotourbillon Westminster Perpétuel διαθέτει μηχανισμό μείωσης διακοπών ενσωματωμένο στον μηχανισμό ήχου. Αυτός εξασφαλίζει ότι, ακόμα κι όταν δεν χτυπάει το σύνολο των τετάρτων Ουέστμινστερ, δεν θα υπάρχει χρονική καθυστέρηση ανάλογη με τα τέταρτα που λείπουν πριν χτυπηθούν τα λεπτά. Σε κάθε περίπτωση χτυπήματος, όταν το Master Grande Tradition Gyrotourbillon Westminster Perpétuel ενεργοποιηθεί, οι χτύποι της ώρας, οι χτύποι των τετάρτων και οι χτύποι των λεπτών ηχούν χωρίς διακοπές.


Η ακρίβεια βρίσκεται στο επίκεντρο του Master Grande Tradition Gyrotourbillon Westminster Perpétuel, με μηχανισμό σταθερής δύναμης ενός λεπτού που παρέχει σταθερό επίπεδο έντασης για το ενεργειακά απαιτητικό τουρμπιγιόν χωρίς να επηρεάζει τη χρονομετρική ικανότητά του. Ο μηχανισμός σταθερής δύναμης αποτελείται από ένα ελατήριο, γνωστό ως remontoir d’egalité, που περιοδικά επανενεργοποιείται από το κύριο ελατήριο και λειτουργεί ως δευτερεύουσα πηγή ενέργειας για να προστατεύσει το ρυθμιστικό όργανο της κίνησης.

 


Στο Master Grande Tradition Gyrotourbillon Westminster Perpétuel, ο μηχανισμός σταθερής δύναμης διαθέτει ένα επιπρόσθετο πλεονέκτημα: Ρυθμίζει την κίνηση της τροχαλίας λεπτών, δημιουργώντας έναν λεπτοδείκτη που παρέχει μεγαλύτερη ακρίβεια στην ένδειξη ώρας. Πιο σημαντικά, ο μηχανισμός που ελέγχει τον ήχο λεπτού ακολουθεί επίσης αυτό το σύστημα ένδειξης του λεπτοδείκτη, εξαλείφοντας το σφάλμα ήχου που μπορεί να επέλθει όταν ο επαναλήπτης ενεργοποιηθεί ανάμεσα σε λεπτά, όταν ο ήχος χτυπήσει και η ένδειξη ώρας μπορεί να αποκλίνουν κατά ένα λεπτό.


Επιπρόσθετα του πολυαξονικού τουρμπιγιόν, που υπογραμμίζει την κινηματογραφική δεξιότητα της λεπτής ωρολογοποιίας στην Jaeger-LeCoultre, και τον επαναλήπτη λεπτών, που τονίζει την ενδοεταιρική αριστοτεχνία και των πιο εξεζητημένων επιπλοκών, το Master Grande Tradition Gyrotourbillon Westminster Perpétuel διαθέτει επίσης την ωρολογιακή λειτουργία με τη μεγαλύτερη καθημερινή σύνδεση και πρακτική αξία – το διηνεκές ημερολόγιο. Όπως υποδηλώνει και η ονομασία του, το διηνεκές ημερολόγιο είναι σχεδιασμένο για να λειτουργεί στο διηνεκές. Απεικονίζει αυτόματα την ορθή ημερομηνία χωρίς να χρειάζεται προσαρμογή ανάμεσα σε μήνες διαφορετικής διάρκειας. Λαμβάνει υπ’όψη ακόμα και την επιπρόσθετη μέρα του Φεβρουαρίου κατά τη διάρκεια δίσεκτων χρόνων. Η πιο συνήθης διαμόρφωση του μηχανισμού διηνεκούς ημερολογίου μπορεί να προσαρμοστεί μόνο προς μία κατεύθυνση, όμως το Master Grande Tradition Gyrotourbillon Westminster Perpétuel επικεντρώνεται στην εμπειρία και άνεση του χρήστη ενώ η ημερομηνία μπορεί να προσαρμοστεί προς τα εμπρός ή προς τα πίσω χωρίς να επηρεάζει την κίνηση. Η μορφή δείκτη της ένδειξης ημερομηνίας ενισχύει το στοιχείο της ακρίβειας στο ρολόι, καθώς κινείται πάνω από το άνοιγμα του τουρμπιγιόν για να παράσχει την καλύτερη δυνατή θέα τού οπτικά εντυπωσιακού περιστρεφόμενου μηχανισμού διαφυγής.


Το Master Grande Tradition Gyrotourbillon Westminster Perpétuel είναι το αποτέλεσμα 186 χρόνων εμπειρίας στην ωρολογοποιία και του καινοτόμου πνεύματος του Οίκου, που συνεχίζει μέχρι σήμερα. Αντανάκλαση της κληρονομιάς και του μοντερνισμού, αποτελεί ο σχεδιασμός του ρολογιού, που υπογραμμίζει το κυκλικό προφίλ του πλαισίου Master Grande Tradition. Ένα ανασυρόμενο κουμπί επαναλήπτη λεπτών, που πρωτοεμφανίστηκε στο Master Ultra Thin Minute Repeater Flying Tourbillon, διατηρεί τις ομαλές γραμμές του πλαισίου. Τα χειροποίητα γραμμοκοσμήματα guillochage, το λεπτό χτύπημα martelage, και η επισμάλτωση grand feu, αποτελούν κανόνα του λεπτού φινιρίσματος στην ωρολογοποιία, που η Jaeger-LeCoultre έχει υπηρετήσει πιστά σε όλη την ιστορία της – πιο εντυπωσιακά στην εκθαμβωτική συλλογή Hybris Artistica. Στο Master Grande Tradition Gyrotourbillon Westminster Perpétuel όμως, αυτό το φινίρισμα εκφράζεται με πιο διακριτικό και μοντέρνο τρόπο, καταλήγοντας στο ανοιχτό καντράν – διαθέσιμο είτε σε τολμηρό σκούρο μπλε με επισμάλτωση grand feu, είτε στην πιο κλασική ασημί έκδοση – αναδεικνύοντας το εντυπωσιακό πολυαξονικό τουρμπιγιόν. Αυτές οι πολύ παλιές τεχνικές, χρησιμοποιούνται επιδέξια από εξειδικευμένους τεχνίτες από το εσωτερικό ατελιέ Métiers Rares της Jaeger-LeCoultre, όπου το κορυφαίου επιπέδου παραδοσιακό φινίρισμα επιτυγχάνεται σε κάθε κομμάτι διά χειρός.
 
Ο Ήχος Ακριβείας
Υπάρχουν πολύ λίγοι κατασκευαστές ρολογιών που κατέχουν εσωτερική εξειδίκευση στα ρολόγια χειρός με κωδωνισμό. Ακόμα λιγότεροι τα κατασκευάζουν από το 1870, επιτυγχάνοντας ενάμιση αιώνα εμπειρίας και τεχνογνωσίας. Μόνος ένας κατασκευαστής ρολογιών στον κόσμο διαθέτει πάνω από 200 μοντέλα ρολογιών με ήχους στην ιστορική και σύγχρονη φαρέτρα του – ο Μεγάλος Οίκος του Sentier.


To Master Grande Tradition Gyrotourbillon Westminster Perpétuel, συγκεντρώνει μια πλειάδα καινοτομιών και βελτιώσεων στους χτύπους που πρωτοεισήχθηκαν από την Jaeger-LeCoultre, εκφράζοντας την επιτομή της ωρολογιακής δημιουργικότητας και ευφυίας στον Μεγάλο Οίκο.


Κατά τον 19ο αιώνα, οι ήχοι στους επαναλήπτες ρυθμίζονταν κατά κύριο λόγο από μηχανισμούς μοχλού και τροχαλίας, που προκαλούσε ένα χαρακτηριστικό βόμβο που ακούγεται μαζί με τους χτύπους σε επαναλήπτες-αντίκες, αλλά και σε κάποια σύγχρονα ρολόγια που ακόμα χρησιμοποιούν το παλιό σύστημα. Η Jaeger-LeCoultre ενέγραψε το 1895 δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για ένα νέο, άηχο ρυθμιστή, που χρησιμοποιεί την τριβή και τις κεντρομόλους δυνάμεις για να ρυθμίζει τους χτύπους. Σήμερα, ο μηχανισμός αυτός χρησιμοποιείται στην πλειοψηφία των ρολογιών με χτύπους, περιλαμβανομένου και του Master Grande Tradition Gyrotourbillon Westminster Perpétuel.


Ο επαναλήπτης λεπτών του Master Grande Tradition Gyrotourbillon Westminster Perpétuel επωφελείται και πιο πρόσφατων καινοτομιών, όπως τα πατενταρισμένα κρυσταλλοειδή σήμαντρα που πρωτοεμφανίστηκαν στο Master Minute Repeater Antoine LeCoultre το 2005. Αυτά τα κρυσταλλοειδή σήμαντρα συγκολλούνται στον κρύσταλλο του καντράν, αξιοποιώντας τις υπέρτερες ιδιότητες μεταφοράς ήχου του συνθετικού κρυσταλλικού ζαφειριού, για να δημιουργήσει τον δυνατότερο και καθαρότερο χτύπο ρολογιού χειρός στην ιστορία. Σφυριά-καταπέλτες, που τεντώνονται και απελευθερώνονται για να δημιουργήσουν δυνατούς και σύντομους χτύπους στα σήμαντρα, χρησιμοποιούνται στο Master Grande Tradition Gyrotourbillon Westminster Perpétuel, όπως πρωτοεμφανίστηκαν στο μόνο άλλο ρολόι χειρός Westminster της Jaeger-LeCoultre, το Ηybris Mechanica Duomètre à Grande Sonnerie του 2009. Παρ’ ότι τα σήμαντρα με κυκλικές διατομές είναι ο κανόνας στα ρολόγια με επαναλήπτες λεπτών, τα σήμαντρα με τετράγωνες διατομές που χρησιμοποιούνται στο Master Grande Tradition Gyrotourbillon Westminster Perpétuel είναι σχεδιασμένα να παρέχουν τη μεγαλύτερη περιοχή επαφής με τα σφυριά που χτυπούν και αποτελούν βασικό χαρακτηριστικό των ρολογιών χτύπων της Jaeger-LeCoultre από το 2006.
 
Ο Ανεμοστρόβιλος Ακριβείας
Μείζονος σημασίας σε κάθε ωρολογιακό μηχανισμό είναι το ρυθμιστικό όργανο, η ισορροπία και κατασκευή ελατηρίου του τυμπάνου που επιτρέπει σε ένα ρολόι να μετράει τον χρόνο σε ακριβείς χτύπους. Το τουρμπιγιόν, είναι ένας χρονομετρικός ενισχυτής που μπορεί να βελτιώσει την χρονομετρική απόδοση ενός ρυθμιστή εξισορροπώντας τα σφάλματα τοποθέτησής του. Η εσωτερική εμπειρία της Jaeger-LeCoultre στα τουρμπιγιόν είναι αξεπέραστη, εφαρμοσμένη σε μια σειρά από περιστρεφόμενους μηχανισμούς διαφυγής, από το βραβευμένο κλασικό τουρμπιγιόν 978, το flying τουρμπιγιόν χωρίς γέφυρα, τα διάφορα πολυαξονικά ρολόγια Gyrotourbillon, τον κεκλιμένο άξονα Sphérotourbillon, και το πρωτοποριακό flying τουρμπιγιόν με τύμπανο του Master Ultra-Thin Minute Repeater Flying Tourbillon.


Μαζί με αυτή την άνευ προηγουμένου γκάμα από τουρμπιγιόν, έρχεται και μια εξ ίσου σημαντική αντίληψη της τεχνολογίας ελατηρίου του τυμπάνου, την οποία η Jaeger-LeCoultre έχει αναπτύξει με δικά της, εσωτερικά εργαλεία, για να δημιουργήσει τα εκλεπτυσμένα σφαιρικά ελατήρια τυμπάνου που χρησιμοποιούνται σε κάποια από τα πιο εξελιγμένα ρολόγια τουρμπιγιόν της.


Το Master Grande Tradition Gyrotourbillon Westminster Perpétuel, ανεβάζει αυτή την εξερεύνηση της ακρίβειας σε νέα ύψη με τον μηχανισμό σταθερής δύναμης. Με την εισαγωγή του δευτερεύοντος μηχανισμού ελατηρίου σταθερής δύναμης, η επικέντρωση στην ακρίβεια επιτυγχάνεται πολύ πέραν της διάστασης του περιστροφικού μηχανισμού και της ρύθμισης της ακρίβειας. Ο μηχανισμός σταθερής δύναμης του Master Grande Tradition Gyrotourbillon Westminster Perpétuel, υπογραμμίζει την ακρίβεια της παροχής έντασης σε μονόλεπτους κύκλους, την ακρίβεια στα άλματα του λεπτοδείκτη και την ακρίβεια στους ήχους του επαναλήπτη.
 

Δειτε Επισης

Το ηλεκτρικό SUV e:Ny1 της Honda στη 18η Save Energy
Διπλή νίκη-θρίαμβος για το Kia EV9 στα παγκόσμια βραβεία αυτοκινήτου 2024
Hyundai IONIQ 5 N: Παγκόσμιο αυτοκίνητο επιδόσεων στα World Car Awards
Η ιστορία και το προφίλ της J&P Fresca με κύρια δραστηριότητα την συσκευασία και εξαγωγή πατατών
Τα iF Design Awards τιμούν την Hyundai για 10η συνεχόμενη χρονιά
Το brand story της VALIO, η παρουσία και η εξέλιξη στην κυπριακή αγορά μέσω της ipH
Calvin Klein: Η νέα καμπάνια γυναικείας ένδυσης για την άνοιξη 2024 με πρωταγωνίστρια την Kendall Jenner
Τα ρολόγια που θα αναβαθμίσουν το ανοιξιάτικο στυλ σου!
Το νέο McCrispy® σε όλα τα εστιατόρια McDonald’s™ Κύπρου
Η Swarovski παρουσιάζει το θαύμα της αγάπης για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου