Νέο TOYOTA SUPRA – Ο θρύλος επέστρεψε

Δελτίο Τύπου  26/06/2019 12:20
Νέο TOYOTA SUPRA – Ο θρύλος επέστρεψε

Νέο TOYOTA SUPRA – Ο θρύλος επέστρεψε

Δελτίο Τύπου  26/06/2019 12:20

Το Toyota Supra -ένα από τα πιο φημισμένα sport αυτοκίνητα- επιστρέφει ξανά στο προσκήνιο, μετά από 17 χρόνια,  με ανανεωμένες επιδόσεις και δυναμικό σχεδιασμό!

RELATED ARTICLES


Το νέο Supra εξελίχθηκε από την Toyota ως ένα καθαρόαιμο sport αυτοκίνητο, βασισμένο στο αγωνιστικό DNA του προηγούμενου μοντέλου. Ο αρχιμηχανικός του νέου Supra, κ. Tetsuya Tada, δήλωσε χαρακτηριστικά, ότι το νέο Supra παραμένει πιστό στην ξεχωριστή κληρονομιά των προηγούμενων γενεών, συνδυάζοντας μοντέρνο σχεδιασμό και προηγμένη τεχνολογία χωρίς συμβιβασμούς. 

Η Toyota θέλησε να δημιουργήσει ένα αυτοκίνητο που να τραβάει την προσοχή και συγχρόνως να υπηρετεί  τομείς άμεσα συνδεδεμένους με την ιδανική κατανομή των μαζών και την αεροδυναμική.    Ένα χαρακτηριστικό  παράδειγμα που αναδεικνύει την καινοτόμα σχεδιαστική προσέγγιση της Toyota , είναι η «οπισθοβαρής» καμπίνα  η οποία προέκυψε από τη μετατόπιση του κινητήρα  όσο το δυνατόν πιο πίσω, προκειμένου να επιτευχθεί η ιδανική κατανομή του βάρους ανάμεσα στους δύο άξονες, κάνοντας έτσι το «τέλειο» 50-50 κατορθωτό. 
 

toyotasupranews2

 

Επηρεασμένο από τη διάταξη του μονοθέσιου αγωνιστικού αυτοκινήτου, το πιλοτήριο του νέου Supra σχεδιάστηκε για να θέσει τον οδηγό στο επίκεντρο της δράσης. Οι ρυθμιζόμενοι πλευρικοί βραχίονες στα sport καθίσματα και τα προστατευτικά μαξιλαράκια γονάτων παρέχουν στήριξη στις απότομες στροφές. Παράλληλα, η ψηφιακή οθόνη πληροφοριών και η οθόνη Head-up στον ανεμοθώρακα (διαθέσιμη μόνο στην Premium έκδοση) επιδεικνύουν την ταχύτητα και τις πληροφορίες πλοήγησης με σαφήνεια, στο οπτικό πεδίο του οδηγού.
 

toyotasupranews3

 

Ο 3λίτρος κινητήρας τούρμπο του νέου Supra αποδίδει 340 ίππους και 500 Nm ροπής, ενώ διαθέτει twin scroll υπερσυμπιεστή, άμεσο ψεκασμό και σύστημα μεταβλητού χρονισμού των βαλβίδων. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το νέο Supra ολοκληρώνει το «0-100» σε 4,3 δευτερόλεπτα.

Με όνομα που υποδηλώνει δύναμη, υπεροχή, επιδόσεις και κράτημα, το Supra υπήρξε το πιο δυνατό μοντέλο παραγωγής της Toyota, ενώ εξακολουθεί να κατέχει μια ξεχωριστή θέση ανάμεσα στους οπαδούς των sport αυτοκινήτων. 
 

toyotasupranews4

 

Οι φανατικοί λάτρεις των sport αυτοκινήτων της Κύπρου μπορούν να θαυμάσουν από κοντά την πέμπτη γενιά του θρυλικού ιαπωνικού μοντέλου στον εκθεσιακό  χώρο της Toyota στη Λευκωσία!

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας