O Fernando Alonso δοκιμάζει το θρυλικό “Dakar Hilux”

Ο οδηγός της TOYOTA GAZOO Racing, Fernando Alonso, ολοκλήρωσε μια δοκιμασία αξιολόγησης, διάρκειας δύο ημερών στο τιμόνι του TOYOTA Hilux, το οποίο κέρδισε το Ράλι Dakar στη Νότιο Αφρική στις 27-28 Μαρτίου.

Ο Fernando, ο οποίος σήμερα ηγείται της κατάταξης των οδηγών της FIA World Endurance Championship (WEC) μαζί με τους Sébastien Buemi και Kazuki Nakajima, πέρασε δύο ημέρες εκπαίδευσης και προσαρμογής στις εξιδεικευμένες απαιτήσεις του rally raid, κατά τη διάρκεια μιας αποκλειστικής δοκιμής στην έρημο Καλαχάρι.

Η TOYOTA GAZOO Racing της Νοτίου Αφρικής διοργάνωσε τη δοκιμασία για να μπορέσει ο Fernando να βιώσει το rally raid για πρώτη φορά. Ο πρώην νικητής του Rally Dakar Giniel de Villiers  ενήργησε ως μέντορας του Fernando καθ’ όλη τη διάρκεια της δοκιμής.

Το TOYOTA Hilux, το οποίο κέρδισε το Ράλι Dakar 2019 στα χέρια των Nasser Al-Attiyah και Mathieu Baumel τον Ιανουάριο, τροφοδοτείται από έναν 5-λιτρο V8 κινητήρα, παρέχοντας 385hp ίππους και παράγοντας 620Nm ροπής. Ο Fernando οδήγησε το αυτοκίνητο σε δύο ειδικές διαδρομές γύρω από την έρημο, σε αποστάσεις των 8χλμ. και των 17χλμ. αντίστοιχα.

Ο Fernando Alonso ανάφερε χαρακτηριστικά: «Πάντα θαύμαζα το Dakar και χάρη στην TOYOTA GAZOO Racing είχα την ευκαιρία να έρθω εδώ στη Νότιο Αφρική για να οδηγήσω το Hilux που κέρδισε τον αγώνα. Έχω δοκιμάσει διαφορετικές ειδικές διαδρομές και διαφορετικά αυτοκίνητα τα δύο τελευταία χρόνια και αυτή ήταν μια μεγάλη ευκαιρία. Ήταν διασκεδαστικό. σίγουρα διαφορετικό από αυτό που έχω συνηθίσει να οδηγώ, αλλά και πολύ ενδιαφέρον. Με το Hilux αισθάνεσαι υπέροχα! Έχει καλή πρόσφυση και ισορροπία, μεγάλη ισχύ και εντυπωσιακό φρενάρισμα. Ένιωσα απίστευτα, οδηγώντας αυτό το αυτοκίνητο».

Περισσότερες πληροφορίες στο www.toyota.com.cy
 

Δειτε Επισης

Η ιστορία και το προφίλ της J&P Fresca με κύρια δραστηριότητα την συσκευασία και εξαγωγή πατατών
Τα iF Design Awards τιμούν την Hyundai για 10η συνεχόμενη χρονιά
Το brand story της VALIO, η παρουσία και η εξέλιξη στην κυπριακή αγορά μέσω της ipH
Calvin Klein: Η νέα καμπάνια γυναικείας ένδυσης για την άνοιξη 2024 με πρωταγωνίστρια την Kendall Jenner
Τα ρολόγια που θα αναβαθμίσουν το ανοιξιάτικο στυλ σου!
Το νέο McCrispy® σε όλα τα εστιατόρια McDonald’s™ Κύπρου
Διεθνής διάκριση για το Οινοποιείο Κυπερούντας
Η Honda Κύπρου παρουσιάζει τα τρία καινούργια μοντέλα αυτοκινήτων, CR-V, ZR-V και e:Ny1
Διεθνείς διακρίσεις για τα brands της PPD Global, μέλος του Ομίλου Φώτος Φωτιάδης
Το νέο Ford Transit Custom στους εκθεσιακούς χώρους της Ford στην Κύπρο