Πρώτη δοκιμή για το νέο Seat Tarraco στην Ισπανία

InBusinessNews  06/12/2018 19:25
Πρώτη δοκιμή για το νέο Seat Tarraco στην Ισπανία

Πρώτη δοκιμή για το νέο Seat Tarraco στην Ισπανία

InBusinessNews  06/12/2018 19:25

Η Seat παρουσίασε στη Βαρκελώνη της Ισπανίας, το νέο Tarraco. Πρόκειται για ένα μεσαίο SUV, το οποίο συμπληρώνει την γκάμα των οχημάτων ελεύθερου χρόνου της ισπανικής μάρκας. Η αυτοκινητοβιομηχανία που ανήκει στο γκρουπ VW, κατασκευάζει άλλα δυο SUV, το Arona και το Ateca.

RELATED ARTICLES


Καθώς η αγορά συνεχίζει να επεκτείνεται, η εταιρεία εκτιμά ότι το Tarraco θα παίξει βασικό ρόλο στην ενίσχυση της θέσης της μάρκας στη παγκόσμια αγοράς. Αξίζει να τονισθεί ότι οι πωλήσεις της εταιρείας αυξάνονται με σταθερό ρυθμό. Από τον Ιανουάριο μέχρι τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους, η μάρκα έφτασε σε συνολικό όγκο πωλήσεων 449.000 οχήματα παγκοσμίως, 13,7% περισσότερα από την αντίστοιχη περίοδο του 2017 (395.100). Η εταιρεία πέτυχε τα καλύτερα αποτελέσματα στην ιστορία της και υπερέβη το καλύτερο 10μηνο της ιστορίας της μέχρι τώρα, αυτό του 2000 (433.600 αυτοκίνητα).

Το νέο μοντέλο, σχεδιάστηκε στο εργοστάσιο του Martorell (Βαρκελώνη) και κατασκευάζεται στο Wolfsburg (Γερμανία). Το όνομα του προέρχεται από την αρχαία ονομασία της Μεσογειακής πόλης Tarragona, ένα ιστορικό και πολιτιστικό κέντρο με ξεχωριστή αρχιτεκτονική. Το Tarraco είναι το πρώτο όνομα μοντέλου της Seat που επιλέχθηκε μέσω δημόσιας ψηφοφορίας από περισσότερους από 140.000 φίλους της μάρκας που συμμετείχαν στο τελικό στάδιο της πρωτοβουλίας #SEATseekingName.

To Tarraco έχει μήκος 4.73 μ., πλάτος 1.83 μ. και ύψος 1.65 μ. Η εμπρόσθια σχεδίαση αποκαλύπτει τη νέα σχεδιαστική κατεύθυνση της μάρκας, με μία πιο προεξέχουσα μάσκα. Οι προβολείς Full LED, που διατηρούν την τριγωνική σχεδιαστική τους μορφή, τοποθετούνται σε πιο απομακρυσμένα σημεία στο αμάξωμα.

Το νέο SUV χρησιμοποιεί τεχνολογία LED 100%, τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό, ως στάνταρ και για τα δύο επίπεδα εξοπλισμού, Style και Xcellence.

Οι σχεδιαστές δημιούργησαν μία καμπίνα με μοντέρνα εμφάνιση για τους επιβάτες. Το εσωτερικό διακρίνεται για την προσεκτική επιλογή υλικών και χρωμάτων, την απτή ακρίβεια των διακοπτών και χειριστηρίων. Επίσης, διατίθενται, χωρίς πλαίσιο εσωτερικός καθρέπτης, προαιρετικά θερμαινόμενα εμπρός και πίσω καθίσματα, ηλεκτρικό κάθισμα οδηγού με λειτουργία μνήμης. Επιλογή, ανάμεσα σε δυο εκδόσεις όσον αφορά την χωρητικότητα, 5θέσια είτε 7θέσια διάταξη καθισμάτων.

Ο οδηγός έχει στη διάθεση του Digital Cockpit με οθόνη 10.25’’, που απλοποιεί την παροχή πληροφοριών καθώς και μία μεγάλη, εργονομικά τοποθετημένη οθόνη 8’’, για εύκολη πρόσβαση σε μία σειρά από επιλογές συνδεσιμότητας.

Η γκάμα των κινητήρων, απαρτίζεται από αναβαθμισμένα σύνολα βενζίνης και ντίζελ απόδοσης από 150 -190 ίππους, με τις τελευταίες προδιαγραφές εκπομπών ρύπων.

Βενζίνη: Τετρακύλινδρος 1.5 TSI 150 ίππων, μεταξύ 5.000 σ.α.λ. και 6.000 σ.α.λ. Μέγιστη ροπή 25,4 χλγμ. η οποία παρεχεται από τις 1.500 σ.α.λ. έως 3.500 σ.α.λ. Συνδυάζεται με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο. Τελική ταχύτητα 201 χλμ./ώρα. Ο μεγαλύτερος 2.000 κ.εκ. αποδίδει 190 ίππους μεταξύ 1.500 - 4.100 σ.α.λ. Συνδυάζεται με αυτόματο 7τάχυτο κιβώτιο DSG. Φέρει σύστημα τετρακίνησης 4Drive. Με αυτό τον κινητήρα, το Tarraco πιάνει τα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 8΄΄ και φτάνει στη τελική ταχύτητα των 211 χλμ./ώρα.

Κινητήρες πετρελαίου: Τετρακύλινδρος 2.0 λίτρων TDI, 150 ίππων. Σε δυο εκδόσεις όσον αφορά την μετάδοση της κίνησης, 2WD ειτε 4WD. Επίσης, ισάριθμες επιλογές για το κιβώτιο ταχυτήτων, 6 ταχυτήτων είτε 7τάχυτο κιβώτιο DSG (4Drive). Ισχυρότερος 2.0 TDI 190 ίππων 4Drive με 7τάχυτο κιβώτιο DSG. Το Tarraco έχει σχεδιαστεί ώστε να επωφελείται από εναλλακτικές τεχνολογίες κινητήρα, με στόχο την περαιτέρω βελτίωση της αποδοτικότητας στο μέλλον. Το αργότερο μέχρι το 2020, θα λανσαριστεί και έκδοση Plug-in Hybrid.

Η πρώτη δοκιμή στη Βαρκελώνη, έγινε με την έκδοση που φέρει το μοτέρ βενζίνης 2.000 κ.εκ. απόδοσης 190 ίππων. Το αυτοκίνητο της δοκιμής διαθέτει τον πιο πλούσιο εξοπλισμό και ανάμεσα στα στοιχεία που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον ξεχωρίζουν το σύστημα τετρακίνησης και το αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων DSG.

Όπως διαπιστώθηκε, το μεσαίο SUV εξασφαλίζει υψηλά ποσοστά οδικής συμπεριφοράς. Ειδικότερα στους ισπανικούς δρόμους, κινήθηκε με χαρακτηριστική ευκολία και φρόντισε να μην καταπονούνται οι επιβάτες από ταλαντώσεις, κραδασμούς και θορύβους. Επίσης, στις στροφές εμφανίστηκαν περιορισμένες κλίσεις. Το πλαίσιο είναι γερμανικών προδιαγραφών και έχει υψηλή ακαμψία. Θετικά σχόλια για την συμπεριφορά των αναρτήσεων και του συστήματος διεύθυνσης. Οι ρυθμίσεις όλων των στοιχείων που συμβάλουν στην οδική συμπεριφορά είναι πολύ καλές και έγιναν σύμφωνα με τα γερμανικά στάνταρ.

Το μοτέρ έχει υψηλή απόδοση και εξασφαλίζει πολύ καλές επιδόσεις. Από χαμηλά παρέχει μεγάλη ποσότητα ενέργειας και εξασφαλίζει την απρόσκοπτη κίνηση του αυτοκινήτου. Οι διαθέσιμοι χώροι είναι μεγάλοι και άνετα ταξιδεύουν τέσσερις ενήλικες. Ο πέμπτος επιβάτης θα κάνει μερικές παραχωρήσεις.

Οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν τον Μάρτιο 2019. Η βασική έκδοση 1.5 εκτιμάται ότι θα κοστίζει γύρω στις 28.000 ευρώ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας