Το ουίσκι The Famous Grouse έγινε 113 χρονών

Δελτίο τύπου  23/08/2018 11:27
Το ουίσκι The Famous Grouse έγινε 113 χρονών

Το ουίσκι The Famous Grouse έγινε 113 χρονών

Δελτίο τύπου  23/08/2018 11:27
 
To 1896, o Matthew Gloag φτιάχνει στη Σκωτία ένα blended ουίσκι στο οποίο δίνει το όνομα Grouse, και του οποίου η υπογραφή είναι ακόμα και σήμερα σε όλα τα μπουκάλια. Το ουίσκι αποκτά τεράστια φήμη παγκοσμίως, γι’ αυτό και τον Αύγουστο του 1905 μετονομάζεται σε The Famous Grouse.
 
Το The Famous Grouse παράγεται στο αποστακτήριο Glenturret (το παλαιότερο αποστακτήριο σε λειτουργία στη Σκωτία) του ομίλου Edrington. Μετά από 113 χρόνια ζωής, σήμερα είναι το νούμερο ένα σε προτίμηση blended ουίσκι στη Σκωτία και διατίθεται σε περισσότερες από 100 αγορές ανά τον κόσμο.
 
Η εταιρία πρόσφατα κυκλοφόρησε 2 καινούριες εκδόσεις, το The Famous Grouse Bourbon Cask και το The Famous Grouse Ruby Cask. Το Bourbon Cask είναι ένα απαλό και ισορροπημένο ουίσκι με νότες καραμέλας και βανίλιας, και που έχει ωριμάσει σε βαρέλια αμερικάνικης βελανιδιάς και βαρέλια bourbon. Το Ruby Cask είναι επίσης ένα απαλό ουίσκι αλλά πλούσιο σε γεύση φρούτων και εσπεριδοειδών, που έχει αντιστοίχως ωριμάσει σε βαρέλια κρασιού port, δίνοντας του έτσι και το χαρακτηριστικό σκούρο χρυσό/χάλκινο χρώμα.
 
Επίσημος εισαγωγέας και διανομέας στη Κύπρο είναι από το 1977 μέχρι και σήμερα η εταιρία ACM Christofides Ltd (www.acm.com.cy), καθιστώντας την εταιρία από τους πρώτους και παλαιότερους αντιπροσώπους του The Famous Grouse παγκοσμίως.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας