Επίσημη παρουσίαση της τρίτης γενιάς της Porsche Cayenne

Στους εκθεσιακούς χώρους της A.Ι.Motokinisi στη Λεμεσό πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 3 Μαΐου η αποκάλυψη της νέας Porsche Cayenne στο κοινό.  
H τρίτη γενιά της Porsche Cayenne είναι ένα ολοκαίνουριο μοντέλο με σωρεία σχεδιαστικών και τεχνολογικών καινοτομιών, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο ότι θέλει και μπορεί να συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία των προκατόχων του.

Κατά την παρουσίαση του μοντέλου, ο κ. Άλκης Ιακωβίδης Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας που εισάγει τα φημισμένα γερμανικά αυτοκίνητα της Porsche, δήλωσε μεταξύ άλλων, «Το μοντέλο Cayenne, από το 2002 που έκανε την παρουσία του στην αγορά έγινε σημείο αναφοράς στην κατηγορία των premium SUV. Απόδειξη τα αναρίθμητα βραβεία που κέρδισε και οι ψηλοί αριθμοί πωλήσεων σε κάθε του γενιά. Το διάσημο όνομα Porsche δεν χρειάζεται συστάσεις. Δεν αποτελεί μόνο το σήμα κατατεθέν της ξακουστής γερμανικής εταιρείας Porsche, αλλά έχει γίνει συνώνυμο της πλήρους επιτυχίας. Κάτι που αποδεικνύουν και οι πωλήσεις αφού το ένα ρεκόρ διαδέχεται το άλλο».  

Όσον αφορά τον εξωτερικό σχεδιασμό οι μηχανικοί της Porsche έδωσαν έμφαση στην αεροδυναμική χωρίς όμως να παρεμβαίνουν στην ταυτότητα που υιοθετεί η εταιρεία στα εκτός δρόμου μοντέλα της. Μπροστά η νέα Cayenne είναι πιο χαμηλή και πιο κομψή ενώ πίσω η πιο κεκλιμένη οροφή, κάνει την καινούργια Cayenne να δείχνει πιο μεγάλη και πιο χαμηλή. Όσον αφορά τις διαστάσεις, το μήκος της έχει αυξηθεί κατά 63 χιλιοστά και το ύψος της έχει μειωθεί κατά 9, ενώ το μεταξόνιο έχει παραμείνει στα 2,895. Σημαντικό είναι και το ότι οι χώροι έχουν μεγαλώσει σημαντικά παρά το ότι το μεταξόνιο δεν αυξήθηκε. Μεγαλύτερος είναι και ο χώρος αποσκευών που φθάνει τώρα τα 770 λίτρα και είναι κατά 100 μεγαλύτερο από αυτό της προηγούμενης γενιάς.

Σημαντικά αναβαθμισμένο αλλά και με πολλές επιρροές από τη νέα Panamera είναι και το εσωτερικό της Cayenne. H κεντρική κονσόλα πλέον δεν έχει συμβατικά κουμπιά αλλά διακόπτες αφής ενώ η μεγάλη οθόνη των 12,3 ιντσών διαθέτει λειτουργίες που ελέγχονται ακόμα και με φωνητικές εντολές. Στον πίνακα οργάνων το μόνο αναλογικό όργανο είναι το παραδοσιακά κεντρικά τοποθετημένο στροφόμετρο. Δεξιά και αριστερά του υπάρχουν δύο οθόνες 7,0 ιντσών που μπορούν να προγραμματιστούν ελεύθερα και να απεικονίζουν από το ταχύμετρο μέχρι τους χάρτες του συστήματος πλοήγησης ή αυτού της νυχτερινής όρασης, ενώ φυσικά υπάρχουν και όλες οι δυνατότητες διασύνδεσης κινητών και online υπηρεσιών.

Μερικά από τα στοιχεία που εφοδιάζουν τη νέα γενιά της Cayenne είναι: τα προγράμματα λειτουργίας της ανάρτησης για άσφαλτο και χώμα, το σύστημα μείωσης των κλίσεων, τετραδιεύθυνση  και στάνταρ ζάντες 19 ιντσών (μέχρι και 21).

Η νέα Cayenne παρουσιάζεται και σε εκδόσεις Cayenne, Cayenne S και Cayenne Turbo. Η βασική έκδοση είναι διαθέσιμη με τον τρίλιτρο V6 κινητήρα απόδοσης 340 ίππων ενώ ένας V6 biturbo 2,9 λίτρων εφοδιάζει την Cayenne S, η οποία αυξάνει την ιπποδύναμη στους 440 ίππους. Στην κορυφή της γκάμας βρίσκεται φυσικά η Cayenne Turbo που έχει στη διάθεση της ένα V8 twinturbo 4.0 απόδοσης 550 ίππων. Πολύ σύντομα αναμένεται στην Κύπρο τόσο η πετρελαιοκίνητη έκδοση όσο και η υβριδική. Η τελευταία συνδυάζει τον V8 2,9 turbo μαζί με ένα ηλεκτρικό κινητήρα, προσφέροντας εντυπωσιακούς αριθμούς τόσο στην κατανάλωση και τις εκπομπές ρύπων όσο και στις επιδόσεις.

Δειτε Επισης

Τα iF Design Awards τιμούν την Hyundai για 10η συνεχόμενη χρονιά
Το brand story της VALIO, η παρουσία και η εξέλιξη στην κυπριακή αγορά μέσω της ipH
Calvin Klein: Η νέα καμπάνια γυναικείας ένδυσης για την άνοιξη 2024 με πρωταγωνίστρια την Kendall Jenner
Τα ρολόγια που θα αναβαθμίσουν το ανοιξιάτικο στυλ σου!
Το νέο McCrispy® σε όλα τα εστιατόρια McDonald’s™ Κύπρου
Η Swarovski παρουσιάζει το θαύμα της αγάπης για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου
Διεθνής διάκριση για το Οινοποιείο Κυπερούντας
Η Honda Κύπρου παρουσιάζει τα τρία καινούργια μοντέλα αυτοκινήτων, CR-V, ZR-V και e:Ny1
Διεθνείς διακρίσεις για τα brands της PPD Global, μέλος του Ομίλου Φώτος Φωτιάδης
Το νέο Ford Transit Custom στους εκθεσιακούς χώρους της Ford στην Κύπρο