Ο Οίκος Breguet παρουσιάζει το Classique 7145

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Κινέζικης Πρωτοχρονιάς, γνωστή και ως Ανοιξιάτικο Φεστιβάλ, ο Οίκος Breguet αφιερώνει ένα ιδιαίτερο κομμάτι στο σεληνιακό ζώδιο της χρονιάς. Το μοντέλο Classique 7145 αποτίνει φόρο τιμής στην τεχνική guilloche, με μια εγχάρακτη στο χέρι εικόνα, μιας από τις πιο αγαπητές ράτσες σκύλων στην Κίνα. Το σχέδιο αναδεικνύει το σχολαστικό έργο των τεχνιτών του Κατασκευαστή, τα έμπειρα χέρια των οποίων έδωσαν μια πνοή ζωής στην πρώτη ύλη. Ένα chow-chow χαραγμένο στη χρυσή πλάκα του καντράν, φωτίζει αυτή τη νέα δημιουργία, με κάθε χτύπο να αναδεικνύει ένα μοναδικό έργο τέχνης.
 
Η χάραξη χρυσού στην ωρολογοποιία προβλέπει την τεχνική  bas-relief  που περιλαμβάνει το σμίλευμα μοτίβων στα εξαιρετικά μικρά όρια του καντράν ενός ρολογιού. Αφού σκιαγραφήσει το σχέδιο, ο χαράκτης  εκτελεί το έργο του χρησιμοποιώντας διάφορους τύπους σκαρπέλων και εργαλείων χάραξης, ενόσω παρατηρεί με το μικροσκόπιο όλα τα  επιμέρους εξαρτήματα. Αυτή είναι η πιο ευαίσθητη φάση της δημιουργικής διαδικασίας. Ακολουθούν διαδικασίες καθαρισμού και στίλβωσης για να αναδείξουν το πραγματικό μεγαλείο του.
 
Το Classique 7145 Chow-Chow είναι ένα εξαιρετικό έργο τέχνης. Αναδεικνύει  την ομορφιά του χρυσού ενώ τονίζει τις αντιθέσεις του. Ένας αυτοκουρδιζόμενος μηχανισμός κίνησης που είναι ορατός μέσα από την κάσα από ζαφείρι, χαρίζει την τελευταία πινελιά σ’ αυτό το διάσημο ρολόι.

Δειτε Επισης

Το ηλεκτρικό SUV e:Ny1 της Honda στη 18η Save Energy
Διπλή νίκη-θρίαμβος για το Kia EV9 στα παγκόσμια βραβεία αυτοκινήτου 2024
Hyundai IONIQ 5 N: Παγκόσμιο αυτοκίνητο επιδόσεων στα World Car Awards
Η ιστορία και το προφίλ της J&P Fresca με κύρια δραστηριότητα την συσκευασία και εξαγωγή πατατών
Τα iF Design Awards τιμούν την Hyundai για 10η συνεχόμενη χρονιά
Το brand story της VALIO, η παρουσία και η εξέλιξη στην κυπριακή αγορά μέσω της ipH
Calvin Klein: Η νέα καμπάνια γυναικείας ένδυσης για την άνοιξη 2024 με πρωταγωνίστρια την Kendall Jenner
Τα ρολόγια που θα αναβαθμίσουν το ανοιξιάτικο στυλ σου!
Το νέο McCrispy® σε όλα τα εστιατόρια McDonald’s™ Κύπρου
Η Swarovski παρουσιάζει το θαύμα της αγάπης για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου