Porsche: Δύο παγκόσμιες πρεμιέρες στο Σαλόνι της Γενεύης

Με δύο παγκόσμιες πρεμιέρες παρουσιάστηκε το εργοστάσιο της Porsche στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης που διεξάγεται αυτές τις μέρες στην ομώνυμη Ελβετική πόλη. Πρόκειται για το Mission E που απέκτησε τον κωδικό «Cross Turismo» και υποδεικνύει τον περιπετειώδη χαρακτήρα του, αλλά και το κορυφαίο 911 GT3 RS με τους 520 ίππους.

Porsche Mission E Cross Turismo
Το Mission E Cross Turismo αποτελεί τη δεύτερη ηλεκτρική πρωτότυπη πρόταση της Porsche, με τη διαφορά ότι πρόκειται για ένα τετρακίνητο ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Μοντέλο, που λόγω χαρακτήρα, θα μπορεί να κινηθεί ηλεκτρικά σε όλα τα οδοστρώματα κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες. Με μήκος 4,95 μέτρα, το όχημα έχει σχεδιαστεί για να ικανοποιήσει τις ανάγκες τεσσάρων ατόμων, ενώ στα ατού του προστίθεται και η γρήγορη φόρτιση. Σχεδιαστικά βασίζεται φυσικά στην Mission E αλλά αυτό που κάνει τη διαφορά είναι το ύψος αλλά και το πίσω μέρος. Το εσωτερικό διατηρεί την ταυτότητα και φυσικά τα υψηλά πρότυπα του κατασκευαστή με σωρεία ψηφιακών συστημάτων και καινοτόμων τεχνολογιών. Κάτω από το καπό υπάρχουν δύο κινητήρες που αποδίδουν άνω των 600 ίππων και επιτρέπουν στην Porsche Mission E Cross Turismo να επιταχύνει στα 100 χιλιόμετρα από στάση σε λιγότερο από 3,5 δευτερόλεπτα. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι με φόρτιση λιγότερη των 15 λεπτών μπορεί να διανύσει περίπου 400 χιλιόμετρα. Η φόρτιση του οχήματος είναι ευέλικτη και μπορεί να πραγματοποιηθεί στο δρόμο ή στο σπίτι.

Porsche 911 GT3 RS
Την πρώτη του παρουσία έκανε και το ανανεωμένο 911 GT3 RS. Ένα θρυλικό μοντέλο στη γκάμα της Porsche που διατηρεί τον ατμοσφαιρικό flat-six κινητήρα των 4.0 λίτρων αλλά με την ιπποδύναμη να είναι αυξημένη κατά 20 ίππους και να φθάνει τους 520.


Με ένα ειδικά ρυθμισμένο PDK κιβωτίου επτά σχέσεων η 911 GT3 RS επιταχύνει από 0-100 km/h σε 3,2’’ ενώ η τελική της ταχύτητα φθάνει τα 312 km/h. Όσον αφορά τις εξωτερικές αισθητικές αλλαγές, αυτές αφορούν τον εμπρός προφυλακτήρα με μεγαλύτερες εισαγωγές και αεροτομές καθώς και τα πλαϊνά spoiler και τα φωτιστικά σώματα. Το νέο μοντέλο έχει επιπλέον νέους τροχούς ελαφριού κράματος 20 και 21 ιντσών καθώς και νέο κάλυμμα κινητήρα. Η Porsche σημειώνει πως χάρη και σε αλλαγές στην αεροδυναμική η νέα GT3 RS έχει διπλάσια κάθετη αεροδυναμική πίεση στα 200 km/h σε σχέση με την προκάτοχό της. Όπως και στην προηγούμενη έκδοση η 911 GT3 RS μπορεί να συνοδεύεται από πακέτο Clubsport που περιέχει rollcage, ζώνες έξι σημείων, πυροσβεστήρα και προεγκατάσταση για διακόπτη μπαταρίας. Επίσης διατίθεται και το πακέτο Weissach που προσφέρει επιπλέον μείωση του βάρους στα 1.430 κιλά χάρη στην εκτεταμένη χρήση τμημάτων από ανθρακονήματα. 

 

Δειτε Επισης

Το ηλεκτρικό SUV e:Ny1 της Honda στη 18η Save Energy
Διπλή νίκη-θρίαμβος για το Kia EV9 στα παγκόσμια βραβεία αυτοκινήτου 2024
Hyundai IONIQ 5 N: Παγκόσμιο αυτοκίνητο επιδόσεων στα World Car Awards
Η ιστορία και το προφίλ της J&P Fresca με κύρια δραστηριότητα την συσκευασία και εξαγωγή πατατών
Τα iF Design Awards τιμούν την Hyundai για 10η συνεχόμενη χρονιά
Το brand story της VALIO, η παρουσία και η εξέλιξη στην κυπριακή αγορά μέσω της ipH
Calvin Klein: Η νέα καμπάνια γυναικείας ένδυσης για την άνοιξη 2024 με πρωταγωνίστρια την Kendall Jenner
Τα ρολόγια που θα αναβαθμίσουν το ανοιξιάτικο στυλ σου!
Το νέο McCrispy® σε όλα τα εστιατόρια McDonald’s™ Κύπρου
Η Swarovski παρουσιάζει το θαύμα της αγάπης για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου