Αποκλειστική συνεργασία V.M.Cavaway με Santa Irene

Ακόμη μια εταιρεία, το οινοποιείο Santa Irene, εμπιστεύεται την V.M.Cavaway για την διαχείριση των προϊόντων της, διευρύνοντας έτσι την γκάμα της με μια νέα σειρά αποτελούμενη από έξι κρασιά.

Βουνοπλαγιά, Οίνος Λευκός Ξηρός – Ποικιλία Ξυνιστέρι
Daniel, Οίνος Λευκός Ξηρός – Ποικιλία Μαύρο Αμπελίσιμο
Theoni, Οίνος Ερυθρωπός Ξηρός – Ποικιλία Μαύρο Αμπελίσιμο
Λαξιά, Οίνος Ερυθρός Ξηρός – Ποικιλία Μαύρο Αμπελίσιμο
Πρωτάρι, Οίνος Ερυθρός Ξηρός – Ποικιλία Μαύρο Αμπελίσιμο
Santa Irene Shiraz, Οίνος Ερυθρός Ξηρός – Shiraz

Ιδρύθηκε στο Φαρμακά το 2015 από τον κ. Δανιήλ και Θεόνη Αναστάση και είναι ένα μοντέρνο οινοποιείο το οποίο είναι περιτριγυρισμένο από αμπελώνες με θέα τα βουνά του Τροόδους. 

Στόχος τους εξαρχής αποτελεί η ανάδειξη της αμπελουργικής αλλά και της οινικής παράδοσης της περιοχής του Φαρμακά ειδικότερα και γενικότερα της ορεινής Πιτσιλιάς αλλά και της Κύπρου. Με τον απαραίτητο σύγχρονο εξοπλισμό οινοποίησης καθώς και με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας για την συμπίεση και ψύξη, το οινοποιείο έχει δυνατότητα παραγωγής μέχρι και 50,000 μπουκάλες το χρόνο. Η υπόγεια κάβα προσφέρει τις απαραίτητες συνθήκες για την ωρίμαση του οίνου στα δρύινα βαρέλια καθώς και για τη φύλαξη του εμφιαλωμένου κρασιού μέχρι τη στιγμή διάθεσής του στην αγορά.

Η παραγωγή του οινοποιείου προσανατολίζεται αυστηρά στην παραγωγή ποιοτικών, αυθεντικών και ιδιοσυγκρασιών οίνων με σαφή τον Κυπριακό χαρακτήρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στους παραδοσιακούς αιωνόβιους αμπελώνες τους κυριαρχεί το Ντόπιο Μαύρο ενώ το Ξυνιστέρι εντοπίζεται σε μικρότερα κομμάτια γης. 

Η προσπάθεια αναβίωσης των παραδοσιακών αμπελώνων της περιοχής του Φαρμακά ξεκίνησε πριν από μία πενταετία και τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικά. Οι αμπελώνες εντοπίζονται σε υψόμετρο 1000 μέχρι 1350 μέτρων. Είναι φυτεμένοι, κάποιοι εδώ και περισσότερο από 120 έτη, κατά μήκος των απότομων πλαγιών των ορεινών όγκων που περιτριγυρίζουν το χωριό. Είναι χαρακτηριστική η απουσία ξερολιθιών γεγονός που χαρακτηρίζει τη μοναδικότητα της μορφολογίας των συγκεκριμένων αμπελώνων αλλά καθιστά τις καλλιεργητικές φροντίδες ιδιαίτερα απαιτητικές καθώς κάθε προσπάθεια εκμηχάνισης καθίσταται αδύνατη.

Δειτε Επισης

Η ιστορία και το προφίλ της J&P Fresca με κύρια δραστηριότητα την συσκευασία και εξαγωγή πατατών
Τα iF Design Awards τιμούν την Hyundai για 10η συνεχόμενη χρονιά
Το brand story της VALIO, η παρουσία και η εξέλιξη στην κυπριακή αγορά μέσω της ipH
Calvin Klein: Η νέα καμπάνια γυναικείας ένδυσης για την άνοιξη 2024 με πρωταγωνίστρια την Kendall Jenner
Τα ρολόγια που θα αναβαθμίσουν το ανοιξιάτικο στυλ σου!
Το νέο McCrispy® σε όλα τα εστιατόρια McDonald’s™ Κύπρου
Η Swarovski παρουσιάζει το θαύμα της αγάπης για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου
Διεθνής διάκριση για το Οινοποιείο Κυπερούντας
Η Honda Κύπρου παρουσιάζει τα τρία καινούργια μοντέλα αυτοκινήτων, CR-V, ZR-V και e:Ny1
Διεθνείς διακρίσεις για τα brands της PPD Global, μέλος του Ομίλου Φώτος Φωτιάδης