Antoniades Farm: Νέο γαλακτοκομείο στο Πισσούρι-Η δυναμικότητα της μονάδας παραγωγής χαλλουμιού

Την ανέγερση γαλακτοκομείου στην κοινότητα Πισσουρίου της επαρχίας Λεμεσού προγραμματίζει η Y.N. Antoniades & Sons.

Σύμφωνα με την γνωμάτευση του Τμήματος Περιβάλλοντος, το έργο, το οποίο στοχεύει στην παραγωγή και πώληση τυροκομικών προϊόντων, αφορά την ανέγερση εργοστασίου σε τεμάχιο 13.044 τ.μ., το οποίο θα αποτελείται από ένα κτηριακό όγκο ενός επιπέδου με μεσοπάτωμα και χώρους στάθμευσης για 13 αυτοκίνητα.

Όπως αναφέρεται στη μελέτη εκτίμησης των επιπτώσεων του περιβάλλοντος, ιδιοκτήτης του έργου είναι η Y.N. Antoniades & Sons (Shami Goats & Chios sheep).

Η φάρμα Αντωνιάδη (Antoniades Farm) δημιουργήθηκε το 1929 στο Πισσούρι, μετρώντας σχεδόν έναν αιώνα δραστηριοποίησης και εμπειρίας και πέραν των 10.000 πελατών.

antoniadesfarm5

Αρχιτέκτονες του προτεινόμενου έργου είναι το γραφείο Zenonos & Zenonos Architects.

Σύμφωνα με τον μελετητή του έργου, το προτεινόμενο έργο θα έχει μέγιστη δυναμικότητα 5.000 λίτρα ημερησίως (περίπου 600 κιλά χαλλουμιού).

Το ποσοστό κάλυψης του μέρους του τεμαχίου ανάπτυξης από το προτεινόμενο έργο είναι 70% (9.221 τ.μ. από τα 13.044 τ.μ.), ενώ το εμβαδόν των χώρων πρασίνου θα είναι 11.500 τ.μ..

antoniadesfarm2

Με βάση τη μελέτη εκτίμησης των επιπτώσεων στο περιβάλλον, το εκτιμώμενο κόστος του έργου ανέρχεται στα €2,5 εκατ. Οι κατασκευαστικές εργασίες αναμένεται να αρχίσουν μετά την έκδοση της άδειας οικοδομής και θα διαρκέσουν περίπου 12 μήνες.

antoniadesfarm

Στον εξωτερικό χώρο της προτεινόμενης ανάπτυξης θα υπάρχει τμήμα παραλαβής γάλακτος, ενώ το ισόγειο θα περιλαμβάνει χώρους στάθμευσης (11+2 για ΑΜΕΑ) και χώρους φορτοεκφόρτωσης (4), εργοστάσιο 1.764 τ.μ. και γραφεία 385.4 τ.μ., ενώ στο μεσοπάτωμα θα δημιουργηθούν γραφειακοί χώροι 404.5 τ.μ.

antoniadesfarm3

Σύμφωνα με την παραγωγική διαδικασία παραγωγής τυροκομικών προϊόντων που υποβλήθηκε από τον μελετητή, το γάλα θα παραλαμβάνεται από τα βυτιοφόρα και θα τοποθετείται απευθείας μέσα σε ντεπόζιτα αποθήκευσης γάλατος.

Έπειτα στο τμήμα επεξεργασίας γάλακτος, θα πραγματοποιείται η πρώτη παστερίωση του χαλουμιού. Αφού γίνει η πρώτη παστερίωση του χαλουμιού, τότε θα μεταφέρεται στα τμήματα τυροκόμησης.

antoniadesfarm4

Στη συνέχεια το προϊόν θα οδηγείται στην αλάρμη και στη συνέχεια στο τμήμα συσκευασίας. Επίσης, το προϊόν θα οδηγείται για δεύτερη παστερίωση χαλουμιού και στη συνέχεια στο τμήμα κατασκευής αναρής.

Τέλος τα προϊόντα θα οδηγούνται στην δεύτερη και τρίτη διαδικασία συσκευασίας και μετά στο ψυγείο φόρτωσης για κατανάλωση.

Δειτε Επισης

Υπερβολές από μέρους των συντεχνιών...«Λυπηρή η πρόθεση να πάρουν μέτρα εναντίον ξενοδοχειακών επιχειρήσεων»
Στο τεύχος Ιουλίου του περιοδικού GOLD: Τα 13α Invest Cyprus International Investment Awards
Γιάννης Μουρουζίδης: Οι κρίσιμες δεξιότητες για τις επιχειρήσεις και το σύγχρονο και ευέλικτο σύστημα κατάρτισης της ΑνΑΔ
Ανεύθυνος συνδικαλισμός χωρίς αναστολές παίζει κορώνα-γράμματα τον τουρισμό και την οικονομία
Εξαγόρασε το 100% της Stoiximan και ενισχύει περαιτέρω την ηγετική του θέση σε Ελλάδα και Κύπρο ο ΟΠΑΠ
Η παρέμβαση στην άτυπη σύνοδο του Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας και οι διμερείς επαφές Παπαναστασίου στην Κοπεγχάγη
Αντίστροφη μέτρηση για την φορολογική μεταρρύθμιση-Αυτά είναι τα έξι νομοσχέδια που τέθηκαν σε δημόσια διαβούλευση
Lidl Κύπρου: Αναδεικνύει τη δέσμευσή της στην τοπική ποιότητα μέσα από μία ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία ΓΑΛΠΟ
Παραβιάζουν τον Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων οι συντεχνίες των ξενοδοχοϋπαλλήλων-Καταδικάζουν ΟΕΒ και ΚΕΒΕ
Το πλήρως ανακαινισμένο Holland & Barrett στο Metropolis Mall και η καινοτόμα προσθήκη του νέου καταστήματος