Powered by

Περισσότερα τα αυγά εκκόλαψης πουλερικών για αυγοπαραγωγή τον Φεβρουάριο

Μεγάλη αύξηση της τάξης του 51,5% σημείωσαν τον Φεβρουάριο του 2025 τα αυγά εκκόλαψης πουλερικών ορνιθώνος που τοποθετήθηκαν στην επώαση για αυγοπαραγωγή, σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο του 2024, αγγίζοντας τα 90.360, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε την Παρασκευή η Στατιστική Υπηρεσία.

Επιπλέον, στο 1.351.500 ανήλθαν τον Φεβρουάριο του 2025 τα αυγά εκκόλαψης πουλερικών ορνιθώνος, που τοποθετούνται στην επώαση για κρεατοπαραγωγή, σημειώνοντας μείωση 13%, σε σύγκριση με τον περσινό Φεβρουάριο.

Εξάλλου, σύμφωνα με τα στοιχεία, η χρήση θηλυκών νεοσσών πουλερικών ορνιθώνος για αυγοπαραγωγή ανήλθε τον Φεβρουάριο του 2025 στα 44.750, σημειώνοντας αύξηση 19,4% σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2024.

Εξάλλου, ο αριθμός των αρσενικών και θηλυκών νεοσσών για πάχυνση ανήλθε στα 1.196.860, παρουσιάζοντας αύξηση 14% σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2024.

Σημειώνεται ότι η μεγάλη αύξηση 51,5% στα αυγά εκκόλαψης πουλερικών για αυγοπαραγωγή ενδεχομένως να οφείλεται και στην έξαρση της γρίπης των πτηνών που είχε ως αποτέλεσμα να εκτοξευθούν στις ΗΠΑ οι τιμές των αυγών, λόγω θανάτωσης μεγάλου αριθμών πουλερικών, δημιουργώντας κοινωνική αναταραχή. Ελλείψεις αυγών σε μικρότερο, ωστόσο, βαθμό παρατηρούνται και στην Ευρώπη.

Εκτιμήσεις κάνουν λόγο ότι η αντικατάσταση των πουλερικών που θανατώθηκαν θα χρειαστεί αρκετούς μήνες, διατηρώντας έτσι στα υψηλά επίπεδα τις τιμές.

Δειτε Επισης

Στο 3,4% ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας το 2024-Οι τομείς που ώθησαν το ΑΕΠ
Στα €1,4 δις το δημοσιονομικό πλεόνασμα το 2024, στο 65% του ΑΕΠ υποχώρησε το δημόσιο χρέος
Σε εξέλιξη η πρώτη αξιολόγηση για ένταξη της Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν-Παρακολουθεί στενά την πρόοδο η Κομισιόν
Δυσαρέσκεια καταναλωτών για μη εκπροσώπησή τους στην Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή
Προς ανανέωση και επικαιροποίηση το μνημόνιο συνεργασίας Κύπρου-Κατάρ στον τομέα υδάτων
Υποβάθμισε στο 2,5% τις εκτιμήσεις για τον ρυθμό ανάπτυξης της κυπριακής οικονομίας για το 2025 το ΔΝΤ
Δευτεραθλήτρια σε ποσοστό πλεονάσματος στην Ε.Ε. το 2024 η Κύπρος-Σημαντική μείωση και στο δημόσιο χρέος
Στρατής Ματθαίου: Ίδια συνταγή με 2013 οι προτάσεις ΔΝΤ για το δημόσιο-Επανάληψη των ίδιων μέτρων
Νίκος Χριστοδουλίδης: Βελτιώνεται η φήμη και η αξιοπιστία της Κύπρου, προσελκύουμε ποιοτικές επενδύσεις
Αλ. Ιωσηφίδης: Ευεργετική για την κυπριακή ναυτιλία η ένταξη στη ζώνη Σένγκεν-Επιπρόσθετο κίνητρο στη φαρέτρα μας