powered by

Πέρασε από την Ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΧΑΚ-Το θέμα που προκύπτει με χαμηλόμισθους εργαζόμενους

Η Ολομέλεια της Βουλής ενέκρινε με 35 ψήφους υπέρ και δύο αποχές τον προϋπολογισμό του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ) για το 2025.

Ο προϋπολογισμός είναι ελλειμματικός και προβλέπει συνολικές δαπάνες ύψους €6.855.825 και έσοδα ύψους €4.973.506, τα οποία θα προέλθουν από ετήσιες συνδρομές και άλλα ετήσια δικαιώματα (€2.719.596), δημοσίευση και εισαγωγή/διαπραγμάτευση συλλογικών επενδυτικών σχεδίων (€19.000), πάγια δικαιώματα (€193.150), τόκους εισπρακτέους (€67.625) και διάφορα άλλα έσοδα (€1.194.135).

Ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ Ζαχαρίας Κουλίας σε τοποθέτησή του στην Ολομέλεια, ήγειρε θέμα που προέκυψε με χαμηλόμισθους εργαζόμενους στο ΧΑΚ που υποβαθμίστηκαν από τη θέση Α2 στην Α1 άδικα και για τιμωρητικούς λόγους, όπως είπε, και θα πρέπει να αναβαθμιστούν εκ νέου.

Σημείωσε ότι ο Υπουργός Οικονομικών έπειτα από ενημέρωση της οποίας έτυχε θεωρεί ότι είναι δίκαιο το αίτημα για αναβάθμιση αυτών των έξι υπαλλήλων, ωστόσο αυτό πρέπει να υποβληθεί από τον Διευθυντή του ΧΑΚ.

Ο κ. Κουλίας έκανε έκκληση να υποβληθεί το αίτημα και να διορθωθεί αυτή η αδικία, όπως ανέφερε, για έξι χαμηλόμισθους εργαζομένους.

Δειτε Επισης

Γιώργος Πέτρου: Μετά από δύο χρόνια μείωση κόστους ηλεκτρισμού-Μόνη λύση οι ΑΠΕ
Πέραν των 66 εκατ. στο ταμείο της Logicom-Ολοκληρώθηκε η πώληση των μετοχών της στην Ελληνική στην Eurobank
Μνημόνιο συναντίληψης ανάμεσα σε CICMC και Πανεπιστήμιο Λεμεσού-Σκοπός μια παραγωγική συνεργασία
Νέα ευρωπαϊκή διάκριση της ΟΕΒ-Ηγετικός ο ρόλος της στην κυκλική οικονομία
Σε έμπειρα χέρια η προεδρία του Παγκύπριου Συνδέσμου Υπεραγορών-Το who is who του Μιχάλη Παναγίδη
Μια ομιλία πηγή έμπνευσης και σαφής οδοδείκτης για το προσωπικό της Logicom από τον Βαρνάβα Ειρήναρχο
Βράβευση για τη Marathon Distributors στα IN Business Supply Chain & Logistics Awards
Το SIL Accelerator της KPMG Κύπρου: Όσα δήλωσαν οι επικεφαλής του προγράμματος στο IN Business TV (video)
Business Escape Challenge: Μια αξέχαστη εμπειρία από το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus
Νέο Διοικητικό Συμβούλιο για τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Υπεραγορών-Πρόεδρος ο Μιχάλης Παναγίδης