Ετοιμάζονται τα νέα έγγραφα προσφοροδότησης για δρόμο Πάφου-Πόλης… Στόχος η ολοκλήρωση εντός τριετίας

To Τμήμα Δημοσίων Έργων προχωρεί τάχιστα με την ετοιμασία των νέων εγγράφων προσφοροδότησης για την πρώτη φάση του δρόμου Πάφου-Πόλης Χρυσοχούς, για να μπορέσει να προβεί στην εξαγγελία της προκήρυξης της προσφοράς, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Διευθυντής του Τμήματος, Ελευθέριος Ελευθερίου.

Επεσήμανε πως, μετά τον τερματισμό της σύμβασης για το έργο με την ΙΝΤRΑΚΑΤ, το Τμήμα προχώρησε στην λεπτομερή καταγραφή των εργασιών που εκτέλεσε ο εργολάβος με σκοπό να καταρτίσει τον τελικό λογαριασμό, καθώς και τις εργασίες που υπολείπονται να εκτελεστούν με τη νέα σύμβαση.

Σκοπός μας, συνέχισε, «είναι όπως έχουμε υποσχεθεί να προσφοροδοτήσουμε, να κατακυρώσουμε και να εκτελέσουμε το έργο εντός της επόμενης τριετίας».

Ερωτηθείς κατά πόσον το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων θα απαιτήσει από τον εργολάβο τυχόν επιπρόσθετο κόστος προκύψει από την ανάθεση του έργου σε άλλον εργολάβο ο κ. Ελευθερίου είπε πως «εμείς όταν θα προσφοροδοτήσουμε το έργο, το κατακυρώσουμε και θα προκύψει η νέα τιμή η οποία θα χρειαστεί να εκτελεστεί το έργο, το επιπρόσθετο κόστος το οποίο θα προκύψει θα το απαιτήσουμε, γιατί αυτό προβλέπει και η σύμβαση που είχαμε με τον εργολάβο».

Ερωτηθείς για τη δεύτερη φάση του έργου, ο κ. Ελευθερίου απάντησε πως αυτή έχει τροχοδρομηθεί και πως βασικά βρίσκονται στη διαδικασία της ετοιμασίας εγγράφων για να μπορέσουν να προσφοροδοτήσουν για μελετητές οι οποίοι θα τους ετοιμάσουν τα έγγραφα για την μελέτη και την κατασκευή του έργου.

Ταυτόχρονα, συνέχισε, προχωρούν στη διαδικασία της επικύρωσης των απαλλοτριώσεων. Επεσήμανε, επίσης, πως η φάση αυτή δεν επηρεάζεται από την εξέλιξη της πρώτης φάσης, γιατί, όπως εξήγησε, η κάθε μία φάση εκτελείται ξεχωριστά.

Στόχος τους πρόσθεσε, είναι να είναι έτοιμοι όπως υποσχέθηκαν και τέλος του 2025 αρχές του 2026 το έργο, το οποίο χαρακτήρισε ως απόλυτα αναγκαίο, να προσφοροδοτηθεί και να αρχίσει το πρώτο τρίμηνο του 2026.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση είπε πως αυτή τη στιγμή τρέχουν 70 συμβάσεις από το Τμήμα Δημοσίων Έργων και καμία από τις υπόλοιπες συμβάσεις έχει καταγγελθεί ούτε, σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα, πρόκειται να καταγγελθεί.

Ανέφερε πως το Τμήμα Δημοσίων Έργων και κατ’ επέκταση το Υπουργείο Μεταφορών Επικοινωνικών και Έργων διαχειρίζεται τις συμβάσεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και πως σκοπός τους είναι μαζί με τους εργολάβους να ολοκληρώνουν και να παραδίδουν τα έργα στο κοινό για να μπορέσουν αυτά να αποδώσουν για το δημόσιο συμφέρον για το οποίο κατασκευάζονται

Ξεκαθάρισε, επίσης, πως σε καμία περίπτωση δεν είναι πρόθεση τους να καταγγέλλουν τα έργα, σημειώνοντας πως εξαντλούν όλα τα περιθώρια που τους δίνονται μέσα από την κάθε σύμβαση και μέσα από τις διάφορες διαδικασίες για να μπορέσουν να ολοκληρωθούν τα έργα.

Δειτε Επισης

Η αναθεώρηση έργων για τo οδικό δίκτυο του Εθνικού Δασικού Πάρκου Ακάμα στο τραπέζι ΕΤΕΚ-Μαρίας Παναγιώτου
Το επενδυτικό ταμείο 33East συμπληρώνει το πρώτο στάδιο χρηματοδότησης με άντληση €26 εκατ.
Κρίσιμο βήμα για την αναβάθμιση του «Προμηθέα» σε FSRU... Η επόμενη φάση για την πιστοποίηση του πλοίου
Παγκόσμια έρευνα της PwC: Σχεδόν 3 στους 5 CEOs είναι αισιόδοξοι για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη
Τρεις μοναδικές πολυτελείς κατοικίες στη Λεμεσό από την Gordian
Adonis Heights by Cyfield: Η νέα ανάπτυξη στην καρδιά και στο πιο ψηλό σημείο της Αγλαντζιάς
ΕΒΕ Λάρνακας: Ιδανικός χώρος για στέγαση εταιρειών το παλαιό αεροδρόμιο-Σε άθλια κατάσταση το κτίριο
Έπεσαν υπογραφές για έργα ΣΒΑΚ ύψους €4,3 εκατ. στην Επαρχία Λάρνακας
Pascal: Περαιτέρω επέκταση με δύο νέα campuses στη Λεμεσό για το 2025
Μάριος Χαϊλής: Δυναμική ανάπτυξη για brokerage και online trading το 2025-Οι τρεις στρατηγικοί πυλώνες της Libertex