Powered by

Στόχος της Κυβέρνησης η στήριξη των επιχειρήσεων της υπαίθρου-Θα περιοδεύσει σε όλες τις επαρχίες ο Πρόεδρος

Περιοδεία σε όλες τις επαρχίες της ελεύθερης Κύπρου και την ΄ύπαιθρο θα πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, όπως ο ίδιος ανακοίνωσε το Σάββατο (7/9).

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο του Φεστιβάλ Παραδοσιακών Γεύσεων και Χειροτεχνημάτων που πραγματοποιήθηκε στην Προεδρική Κατοικία, στο Τρόοδος, με πρωτοβουλία της Πρώτης Κυρίας Φιλίππας Καρσερά Χριστοδουλίδη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «η αναγέννηση της υπαίθρου μας είναι μέσα στις προτεραιότητες μας και για να μπορούμε να το πετύχουμε χρειάζεται μια ολιστική προσέγγιση που αφορά το να υπάρχουν τα δεδομένα, ειδικότερα για νεαρά ζευγάρια, να επιστρέψουν στην ύπαιθρο μας.

Είναι για αυτό τον λόγο που ανακοινώσαμε και πρόσφατα το στεγαστικό σχέδιο που είναι σαφώς ενισχυμένο και αναβαθμισμένο, είναι για αυτό τον λόγο που δίνουμε ιδιαίτερη έμφασή στην Παιδεία και στην Υγεία, ώστε τα παιδιά και οι οικογένειες που ζουν στην ύπαιθρο να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες και τα ίδια δικαιώματα.

Σε αυτούς τους δύο τομείς, της Παιδείας και της Υγείας, ως πολιτεία έχουμε υποχρέωση έναντι όλων των πολιτών».

Πρόσθεσε, επίσης, ότι άλλος ένας στόχος είναι η στήριξη των  επιχειρήσεις στην ύπαιθρο, ώστε να μπορεί ο κόσμος που επιθυμεί να διαβιεί στην επαρχία να εργοδοτείται.

«Χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί έχουν γίνει σε αυτό το διάστημα αρκετά έργα και θα γίνουν ακόμη περισσότερα», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, υπογραμμίζοντας ότι «το αμέσως επόμενο διάστημα θα ξεκινήσω μια περιοδεία σε όλες τις επαρχίες, μετά και την υλοποίηση της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μετά τους νέους συνδυασμούς που υπάρχουν.

Θα ξεκινήσω αυτές τις επαφές πρώτα ερχόμενος στην ύπαιθρο μας, εδώ, για να συζητήσω με όλους τους τοπικούς παράγοντες, για να προχωρήσουμε με ακόμη πιο συγκεκριμένες και περισσότερες ανακοινώσεις για να δούμε πώς δημιουργούμε τις συνθήκες για να έχουμε περισσότερο κόσμο στην ύπαιθρο μας», είπε καταληκτικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.  

Δειτε Επισης

Η ανάπτυξη του ΣΟΠΑΖ... Συνεδριακό κέντρο, ζώνη καινοτομίας, δωδεκατάξιο σχολείο, φοιτητικές εστίες και άλλα
Άνοδος την Παρασκευή στο ΧΑΚ και εβδομαδιαία κέρδη
Σχέδιο ενίσχυσης παραγωγών για πετρέλαιο από Έφορο Ελέγχου Κρατικών Ενισχύσεων
Αύξηση στις μεταφορές εντός Κύπρου το τρίτο τρίμηνο του 2024
Στο 96% η υλοποίηση προϋπολογισμού 2024 για τα έσοδα και στο 91% για τα έξοδα-Στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου
Εγκρίθηκε ο πρώτος προϋπολογισμός του Δήμου Λεμεσού...Πλεονασματικός κατά €19 εκατ. το 2025
Αυξήθηκε ο ρυθμός ανάπτυξης το τέταρτο τρίμηνο 2024...Οι τομείς που έδωσαν ώθηση
Στις Βρυξέλλες για Eurogroup και Συμβούλιο Ecofin ο Μάκης Κεραυνός...Γεμάτη η ατζέντα των συνεδριάσεων
Προειδοποιεί με μέτρα το ωρομίσθιο κυβερνητικό προσωπικό-Ζητά ανάκληση απόφασης για μείωση 1.000 θέσεων εργασίας έως το 2035
Ενημέρωσε Χριστοδουλίδη για το χαρτοφυλάκιο του ο Καδής-Συμφώνησαν να είναι σε στενή επικοινωνία