Δυσφορία Χριστοδουλίδη για τοποθετήσεις κάποιων ΜΜΕ και πολιτικών για GSI-Απορρίπτει διχογνωμία στην Κυβέρνηση

Τις σκιές σε ό,τι αφορά τις διαφορετικές θέσεις εντός της Κυβέρνησης για το θέμα της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κύπρου-Ελλάδας (Κρήτης), θέλησε να...σβήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ξεκαθαρίζοντας πως «δεν υπάρχει καμία διαφορετική θέση».

Σε σημερινές του δηλώσεις και ερωτηθείς «πού κολλάει ο GSI στην απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου», ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε «δεν κολλάει πουθενά. Θέλω, όμως, να αναφέρω ότι παρακολουθώ με μεγάλο ενδιαφέρον τις έντονες τοποθετήσεις κάποιων Μέσων Μαζικής ενημέρωσης, είτε υπέρ είτε εναντίον αυτού του στρατηγικής σημασίας έργου».

«Παρακολουθώ με πολύ ενδιαφέρον τις τοποθετήσεις κάποιων πολιτικών προσώπων, είτε υπέρ είτε εναντίον. Ξεχνούν φαίνεται τι έλεγαν πριν ένα χρόνο, πριν δύο χρόνια, πριν τρία χρόνια, τι έκαναν όταν χειρίζονταν το συγκεκριμένο θέμα. Αλλά εν πάση περιπτώσει εμένα δεν με ενδιαφέρει αυτό. Εμείς ως διακυβέρνηση είμαστε υπόλογοι μόνο στον κυπριακό λαό και ως διακυβέρνηση θα πάρουμε απόφαση που εξυπηρετεί τα συμφέροντα του κυπριακού λαού», πρόσθεσε.

«Έχουμε δει στην Ιστορία αυτής της Δημοκρατίας τι έγινε με μεγάλα έργα, με μεγάλης στρατηγικής σημασίας έργα και πού κατέληξαν. Εμείς, ως υπεύθυνη διακυβέρνηση, θα πάρουμε μια απόφαση και δεν θα φεσώσουμε ούτε οικονομικά το κράτος ούτε τους πολίτες σίγουρα. Η απόφασή μας θα στηριχθεί σε πραγματικά δεδομένα και δεν θα έχει καμιά, είτε εποικοδομητική ή όχι, ασάφεια», επεσήμανε.

«Και είναι για αυτό τον λόγο που ζήτησα να έρθουν στην Κύπρο, να έχουμε ενώπιόν μας όλα τα δεδομένα. Είμαστε υπεύθυνη Κυβέρνηση. Όλοι αυτοί που άλλαξαν απόψεις στην πορεία, άλλα έλεγαν, άλλα λένε σήμερα και το βλέπω γενικότερα, ας διερωτηθούν, ο κόσμος, η κοινωνία, γιατί αλλάζουν θέσεις», συμπλήρωσε ο κ. Χριστοδουλίδης.

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι υπάρχουν διαφορετικές θέσεις και εντός Κυβέρνησης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει καμία διαφορετική θέση».

«Η δουλειά του ενός Υπουργείου είναι να βάζει τα οικονομικά δεδομένα, η δουλειά του άλλου Υπουργείου είναι να βάζει τα ενεργειακά δεδομένα και ως σύνολο αποφασίζουμε. Στο τέλος της ημέρας είναι απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου», τόνισε καταληκτικά.

Δειτε Επισης

ΑΠΕ: Στα σκαριά η μεγαλύτερη υπεράκτια διασύνδεση στην Κίνα
Πετρέλαιο: Εβδομαδιαία πτώση 2% λόγω υπερπροσφοράς και εμπορικής αβεβαιότητας
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Σε δύο εβδομάδες ο οδικός χάρτης Ε.Ε. για απεξάρτηση από τη ρωσική ενέργεια
Κέρδη για το πετρέλαιο με φόντο τα αντικρουόμενα μηνύματα για τον εμπορικό πόλεμο
Δυνατή η πλήρης απαλλαγή από εκπομπές άνθρακα ως το 2060-Η μελέτη του Frederick
Ανησυχεί για την ιδιοκατανάλωση ο ΣΕΑΠΕΚ...«Επικίνδυνη στασιμότητα, επενδυτική αβεβαιότητα και προγραμματιστική ασφυξία»
ENI: Ιστορική η συμφωνία Κύπρου-Αιγύπτου για τον «Κρόνο»...Τα αποτελέσματα της εταιρείας για το πρώτο τρίμηνο
Πτώση 2% για το πετρέλαιο με φόντο το ενδεχόμενο επιτάχυνσης της παραγωγής από τον ΟΠΕΚ+
Νέες κυρώσεις ΗΠΑ κατά Ιράν με στόχο τις εξαγωγές LNG
Ανάκαμψη στις τιμές του πετρελαίου με φόντο τις νέες κυρώσεις στο Ιράν και την άνοδο των αγορών