Η μεγαλύτερη γεωργική επένδυση της Ιταλίας στη νότια Μεσόγειο-Συμφωνία €420 εκ. με την Αλγερία

Η Αλγερία και η Ιταλία υπέγραψαν το Σάββατο συμφωνία 420 εκατομμυρίων ευρώ (455 εκατομμυρίων δολαρίων) για ένα αγροτικό έργο στην αφρικανική χώρα, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το αλγερινό Yπουργείο Γεωργίας.

Το πρόγραμμα, το οποίο οι Ιταλοί αξιωματούχοι χαρακτήρισαν τη μεγαλύτερη γεωργική επένδυση της χώρας τους στη νότια Μεσόγειο, καλύπτει 36.000 εκτάρια (89.000 στρέμματα) στην επαρχία Τιμιμούνε της Αλγερίας.

Το έργο θα παράγει σιτάρι, φακές και φασόλια, μεταξύ άλλων τροφίμων, με την ελπίδα να αυξήσει τις εξαγωγές της Αλγερίας, πέραν των υδρογονανθράκων, δήλωσαν αξιωματούχοι κατά την τελετή της συμφωνίας. Επίσης, το έργο αναμένεται να δημιουργήσει 6.700 θέσεις εργασίας, ανέφεραν.

Η συμφωνία ήρθε μήνες αφότου η Αλγερία υπέγραψε συμφωνία 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων με τη μεγαλύτερη παραγωγό γαλακτοκομικών προϊόντων του Κατάρ, Baladna, για τη δημιουργία μιας τεράστιας αγελαδοτροφικής μονάδας για την παραγωγή γάλακτος σε σκόνη.

Η συμφωνία με την Ιταλία ήταν μέρος της στρατηγικής της Αλγερίας να επεκτείνει τις περιοχές παραγωγής στην έρημο νότια της σε 500.000 εκτάρια, δήλωσαν Αλγερινοί αξιωματούχοι.

Το έργο είναι επίσης σύμφωνο με τους στόχους του «Σχεδίου Mattei» της Ιταλίδας Πρωθυπουργού Τζιόρτζια Μελόνι, το οποίο στοχεύει, εν μέρει, στη μείωση της παράτυπης μετανάστευσης από την Αφρική μέσω επενδύσεων στην ήπειρο.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, η Ιταλία έχει υπογράψει συμφωνίες και με άλλες αφρικανικές χώρες, συμπεριλαμβανομένων της Τυνησίας και της Λιβύης.

Δειτε Επισης

«Καμπανάκι» ΔΝΤ σε ΗΠΑ για το χρέος-Συστάσεις για αυξήσεις φόρων
Γαλλία: Θετικά μηνύματα από την πρώτη έξοδο στις αγορές μετά τις εκλογές
Όλαφ Σολτς: Πολύ καλά μελετημένο το σχέδιο προϋπολογισμού
Γουόλερ: Πιο κοντά στη μείωση των επιτοκίων η Fed-Tα τρία σενάρια
ΔΝΤ: Η Ευρώπη έχει πρόβλημα ανταγωνιστικότητας-Πώς μπορεί να το ξεπεράσει (γραφήματα)
Νέο ιστορικό υψηλό για τον χρυσό-Άγγιξε τα $2.482
Maersk: Σε όλο το δίκτυο η διαταραχή στη μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων λόγω Χούθι
Νέο ιστορικό υψηλό για τον χρυσό με «καύσιμο» τις προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων από την Fed
Στον στόχο του 2% διατηρήθηκε ο πληθωρισμός στη Βρετανία τον Ιούνιο
Έρευνα ΕΚΤ: Οι εταιρείες προβλέπουν μικρότερες αυξήσεις μισθών για τους επόμενους 12 μήνες