Powered by

ΠΑΣΥΞΕ και ΚΕΒΕ χαιρετίζουν την υπογραφή Μνημονίου για εργοδότηση Αιγυπτίων

O ΠΑΣΥΞΕ και το ΚΕΒΕ  χαιρετίζουν σε χωριστές τους ανακοινώσεις την υπογραφή Μνημονίου μεταξύ Κύπρου και Αιγύπτου για εργοδότηση Αιγυπτίων πολιτών στην Κύπρο.

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ξενοδόχων (ΠΑΣΥΞΕ) αναφέρει ότι χαιρετίζει και εκφράζει την ικανοποίηση του για την υπογραφή του Μνημονίου Συναντίληψης μεταξύ των Κυβερνήσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου, για την εργοδότηση Αιγύπτιων πολιτών στην Κύπρο.

Η έλλειψη εργατικού δυναμικού στην Κύπρο, αναφέρει, που εξακολουθεί να ταλανίζει τις επιχειρήσεις, δημιούργησε την ανάγκη για τη σύναψη αυτού του Μνημονίου, γεγονός που αποτελεί μια θετική εξέλιξη για άμβλυνση του προβλήματος.

Ως εκ τούτου, προσθέτει, η απόφαση αυτή είναι προς την ορθή κατεύθυνση αλλά ταυτόχρονα τονίζει την ανάγκη να γίνουν άμεσες ενέργειες ώστε να επωφεληθεί από φέτος η τουριστική μας βιομηχανία από την εργοδότηση Αιγύπτιων πολιτών.

«Η οικονομία του τόπου και ιδιαίτερα ο τουρισμός - εκτός από την έλλειψη εργατικού δυναμικού - εξακολουθούν να δέχονται νέες προκλήσεις όπως ο πόλεμος του Ισραήλ και η χθεσινή πτώχευση του Διοργανωτή Ταξιδίων FTI. Ενόψει τούτου η αβεβαιότητα συνεχίζεται, αυξάνοντας τον βαθμό δυσκολίας στην προσπάθεια για φθάσουμε τα περσινά αποτελέσματα σε αφίξεις και έσοδα».   

Κάλεσμα σε Παναγιώτου σε επίσπευση διαδικασιών για ξένο εργατικό δυναμικό
Εξάλλου, στη δική του ανακοίνωση, το ΚΕΒΕ χαιρετίζει τόσο τη δήλωση του Υπουργού Εργασίας για τη μείωση του ποσοστού ανεργίας όσο και την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας με την Αίγυπτο για εργοδότηση Αιγύπτιων πολιτών στην Κύπρο

Το ΚΕΒΕ χαιρετίζει τη δήλωση του Υπουργού Εργασίας για τη μείωση του ποσοστού ανεργίας από 6.8% σε 6% ως μια θετική εξέλιξη για την Κυπριακή Οικονομία λέγοντας ότι η μείωση αυτή καταδεικνύει ότι οι επιχειρήσεις οι οποίες υποφέρουν άμεσα από έλλειψη εργατικού δυναμικού απορροφούν κατά προτεραιότητά το διαθέσιμό ντόπιο εργατικό δυναμικό. 

Όμως, προσθέτει, οι ανάγκες των επιχειρήσεων είναι πολύ περισσότερες και θα πρέπει άμεσα να ικανοποιηθούν και ως εκ τούτου το ΚΕΒΕ καλεί τον Υπουργό Εργασίας όπως επισπεύσει τις διαδικασίες για παραχώρηση ξένου εργατικού δυναμικού έτσι ώστε να μπορούν οι επιχειρήσεις να λειτουργούν απρόσκοπτα.

Επιπρόσθετα το ΚΕΒΕ χαιρετίζει την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ των Κυβερνήσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου που έχει στόχο τη διευκόλυνση και ρύθμιση της εισόδου διαμονής Αιγυπτίων εργαζομένων που έρχονται στην Κύπρο για απασχόληση σε διάφορους τομείς.

Η συμφωνία αυτή θα αμβλύνει το πρόβλημα για εργοδότηση ξένου εργατικού δυναμικού, καταλήγει το ΚΕΒΕ.

Δειτε Επισης

Κωνσταντίνος Ιωάννου: Τα οφέλη που αποκομίζουν οι κοινότητες μέσα από την μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης
Άνοδος την Παρασκευή στο ΧΑΚ και εβδομαδιαία κέρδη
Σχέδιο ενίσχυσης παραγωγών για πετρέλαιο από Έφορο Ελέγχου Κρατικών Ενισχύσεων
Αύξηση στις μεταφορές εντός Κύπρου το τρίτο τρίμηνο του 2024
Στο 96% η υλοποίηση προϋπολογισμού 2024 για τα έσοδα και στο 91% για τα έξοδα-Στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου
Αυξήθηκε ο ρυθμός ανάπτυξης το τέταρτο τρίμηνο 2024...Οι τομείς που έδωσαν ώθηση
Στις Βρυξέλλες για Eurogroup και Συμβούλιο Ecofin ο Μάκης Κεραυνός...Γεμάτη η ατζέντα των συνεδριάσεων
Προειδοποιεί με μέτρα το ωρομίσθιο κυβερνητικό προσωπικό-Ζητά ανάκληση απόφασης για μείωση 1.000 θέσεων εργασίας έως το 2035
Ενημέρωσε Χριστοδουλίδη για το χαρτοφυλάκιο του ο Καδής-Συμφώνησαν να είναι σε στενή επικοινωνία
Ψηφίστηκαν οι προϋπολογισμοί ΚΟΑ, ΘΟΚ, Οργανισμού Νεολαίας και Ταμείου Θήρας-Τι προνοούν