Powered by

Μαρία Παναγιώτου: Βασική αρχή η μείωση της ψαλίδας τιμών από τον παραγωγό στον καταναλωτή

Η μείωση της ψαλίδας των τιμών από τον παραγωγό στον καταναλωτή είναι βασική αρχή, δήλωσε την Πέμπτη, η Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Μαρία Παναγιώτου, στο πλαίσιο διοργάνωσης «φρουτολαϊκής» με τη συμμετοχή παραγωγών και δεκάδων μαθητών στο Τμήμα Γεωργίας, στη Λευκωσία.

Σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους, η Υπουργός Γεωργίας ανέφερε ότι αφορμή για αυτή την «φρουτολαϊκή» ήταν η αναθεώρηση της νομοθεσίας για τις λαϊκές αγορές, επισημαίνοντας ότι «βασική μας αρχή είναι να μειωθεί η ψαλίδα τιμών από τον παραγωγό στον καταναλωτή. Οπόταν μέσα σε αυτό το πλαίσιο αναθεωρήθηκε και η νομοθεσία για τις λαϊκές αγορές, όπου πλέον οι παραγωγοί θα μπορούν να πουλούν απευθείας τα προϊόντα τους στους καταναλωτές, χωρίς μεσάζοντες».

Πρόσθεσε ότι μέσα σε αυτό το πλαίσιο θεωρήθηκε σημαντικό να δημιουργηθεί σήμερα μία «φρουτολαϊκή», μία λαϊκή δηλαδή για τα παιδιά, για να γνωρίσουν από τη μικρή ηλικία τι σημαίνει λαϊκή αγορά, να γνωρίσουν τα κυπριακά αγροδιατροφικά προϊόντα και να μάθουν την όλη διαδικασία.

Η Υπουργός πρόσθεσε ότι πέραν των 100 παιδιών δημοτικού σχολείου της Λευκωσίας θα επισκεφθούν τη «φρουτολαϊκή» και θα πάρουν δωρεάν φρούτα και άλλα προϊόντα.

Υπέδειξε ότι στην «φρουτολαϊκή» τα παιδιά μπορούν να πάρουν τα κυπριακά προϊόντα, να τα γευτούν και να κατανοήσουν και τον κόπο της παραγωγής τους, αλλά και να τα εντάξουν στη διατροφή τους.

«Οφείλω να ευχαριστήσω τις ομάδες παραγωγών που μας έχουν παραχωρήσει τα φρούτα και τα λαχανικά», ανέφερε η κ. Παναγιώτου.

Τέλος, η Υπουργός Γεωργίας είπε ότι έχει δημιουργηθεί και περίπτερο για την κατασκευή χαλουμιού «για να καταλάβουν και τα παιδιά και το προϊόν χαλλούμι ΠΟΠ που έχουμε».

Δειτε Επισης

Στην τελική ευθεία η ψηφοφορία για τα 17α IN Business Awards-Συνεχίζεται μέχρι τις 30 Απριλίου η διαδικασία
Η Κωνσταντίνα Χριστοφή συστήνει το HEATWAVE Fitness Festival...«Ένα πάρτι για όσους έχουν μπει στην εποχή της ευεξίας»
Πνευματικά δικαιώματα: Η σημασία της απόφασης του Ανωτάτου και η ανάγκη για σύσταση Αρχής Πνευματικής Ιδιοκτησίας
Η τεκμηριωμένη πρόταση της G.A.P. Vassilopoulos για το υδατικό και η άρνηση μιας πολιτείας που…πέρα βρέχει
Η κυκλοφοριακή ρύθμιση που προκρίνει για την Μακαρίου η Πρωτοβουλία «Λευκωσία-Πρωτεύουσα Κύπρου»
Είχαν την τιμητική τους οι υπεραγορές...Ιδιαίτερα αυξημένη και στα ίδια επίπεδα με το περσινό Πάσχα η κίνηση
Προ των πυλών μεγάλη οικιστική ανάπτυξη από το My Mall Λεμεσού-Προς ολοκλήρωση το Leptos Limassol Park
Μάκης Κετώνης: Το ταξίδι στην αειφορία και το επόμενο κεφάλαιο μιας συναρπαστικής επαγγελματικής διαδρομής
Στο τεύχος Απριλίου του περιοδικού GOLD: Εννέα κορυφαίες εταιρείες με έδρα την Κύπρο που υιοθέτησαν εργαλεία AI
Η ενεργειακή μετάβαση της Κύπρου και ο δρόμος για ένα ανθεκτικό και βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης