Powered by

Η Telmaco στο Μετρό Θεσσαλονίκης με Barco Video wall

H Telmaco ανέλαβε την προμήθεια, σχεδιασμό, εγκατάσταση, θέση σε λειτουργία, εκπαίδευση και συμβόλαιο συντήρησης του συστήματος σύγχρονης τεχνολογίας προβολής Videowall αδιάλειπτης λειτουργίας 24/7 - 365, για τις ανάγκες του Signaling ATS στο Κέντρο Ελέγχου του Μετρό Θεσσαλονίκης, στο αμαξοστάσιο στην Πυλαία.

Το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2024, το Μετρό Θεσσαλονίκης παραδόθηκε σε εμπορική χρήση στο επιβατικό κοινό της πόλης. Το σήμα της έναρξης λειτουργίας του Μετρό έδωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσία της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και της ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, πατώντας συμβολικά το κουμπί στο Κέντρο Ελέγχου Λειτουργίας του Μετρό Θεσσαλονίκης, μετά την ολοκλήρωση της τελετής που πραγματοποιήθηκε στο Αμαξοστάσιο, στην Πυλαία.

telmacometro2

To Videowall της εταιρίας Barco αποτελείται από σύστημα δέκα (10) RGBLaser προβολικών μονάδων οπίσθιας προβολής. Ο μέσος χρόνος συνεχούς λειτουργίας μπορεί να ξεπεράσει τις 125.000 ώρες δηλαδή πάνω από 14 χρόνια για αδιάληπτη χρήση.

Το σύστημα οδηγείται από συστοιχία δύο (2) μονάδων ελέγχου της Βarco σε λειτουργία εφεδρείας. Δηλαδή σε περίπτωση απώλειας της πρώτης μονάδας ελέγχου γίνεται με ομαλή μετάβαση αυτόματης μεταγωγής στη λειτουργία της δεύτερης μονάδας σε λιγότερο από 5”.

Οι χειριστές μπορούν μέσω εφαρμογών Barco, να διαχειρίζονται και επεξεργάζονται το προβαλλόμενο περιεχόμενο σε πραγματικό χρόνο αλλά και με αποθηκευμένα σενάρια (presets). Επίσης μπορούν να προβούν σε πολλαπλές λειτουργίες όπως ενεργοποίηση / απενεργοποίηση των μονάδων προβολής του Videowall, χειροκίνητη εναλλαγή των μονάδων ελέγχου και πολλά ακόμη.

Αναβάθμιση στο Μετρό Αθήνας
Επίσης για τις ανάγκες του αντίστοιχου Videowall έγινε αναβάθμιση του στο Κέντρο Ελέγχου του Συντάγματος του Μετρό Αθήνας, της ΣΤΑΣΥ Α.Ε, με ίδιας τεχνολογίας σύστημα αντίστοιχο με το Μετρό Θεσσαλονίκης. Το σύστημα απεικόνισης που λειτουργούσε από το 2011 αντικαταστάθηκε τον Οκτώβριο του 2024 με είκοσι (20) RGB Laser προβολικές μονάδες οπίσθιας προβολής.

telmacometro3

Το σύστημα οδηγείται από συστοιχία δύο (2) νέων μονάδων ελέγχου της Βarco σε λειτουργία εφεδρείας.

Οι χειριστές μπορούν επίσης να προβούν σε πολλαπλές λειτουργίες μέσω εφαρμογών Barco αντίστοιχες με αυτές του Μετρό Θεσσαλονίκης.

Δειτε Επισης

Έκρηξη πιστωτικής επέκτασης προβλέπεται για τις ελληνικές τράπεζες
Η κακοκαιρία στην Ευρώπη φέρνει αύξηση προκρατήσεων στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2025
Ιστορικό υψηλό για τον ελληνικό τουρισμό το 2024-Τέσσερις μελέτες αποκαλύπτουν την πορεία του το 2025
ΙΟΒΕ: Σε υψηλό 16ετίας το οικονομικό κλίμα στην Ελλάδα το 2024
Το μεγάλο στοίχημα των ελληνικών μετοχών για το 2025
Στο 9,6% η ανεργία στην Ελλάδα τον Νοέμβριο
Η Allwyn αποκτά το 51% της Novibet – Στα €217 εκατ. το αρχικό ποσό της εξαγοράς
Στουρνάρας: Κοντά στο 2,5% προβλέπεται να αναπτυχθεί η ελληνική οικονομία το 2025
Βγαίνει στις αγορές παραμονή Πρωτοχρονιάς με τρίμηνα έντοκα το ελληνικό δημόσιο
Morningstar DBRS: Οι τρεις λόγοι για μια νέα αναβάθμιση της Ελλάδας και οι δύο για πιθανή υποβάθμιση