Powered by

Ο ανασχηματισμός και η μοναδική ανησυχία που έχει ο Μάκης Κεραυνός-Τι είπε για πράσινο ομόλογο

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε τη δημιουργία πλατφόρμας δημοσίων διαβουλεύσεων, γνωστής ως e-consultation, όπως δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός μετά τη συνεδρία του Υπουργικού.

Στις δηλώσεις του ο κ. Κεραυνός αναφέρθηκε στην επιβράβευση του πράσινου ομολόγου που έγινε τον περασμένο Απρίλιο από τον Οργανισμό Global Capital, λέγοντας ότι αυτό είναι ένα σημαντικό επίτευγμα της οικονομικής πολιτικής «και πως διαχειριζόμαστε το δημόσιο χρέος».

Ο κ. Κεραυνός ανακοίνωσε ότι το σώμα ενέκρινε την δημιουργία πλατφόρμας δημοσίων διαβουλεύσεων, γνωστή ως e-consultation και του ρυθμιστικού πλαισίου που την διέπει.

Πρόκειται για το ενιαίο σημείο διεξαγωγής όλων των δημόσιων διαβουλεύσεων που διενεργεί ο δημόσιος και ο ευρύτερος δημόσιος τομέας, σημείωσε λέγοντας ότι θα συμβάλει στη βελτίωση του ρυθμιστικού πλαισίου και του κράτους δικαίου και στην πλήρη διαφάνεια καθώς επίσης και στη μεγαλύτερη συμμετοχικότητα στα καθημερινά θέματα όχι μόνο στα νομοσχέδια, αλλά και σε οποιαδήποτε άλλα σχέδια δράσης ετοιμάζουν τα πουργεία. Για το σκοπό αυτό, συμπλήρωσε, καταρτίστηκε και συγκεκριμένος οδηγός.

Ήδη, είπε, η πλατφόρμα είναι έτοιμη και λειτουργεί ενώ έχουν εκπαιδευτεί και λειτουργοί από όλες τις σχετικές υπηρεσίες που θα την διαχειρίζονται.

Ερωτηθείς για το θέμα του ανασχηματισμού, ο Μάκης Κεραυνός είπε ότι έχει ήδη εκφράσει θέσεις και απόψεις ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Εγώ η μοναδική ανησυχία που έχω είναι για το τι πρέπει να κάνουμε για να συνεχίσει η οικονομία μας να βρίσκεται σε μία καλή πορεία», σημείωσε.

Στην ερώτηση εάν ο ίδιος θα είχε κάποια επιθυμία όσον αφορά τον ανασχηματισμό, ο Υπουργός Οικονομικών απάντησε ότι το θέμα του ανασχηματισμού αφορά αποκλειστικά στην αρμοδιότητα του ΠτΔ.

Δειτε Επισης

Κέρδη κατέγραψε το ΧΑΚ στη συνεδρία της Τρίτης
Επιβεβαιώνεται η θετική δυναμική της αγοράς εργασίας-Η ανάγνωση του Υπ. Εργασίας για την αύξηση του εργατικού κόστους
Πρόταση για αύξηση σε 100 των δόσεων για ληξιπρόθεσμες οφειλές-Διαφωνούν οι Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων
Ετήσια αύξηση 5,6% στο ωριαίο εργατικό κόστος το τέταρτο τρίμηνο του 2024
Πιάνει δουλειά η ερευνητική επιτροπή για τους takata-Αρχίζει η λήψη καταθέσεων, θα κληθούν και υπουργοί
Νέα ανατροπή στην δίκη για Al Jazeera-Αναστολή κατηγοριών εναντίον Αντωνίου, αποσύρθηκαν δύο βασικοί μάρτυρες
Μικρή άνοδος στο ΧΑΚ με διακοπή διαπραγμάτευσης λόγω τεχνικού προβλήματος
Σε εξέλιξη η διασύνδεση της Κύπρου με το eIDAS για διασυνοριακές συναλλαγές-Τον Μάιο ολοκληρώνεται η διαδικασία
Προς άρση της απαγόρευσης πλήρωσης κενών θέσεων στο δημόσιο-Διαφωνεί ο ΔΗΣΥ
Αύξηση της απασχόλησης στον ευρύ δημόσιο τομέα κατά 1.476 άτομα το τέταρτο τρίμηνο του 2024