Χορηγία Κατηγορίας Οικονομία

Η Axel Springer εξετάζει την εξαγορά εταιρειών που ειδικεύονται στo AI

Ο γερμανικός γίγαντας των μέσων ενημέρωσης Axel Springer θα δημιουργήσει μια ειδική ομάδα συγχωνεύσεων και εξαγορών οι οποίες θα βάλουν στο μικροσκόπιο εταιρείες που ειδικεύονται στην τεχνητή νοημοσύνη, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Ματίας Ντέφνερ σε ένα εσωτερικό podcast προς τους υπαλλήλους που περιήλθε στην κατοχή του Reuters.

Το κέντρο συγχωνεύσεων και εξαγορών "πρέπει να επικεντρωθεί εξ ολοκλήρου σε εξαγορές σε πρώιμο στάδιο ή σε μεταγενέστερο στάδιο σε εταιρείες τεχνητής νοημοσύνης - που μπορεί να είναι, για διάφορους λόγους, σημαντικές ή ελκυστικές για την Axel Springer", δήλωσε.

"Ίσως να κάνουμε πέντε επιλογές και πέντε φορές να μην πετύχει", δήλωσε ο Ντέφνερ για τις πιθανές εξαγορές. Αλλά η στρατηγική αυτή θα μπορούσε επίσης να αναδείξει την επόμενη StepStone της Axel Springer, πρόσθεσε.

Εάν το περιβάλλον της αγοράς βελτιωθεί, η Axel Springer σκοπεύει να εισαχθεί στο χρηματιστήριο με την StepStone, μια δημοφιλή διαδικτυακή πύλη εύρεσης εργασίας, φέτος.

Ο Ντέφνερ δήλωσε ότι ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης που επιδιώκει να διαταράξει τα επιχειρηματικά μοντέλα της Axel Springer για τη διαφήμιση, το ηλεκτρονικό εμπόριο και τη δημοσιογραφία.

Όπως και η StepStone, η AI θέτει σε αμφισβήτηση το παραδοσιακό μοντέλο της εταιρείας, είπε.

"Αν κάποιος θέλει να σκοτώσει τη δημοσιογραφία, εντάξει, ας καταλάβουμε πώς και γιατί και ας το κάνουμε εμείς οι δημοσιογράφοι μόνοι μας".

Η Axel Springer εκδότρια εταιρεία της γερμανικής ταμπλόιντ Bild έθεσε πρόσφατα στο στόχαστρό της την αγορά των ΗΠΑ με την εξαγορά του Politico.

Δειτε Επισης

Άρχισε επίσημα η έρευνα της ΕΕ για επιδοτούμενα ηλεκτρικά αυτοκίνητα από την Κίνα
Τερματίζει τη συμφωνία αδειοδότησης με τη ρωσική θυγατρική της η Carlsberg
Μείωση τιμών τροφίμων στη Βρετανία για πρώτη φορά εδώ και δύο χρόνια
Τουρκία: Πιάνει τόπο η στροφή 180 μοιρών στην οικονομική πολιτική του Ερντογάν
Βρετανία: Επενδύσεις ύψους 96 δισ. λιρών από εταιρείες ύδρευσης
Ελλάδα: Στη Βουλή σήμερα το προσχέδιο του προϋπολογισμού 2024
Goldman Sachs: «Ανθεί» η ζήτηση της Κίνας για πετρέλαιο και χαλκό
ΗΠΑ: Το Κογκρέσο ενέκρινε χρηματοδότηση του ομοσπονδιακού κράτους για 45 μέρες
Ιταλία: Στοχεύει σε περίπου 21 δισ. μέσω πώλησης κρατικών περιουσιακών στοιχείων
Credit Suisse: Αναμένει ζημιά $1,6 δισ. το γ' τρίμηνο από αναταξινόμηση δανείων