Στο Λονδίνο για τις επενδύσεις στην ενέργεια ο Γιώργος Παπαναστασίου

Τα θέματα της ενέργειας και των επενδύσεων θα αποτελέσουν αντικείμενο των επαφών και συζητήσεων που θα έχει σήμερα κα αύριο στο Λονδίνο ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Γιώργος Παπαναστασίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Ενέργειας, ο κ. Παπαναστασίου μεταβαίνει σήμερα στη βρετανική πρωτεύουσα για διήμερη επίσκεψη εργασίας, κατά την οποία θα έχει, το απόγευμα, χωριστές συναντήσεις με ανώτερα στελέχη των πετρελαϊκών εταιρειών BP και ExxonMobil.

Επιπλέον, θα συμμετάσχει αύριο, Παρασκευή, στο ετήσιο συνέδριο του Economist "The Cyprus Investment Summit", καθώς και σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα την ανταγωνιστικότητα της Κύπρου (How to Improve Cyprus Offering and Competitiveness), την οποία συνδιοργανώνουν η Ύπατη Αρμοστεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Λονδίνο, ο Invest Cyprus και ο σύνδεσμος Cypriots in the City.

Συγκεκριμένα, αύριο πρωί ο Υπουργός Ενέργειας θα μιλήσει στο συνέδριο του Economist, όπου θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει στους παρευρισκoμένους τις εξελίξεις αναφορικά με τον τομέα των υδρογονανθράκων, αλλά και την προσπάθεια της Κυβέρνησης για έλευση φυσικού αερίου στην Κύπρο.

Το απόγευμα, ο κ. Παπαναστασίου θα συμμετάσχει στη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για την ανταγωνιστικότητα της Κύπρου, παρουσιάζοντας τις κύριες πολιτικές που προωθεί το κράτος, όπως η συνεχής μετεξέλιξη τόσο της Στρατηγικής για προσέλκυση επενδύσεων και ταλέντων στη χώρα μας όσο και της Μονάδας Διευκόλυνσης Επιχειρήσεων που λειτουργεί στο Υπουργείο Ενέργειας, η οποία ορίστηκε πρόσφατα από το Υπουργικό Συμβούλιο και ως Υπηρεσία Ενιαίας Εξυπηρέτησης για την αδειοδότηση έργων ΑΠΕ.

Κατά την παραμονή του στο Λονδίνο, ο Υπουργός Ενέργειας θα συναντηθεί, επίσης, με αντιπροσωπεία της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς και με τον Πρόεδρο του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ηνωμένου Βασιλείου – Κύπρου Πήτερ Δρουσιώτη.

Δειτε Επισης

Intergaz: Σφραγίδα πενήντα χρόνων στον τομέα της ενέργειας-Ορόσημο για τη νέα εποχή στον κλάδο
Στο Άμπου Ντάμπι για τη διεθνή έκθεση ADIPEC 2023 ο Γ. Παπαναστασίου
Οι σχεδιασμοί για εισαγωγή υδρογόνου στο ενεργειακό μείγμα της Κύπρου
ΡΑΕΚ: Η Κύπρος μπορεί μειώσει τις εκπομπές στο 100% μέχρι το 2050
Αυξάνει την παραγωγή ορυκτών καυσίμων κατά την επόμενη πενταετία η TotalEnergies
Μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου η μελέτη για τον Euroasia Interconnector-Γιατί προέκυψε καθυστέρηση
Όμιλος ΤΙΤΑΝ και Orcan Energy ενώνουν τις δυνάμεις τους
Δέκα καλές πρακτικές κατά κλιματικής αλλαγής - Πώς θα εξοικονομήσετε ενέργεια
Παπαναστασίου: Σημαντική η ανέγερση ιδιόκτητου τερματικού πετρελαιοειδών
Επί τάπητος οι σχεδιασμοί της Exxon για τα τεμάχιά της στην κυπριακή ΑΟΖ