Στο Λονδίνο για τις επενδύσεις στην ενέργεια ο Γιώργος Παπαναστασίου

Τα θέματα της ενέργειας και των επενδύσεων θα αποτελέσουν αντικείμενο των επαφών και συζητήσεων που θα έχει σήμερα κα αύριο στο Λονδίνο ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Γιώργος Παπαναστασίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Ενέργειας, ο κ. Παπαναστασίου μεταβαίνει σήμερα στη βρετανική πρωτεύουσα για διήμερη επίσκεψη εργασίας, κατά την οποία θα έχει, το απόγευμα, χωριστές συναντήσεις με ανώτερα στελέχη των πετρελαϊκών εταιρειών BP και ExxonMobil.

Επιπλέον, θα συμμετάσχει αύριο, Παρασκευή, στο ετήσιο συνέδριο του Economist "The Cyprus Investment Summit", καθώς και σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα την ανταγωνιστικότητα της Κύπρου (How to Improve Cyprus Offering and Competitiveness), την οποία συνδιοργανώνουν η Ύπατη Αρμοστεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Λονδίνο, ο Invest Cyprus και ο σύνδεσμος Cypriots in the City.

Συγκεκριμένα, αύριο πρωί ο Υπουργός Ενέργειας θα μιλήσει στο συνέδριο του Economist, όπου θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει στους παρευρισκoμένους τις εξελίξεις αναφορικά με τον τομέα των υδρογονανθράκων, αλλά και την προσπάθεια της Κυβέρνησης για έλευση φυσικού αερίου στην Κύπρο.

Το απόγευμα, ο κ. Παπαναστασίου θα συμμετάσχει στη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για την ανταγωνιστικότητα της Κύπρου, παρουσιάζοντας τις κύριες πολιτικές που προωθεί το κράτος, όπως η συνεχής μετεξέλιξη τόσο της Στρατηγικής για προσέλκυση επενδύσεων και ταλέντων στη χώρα μας όσο και της Μονάδας Διευκόλυνσης Επιχειρήσεων που λειτουργεί στο Υπουργείο Ενέργειας, η οποία ορίστηκε πρόσφατα από το Υπουργικό Συμβούλιο και ως Υπηρεσία Ενιαίας Εξυπηρέτησης για την αδειοδότηση έργων ΑΠΕ.

Κατά την παραμονή του στο Λονδίνο, ο Υπουργός Ενέργειας θα συναντηθεί, επίσης, με αντιπροσωπεία της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς και με τον Πρόεδρο του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ηνωμένου Βασιλείου – Κύπρου Πήτερ Δρουσιώτη.

Δειτε Επισης

Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Συμφωνία σταθμός ανάμεσα σε Ελληνική και ΕΤΥΚ για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης
Τράπεζα Κύπρου: Ξεκινά το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών-Όλες οι πληροφορίες
Νικόδημος Δαμιανού: Απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης εντός του έτους
Άλμα άνω του 3% για το πετρέλαιο-Στα $90 το brent
AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια
Ανεξαρτησίας: Ο μονόδρομος, ο δύσκολος στόχος για πεζόδρομο και ο ανταγωνισμός από τα malls
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση