Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Επαγγελματικές υπηρεσίες και οικονομικές κυρώσεις

Μάϊος του 2023 και οι ηγέτες των χωρών της Ομάδας των Επτά (G7) που συμμετέχουν στη σύνοδο κορυφής, στη Χιροσίμα της Ιαπωνίας, αποφασίζουν νέες κυρώσεις που αποσκοπούν «να στερήσουν από τη Ρωσία τεχνολογίες, βιομηχανικό εξοπλισμό και υπηρεσίες της G7 που υποστηρίζουν την πολεμική επιχείρησή της».

Η απόφαση αυτή έρχεται μετά την ανακοίνωση για νέες προσπάθειες από πλευράς των Ηνωμένων Πολιτειών, της Βρετανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αυστηροποιήσουν τη θέση τους έναντι της Μόσχας, 16 μήνες μετά την εισβολή της Ρωσίας του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ουκρανία.

Οι ΗΠΑ με πρόσφατη ανακοίνωσή τους διαπομπεύουν πως σκοπός είναι να «περιορίσουν σημαντικά την πρόσβαση της Ρωσίας σε προϊόντα απαραίτητα για τις πολεμικές δυνατότητές της».

Από τις κυρώσεις σημαντικές αλλαγές καταγράφει ο τομέας των επαγγελματικών υπηρεσιών διεθνώς, αλλά και στο νησί μας. Οι κυρώσεις ασκούν τεράστια επιρροή στον Κλάδο αφού είναι άρρητα συνδεδεμένες με περιορισμούς πρόσβασης σε αγορές, σε εισαγωγές και σε εξαγωγές, ενώ μεγάλος αντίκτυπος καταγράφεται και σε ό,τι αφορά τις νομικές απαιτήσεις.

Οι οικονομικές κυρώσεις και οι επιπτώσεις στον τομέα των Επαγγελματικών Υπηρεσιών θα αναλυθούν διεξοδικά σε πάνελ που θα φιλοξενήσει το προσεχές 8o Cyprus Professional Services Conference το οποίο παρουσιάζει η Τράπεζα Κύπρου.

Συμμετέχοντες στο πάνελ, μέχρι στιγμής είναι η Τζώρτζια Κωνσταντίνου-Παναγιώτου, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, ο Ευγένιος Ευγενίου, Πρόεδρος του Invest Cyprus και ο Μιχάλης Περσιάνης, Πρόεδρος του Δημοσιονομικού Συμβουλίου.

Η συζήτηση, την οποία θα συντονίσει ο Χάρης Πίστος, Διευθυντής Διεύθυνσης Διεθνών Τραπεζικών Εργασιών στην Τράπεζα Κύπρου, θα εστιάσει συγκεκριμένα στις επιπτώσεις στον τομέα των επαγγελματικών υπηρεσιών στην Κύπρο από τις κυρώσεις, καθώς και τα μέτρα για μια αποτελεσματική ρύθμιση του επαγγέλματος και τους τρόπους διαχείρισης των Ρώσων πελατών.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι θα προηγηθεί ομιλία από την Αμερικανίδα Πρέσβειρα στην Κύπρο, Julie Fisher. Η Πρέσβειρα θα προβεί σε μια ομιλία με τίτλο «The US Policy and Practice on Economic Sanctions”.

Επί τάπητος οι σύγχρονες προκλήσεις

To 8o Cyprus Professional Services Conference που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 29 Ιουνίου στο Ξενοδοχείο Hilton Nicosia έρχεται με μια πλούσια θεματολογία. Οι οικονομικές κυρώσεις και οι επιπτώσεις στον τομέα των επαγγελματικών υπηρεσιών στην Κύπρο είναι ένα από τα βασικά θέματα της επικαιρότητας.

Ομιλητές θα συζητήσουν την πολιτική των ΗΠΑ σχετικά με τις οικονομικές κυρώσεις καθώς και τις πρακτικές που υιοθετεί το Ηνωμένο Βασίλειο. Καθοριστικό παράγοντα διαδραματίζει και η ΕΕ. Η μία από τις ομιλίες που θα φιλοξενήσει το γεγονός, θα έχει να κάνει με τις οικονομικές κυρώσεις για την καταπολέμηση των κυρώσεων και την σχετική στρατηγική από πλευράς ΕΕ.

Οι σύγχρονες προκλήσεις των παρόχων επαγγελματικών υπηρεσιών θα απασχολήσουν έντονα το Συνέδριο με βασικούς άξονες, τη διαχείριση των σύγχρονων δικηγορικών και λογιστικών εταιρειών, την εξεύρεση ταλέντων και περαιτέρω διατήρηση, την τηλεργασία και την αύξηση της παραγωγικότητας.

Εξάλλου, στο Συνέδριο θα συνομιλήσουν εμπλεκόμενοι φορείς για το μέλλον της Κύπρου ως διεθνές επιχειρηματικό κέντρο και την επίδραση της ψηφιοποίησης στη μεταμόρφωση της βιομηχανίας επαγγελματικών υπηρεσιών (ΑΙ, Metaverse κ.α).

Ποιους ενδιαφέρει

Το συνέδριο απευθύνεται σε:

  • Λογιστικές, ελεγκτικές και φορολογικές εταιρείες
  • Δικηγορικά γραφεία και νομικούς συμβούλους
  • Πάροχοι διοικητικών υπηρεσιών
  • Πάροχοι υπηρεσιών εμπιστοσύνης
  • Διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων και επενδύσεων
  • Τράπεζες και άλλοι εκπρόσωποι χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων
  • Σύμβουλοι διαχείρισης πλούτου
  • Κυβερνητικές υπηρεσίες Διευθυντές και αξιωματούχοι ρυθμιστικών φορέων

Πληροφορίες

Κύριος Χορηγός: Τράπεζα Κύπρου

Χορηγοί: ECOMMBX, Softline Computer Systems

Ακαδημαϊκός Συνεργάτης: CIM- Cyprus Business School

Υποστηρικτές: EY, KPMG, PwC, The Marshall Islands Registry

Με την στήριξη: ACB, CIFA, Cyprus Bar Association, CYFA, ICPAC, Invest Cyprus, ISACA

Οργανωτής: IMH

Χορηγοί Επικοινωνίας: CBN (Cyprus Business News), περιοδικό ΙN Business, GOLD, Super FM Radio

Τηλέφωνο: 22505555 │ Φαξ: 22679820

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com

Ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Παρουσιάστηκε το Αμφιθέατρο Μακάριος Γ΄ της Σχολής Τυφλών «Άγιος Βαρνάβας»
Αναβάθμισε την καριέρα σου με μεταπτυχιακές σπουδές στη νομική
Altius Insurance και ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ ανανέωσαν τη συνεργασία τους για τέταρτη συνεχή χρονιά
Συντεχνία Ισότητα: Αποχή από την υπερωριακή εργασία για μια εβδομάδα στα ταχυδρομεία
«Yianis Christodoulou Foundation»: Εγκαινίασε έξι νέα έργα σε ειδικά δημόσια σχολεία της Κύπρου
Τρεις υποτροφίες 30.000 ευρώ σε φοιτητές/τριες του Πανεπιστημίου Κύπρου από τον Σερ Στ. Χατζηιωάννου
Η Danatcon μετεξελίσσεται και μετονομάζεται σε Human Centric
1ο Oncology Forum: Στο επίκεντρο του Ογκολογικού Κέντρου Τράπεζας Κύπρου ο άνθρωπος
Τα «Μοναδικά Χαμόγελα» παρουσιάζουν ένα διαφορετικό ταξίδι ζωής μέσα από την τέχνη
Έλα με την ομάδα σου στο Nicosia Corporate Cup powered by Stoiximan