Ermes Department Stores Plc: Παίρνει δάνειο €6.000.000 από την Argosy Trading Company

Σε λήψη δανείου ποσού €6.000.000 από την Argosy Trading Company Ltd προχώρα η Ermes Department Stores Plc, όπως αποφασίστηκε κατά την έκτακτη γενική συνέλευση της εταιρείας που πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Από τα €6.000.000, ποσό €3.000.000 θα χρησιμοποιηθεί για εξόφληση υφισταμένου τραπεζικού δανείου που έλαβε θυγατρική εταιρεία και το υπόλοιπο θα χρησιμοποιηθεί για διευκόλυνση των εμπορικών δραστηριοτήτων της, ως ήθελε αποφασίσει το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας.

Αναλυτικά:

Σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ermes Department Stores Plc που έγινε στις 02 Ιουνίου 2023 στο εγγεγραμμένο γραφείο της εταιρείας, εγκρίθηκαν τα πιο κάτω συνήθη ψηφίσματα:

  1. Η παροχή εξασφάλισης από την Εταιρεία, υπό τύπο ενεχυρίασης του 30% των μετοχών που κατέχει στην Superhome Center (DIY) Limited, προς εξασφάλιση πιστωτικής διευκόλυνσης που θα παραχωρηθεί από πιστωτικό ίδρυμα προς την Argosy Trading Company Ltd, εξολοκλήρου θυγατρική της Cyprus Trading Corporation Plc, ύψους €9.500.000.
  2. Η λήψη δανείου ποσού €6.000.000 από την Argosy Trading Company Ltd προς την Ermes Department Stores Plc, εκ του οποίου ποσό €3.000.000 θα χρησιμοποιηθεί για εξόφληση υφισταμένου τραπεζικού δανείου που έλαβε θυγατρική εταιρεία και το υπόλοιπο θα χρησιμοποιηθεί για διευκόλυνση των εμπορικών δραστηριοτήτων της, ως ήθελε αποφασίσει το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας.
  3. Η εξουσιοδότηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας όπως προβεί και εκτελέσει διά λογαριασμό της Εταιρείας τις απαραίτητες πράξεις για την ολοκλήρωση της συναλλαγής σύμφωνα με το πιο πάνω υπό 1. ψήφισμα, περιλαμβανομένης, χωρίς

περιορισμό, της εξουσιοδότησης από το Διοικητικό Συμβούλιο ενός ή περισσοτέρων Διοικητικών Συμβούλων ή άλλου προσώπου ή προσώπων για έκδοση και παράδοση κάθε αναγκαίας συμφωνίας ή άλλου οποιουδήποτε εγγράφου και γενικά για διενέργεια όλων των σχετικών πράξεων κατά την κρίση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Η συναλλαγή, όπως έχει εξηγηθεί στην έκθεση ημερομηνίας 10/05/2023 που έχει δημοσιευθεί στις 11/05/2023 , κρίνεται δίκαιη και επωφελής για την Εταιρεία και για τα συνδεδεμένα μέρη, Cyprus Trading Corporation Plc και Argosy Trading Company Ltd (που ανήκει εξ’ ολοκλήρου στην CTC) και των μετόχων τους αφού με αυτή τη διευθέτηση και τα δύο μέρη θα επωφεληθούν σημαντικής ρευστότητας.

Η μεν Ermes με το ποσό των €6εκ, η δε Argosy με το ποσό των €3,5εκ, ρευστότητα που είναι σημαντική για την περαιτέρω ανάπτυξη και ενίσχυση των δραστηριοτήτων και των δύο συνδεμένων Εταιρειών, πράγμα που συμβάλλει στην ενίσχυση των δυνατοτήτων για επωφελή συνέχιση και ανάπτυξη των δραστηριοτήτων του όλου Συγκροτήματος της CTC.

Δειτε Επισης

Λιανικό εμπόριο: Ελπίδες στην άμεση απασχόληση ξένων εργαζομένων-Κλειδί οι φοιτητές
Ανακοινώσεις από αρμόδια Υπουργεία αναμένει η Επ. Εσωτερικών για ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες
Στο Lexus Centre Nicosia αποκαλύφθηκε το ολοκαίνουργιο Lexus LBX
Αυξημένες οι εξαγωγές σοκολάτας από Ε.Ε. σε τρίτες χώρες
Γαλακτοβιομηχανία ΑΛΑΜΠΡΑ και οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ δίπλα στα άτομα της τρίτης ηλικίας
Δημιουργήστε ένα μικρό παράδεισο με έπιπλα εξωτερικού χώρου από την Andreotti
Η Isuzu αποκαλύπτει το πρώτο ηλεκτρικό Isuzu D-MAX
Τα διεθνούς φήμης brands που ετοιμάζεται να υποδεχθεί το My Mall Λεμεσού
Ελίνα Κυρατζή: Θέσεις κλειδιά και προοπτικές ανέλιξης για το προσωπικό μέσω της Ακαδημίας ΑΛΦΑΜΕΓΑ
Ετήσια αύξηση 7,1% στις πωλήσεις πετρελαιοειδών