Μειώνοντας το ψηφιακό ρίσκο με απλές λύσεις: Ένα ταξίδι κυβερνοασφάλειας

Ολοένα και πιο μεγάλες είναι οι προκλήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν οι Οργανισμοί στον τομέα της κυβερνοασφάλειας με το ψηφιακό ρίσκο να παραμένει υψηλό.

Σε μια ιδιαίτερη ενδιαφέρουσα συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, πρωταγωνιστές του χώρου της ασφάλειας και ειδικοί από τη Cyta ανέλυσαν ενώπιον του κοινού που βρέθηκε στο Cyta Roadshow «CYBER SECURITY: Μειώνοντας το Ψηφιακό Ρίσκο με Απλές Λύσεις» τους κινδύνους που ελλοχεύουν παρουσιάζοντας απλές λύσεις που παρέχονται.

Στη συζήτηση συμμετείχαν oι Νικόλας Γιάλλουρος, Solution Sales Specialist, Modern Workplace & Security (Greece, Cyprus), Microsoft, Ιάσονας Χαραλάμπους, Προϊστάμενος Τεχνικών Λύσεων & Ειδικών Έργων της Cyta Business, Χρίστος Μενελάου, Ανώτερος Σύμβουλος Κυβερνοασφάλειας της Logicom Solutions

Μιλώντας για τα πρώτα στάδια κυβερνοασφάλειας μετά από σχετική ερώτηση, ο κ. Μενελάου αναφέρθηκε στην αξιολόγηση κινδύνου μέσω της οποίας ένας Οργανισμός μπορεί να δει ποια είναι τα πραγματικά του ρίσκα.

"Μία άσκηση εξωτερική θα μας δείξει τις αδυναμίες που μπορεί να υπάρχουν", πρόσθεσε. Μίλησε και για λύσεις τεχνολογίας ΑΙ και υπηρεσίες που αφορούν. μεταξύ άλλων, GRC. «Σκοπός είναι να μικρύνουμε το ρίσκο», είπε.

Ο κ. Γιάλλουρος πήρε τη σκυτάλη για να δηλώσει πως η Μicrosoft παρέχει την υπηρεσία αξιολόγησης κινδύνου μέσω των οποίων βαθμολογείται η ασφάλεια από το 1 έως το 4. «Κάτι τέτοιο, μας βοηθά να βάλουμε κάτω και ένα road map». Προειδοποίησε, ωστόσο, ότι δεν αρκεί η αρχική αξιολόγηση, αλλά, η πραγματοποίηση συνεχούς επαναξιολόγηση του Οργανισμού.

Ο κ. Χαραλάμπους απάντησε σε σειρά ερωτήσεων που υπέβαλε το κοινό δίνοντας μεγάλη έμφαση στην ανάγκη οι ΜμΕ να προχωρήσουν βήμα-βήμα με το «κτίσιμο» του τοίχους προστασίας, κάνοντας την αρχή με τα βασικά. Στη συνέχεια, συνέστησε να ακολουθήσουν τα πιο εξειδικευμένα εργαλεία, που βεβαίως είναι εξίσου σημαντικά στην εποχή ανόδου των κυβερνοεπιθέσεων κατά Οργανισμών.

Η Νίκη Ιωάννου, Προϊστάμενη Επιχειρηματικών Λύσεων, Cyta Business συντόνισε το πάνελ.

Δειτε Επισης

H Harman Kardon λανσάρει στην Κύπρο 3 νέα Bluetooth ηχεία που απογειώνουν την ακουστική εμπειρία
One Channel: Νέο κανάλι στους κυπριακούς δέκτες με άρωμα Mega Ελλάδος
Πέντε νέες καινοτόμες λύσεις στον τομέα του Generative AI ανακοινώνει η Amazon Web Services
Με συνεργασία CABLENET-COSMOTE TV... παίζουν μπάλα στην Ελλάδα ΑΠΟΕΛ, Ανόρθωση, Πάφος FC και Καρμιώτισσα
A. Jugnauth: Η πυξίδα πλοήγησης για τις επιχειρήσεις και η παρουσία χάκερ
Κυβερνοασφάλεια: Τι πρέπει να προσέξουν οι ΜμΕ και πώς να... πείσουν τους CEO's να επενδύσουν
Θ. Θεράποντος: Το πορτοφόλι ψηφιακών ταυτοτήτων της Ε.Ε. απλοποιεί τις διαδικασίες
J. Thompson: Οι αναδυόμενες τεχνολογίες οδηγούν στην ανάπτυξη
Πάρις Σάββα: Η Fortinet και το ανθρώπινο στοιχείο στην κυβερνοασφάλεια
Samsung: Λανσάρει το The Wall for Virtual Production στην Ευρώπη