Αύξηση 11,5% στις τιμές παραγωγού στη βιομηχανία

Αύξηση 11,5% κατέγραψε ο Δείκτης Τιμών Παραγωγού στη Βιομηχανία για τον μήνα Απρίλιο 2023, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, σύμφωνα με δελτίο Τύπου της Στατιστικής Υπηρεσίας Κύπρου.

Για την περίοδο Ιανουαρίου-Απριλίου 2023, ο δείκτης σημείωσε αύξηση 16,1% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2022.

Ο Δείκτης για τον μήνα Απρίλιο 2023 έφτασε στις 140,1 μονάδες (βάση 2015=100), σημειώνοντας αύξηση 0,1%, σε σύγκριση με τον Μάρτιο 2023.

Τον Απρίλιο 2023, σε σύγκριση με τον Μάρτιο 2023, ο δείκτης παρέμεινε σταθερός στον τομέα της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ σημείωσε αύξηση στους τομείς των μεταλλείων και λατομείων κατά 0,2% και της μεταποίησης επίσης κατά 0,2%. Στον τομέα της παροχής νερού και της ανάκτησης υλικών σημειώθηκε μείωση 0,6%.

Όσον αφορά τις μεταβολές σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους παρατηρείται αύξηση στους τομείς της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος (28,9%), των μεταλλείων και λατομείων (17,9%) και της μεταποίησης (7,2%) και μείωση στον τομέα της παροχής νερού και ανάκτησης υλικών κατά 10,2%.

Κατά μεταποιητικό κλάδο, τον Απρίλιο 2023, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, καταγράφηκαν αυξήσεις στην παραγωγή άλλων μη μεταλλικών ορυκτών προϊόντων (18,2%), στην κατασκευή χαρτιού και προϊόντων από χαρτί και εκτυπώσεις (9,1%), στη βιομηχανία τροφίμων και ποτών (8,8%), στην κατασκευή επίπλων, άλλες μεταποιητικές δραστηριότητες και επισκευή και εγκατάσταση μηχανημάτων και εξοπλισμού (7,4%) και στην παραγωγή προϊόντων διύλισης πετρελαίου, χημικών ουσιών και προϊόντων και φαρμακευτικών προϊόντων και σκευασμάτων (5,0%), ενώ σημειώθηκε μείωση στην παραγωγή βασικών μετάλλων και κατασκευή μεταλλικών προϊόντων (-2,0%).

Δειτε Επισης

Λουίς Ντε Γκίντος: Εντυπωσιακή βελτίωση στην οικονομία και το τραπεζικό σύστημα της Κύπρου
Στο μικροσκόπιο του ACIFF οι νέες ρυθμίσεις στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες
Hellenic Bank Partnership Stories: ANCALA Partners LLB
Πρώτο ετήσιο συνέδριο της ΚΤΚ με επιτόκια και πληθωρισμό στο επίκεντρο
Πανίκος Νικολάου: Ξανά σε επενδυτική βαθμίδα μετά από 12 χρόνια η Τράπεζα Κύπρου
Moody's: Μετά τη χώρα αναβάθμισαν Τράπεζα Κύπρου και Ελληνική
Αμερικανικά εύσημα στην Κύπρο για τις κυρώσεις-«Ισχυρή συνεργασία και πολιτική μηδενικής ανοχής»
Πτωτικά τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια στο τραπεζικό σύστημα...Υποχώρησαν στα €2,11 δισ.
Διπλασιάστηκαν τα καθαρά επιτοκιακά έσοδα του τραπεζικού συστήματος
Φέρνει Λουίς ντε Γκίντος στην Κύπρο ο Κωνσταντίνος Ηροδότου