Το επάγγελμα του λογιστή και του νομικού στην εποχή των ανατρεπτικών τεχνολογιών

Τα νομικά και λογιστικά επαγγέλματα υφίστανται ένα σημαντικό μετασχηματισμό στην εποχή των ραγδαίων τεχνολογικών εξελίξεων. Η ασύλληπτη ψηφιακή εξέλιξη έχει φέρει επανάσταση στον τρόπο παροχής νομικών και λογιστικών υπηρεσιών, οδηγώντας τις παραδοσιακές πρακτικές σε προκλήσεις και δημιουργώντας, παράλληλα, νέες ευκαιρίες.

Στα δικαστικά έγγραφα, «εισβάλλει» η τεχνητή νοημοσύνη (AI) και η μηχανική μάθηση, αυτοματοποιούνται εργασίες ρουτίνας και ενισχύονται οι δυνατότητες νομικής έρευνας

Ομοίως, το επάγγελμα του λογιστή υφίσταται ψηφιακό μετασχηματισμό. Τα εργαλεία αυτοματοποίησης και το λογιστικό λογισμικό που βασίζεται στο νέφος έχουν απλοποιήσει τα συνήθη λογιστικά καθήκοντα, επιτρέποντας στους λογιστές να στρέψουν την προσοχή τους προς την ανάλυση δεδομένων, τις οικονομικές προβλέψεις και τις στρατηγικές συμβουλευτικές υπηρεσίες.

Ο τομέας των επαγγελματικών υπηρεσιών στην Κύπρο αναζητά συνεχώς νέες εξειδικευμένες υπηρεσίες, καθώς η ζήτηση αυξάνεται και διαφοροποιείται. Ταυτόχρονα, το πραγματικό μοντέλο παροχής επαγγελματικών υπηρεσιών αλλάζει με τη χρήση της τεχνολογίας, την ανάλυση δεδομένων και τα νέα μοντέλα εργασίας.

Ο τέως Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, Κυριάκος Κόκκινος, ανήκει ανάμεσα στα καταξιωμένα ονόματα που θα παραστούν στο προσεχές 8o Cyprus Professional Services Conference, όπου θα προβεί σε μια ομιλία σχετικά με το πιο πάνω θέμα.

Πολιτική και πολύχρονη εμπειρία στο εξωτερικό

Ο Κυριάκος Κόκκινος είναι ο τέως Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής. Προηγουμένως διετέλεσε Επικεφαλής Επιστήμονας για την Ε&Κ και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Ε&Κ. Είναι διακεκριμένος επαγγελματίας στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας, με περισσότερο από τριάντα χρόνια εμπειρίας σε διευθυντικές και συμβουλευτικές θέσεις στην IBM Europe (Executive Director & Partner) και στην PwC. Υπηρέτησε επίσης σε επίπεδο διοικητικών συμβουλίων πολλών οργανισμών.

To 8o Cyprus Professional Services Conference που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 29 Ιουνίου στο Hilton Nicosia έρχεται με μια πλούσια θεματολογία. Οι οικονομικές κυρώσεις και οι επιπτώσεις στον τομέα των επαγγελματικών υπηρεσιών στην Κύπρο είναι ένα από τα βασικά θέματα της επικαιρότητας και δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από την ατζέντα. Ομιλητές θα συζητήσουν, εξάλλου, την πολιτική των ΗΠΑ σχετικά με τις οικονομικές κυρώσεις καθώς και τις πρακτικές που υιοθετεί το Ηνωμένο Βασίλειο. Καθοριστικό παράγοντα διαδραματίζει και η ΕΕ. Η μία από τις ομιλίες που θα φιλοξενήσει το γεγονός, θα έχει να κάνει με τις οικονομικές κυρώσεις για την καταπολέμηση των κυρώσεων και την σχετική στρατηγική από πλευράς ΕΕ.

Η ατζέντα περιλαμβάνει, επίσης, συζήτηση με κεντρικό ζήτημα τις επιπτώσεις στον τομέα των επαγγελματικών υπηρεσιών στην Κύπρο από τις κυρώσεις, καθώς και τα μέτρα για μια αποτελεσματική ρύθμιση του επαγγέλματος και τους τρόπους διαχείρισης των Ρώσων πελατών.

Οι σύγχρονες προκλήσεις των παρόχων επαγγελματικών υπηρεσιών θα απασχολήσουν έντονα το Συνέδριο με βασικούς άξονες, τη διαχείριση των σύγχρονων δικηγορικών και λογιστικών εταιρειών, την εξεύρεση ταλέντων και περαιτέρω διατήρηση, την τηλεργασία και την αύξηση της παραγωγικότητας.

Εξάλλου, στο Συνέδριο θα συνομιλήσουν εμπλεκόμενοι φορείς για το μέλλον της Κύπρου ως διεθνές επιχειρηματικό κέντρο και την επίδραση της ψηφιοποίησης στη μεταμόρφωση της βιομηχανίας επαγγελματικών υπηρεσιών (ΑΙ, Metaverse κ.α).

Ποιους ενδιαφέρει

Το συνέδριο απευθύνεται σε:

  • Λογιστικές, ελεγκτικές και φορολογικές εταιρείες
  • Δικηγορικά γραφεία και νομικούς συμβούλους
  • Πάροχοι διοικητικών υπηρεσιών
  • Πάροχοι υπηρεσιών εμπιστοσύνης
  • Διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων και επενδύσεων
  • Τράπεζες και άλλοι εκπρόσωποι χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων
  • Σύμβουλοι διαχείρισης πλούτου
  • Κυβερνητικές υπηρεσίες Διευθυντές και αξιωματούχοι ρυθμιστικών φορέων

Πληροφορίες

Κύριος Χορηγός: Τράπεζα Κύπρου

Χορηγοί: ECOMMBX, Softline Computer Systems

Ακαδημαϊκός Συνεργάτης: CIM- Cyprus Business School

Υποστηρικτές: EY, KPMG, PwC, The Marshall Islands Registry

Με την στήριξη: ACB, Cyprus Bar Association, CYFA, ICPAC, Invest Cyprus, ISACA

Οργανωτής: IMH

Χορηγοί Επικοινωνίας: CBN (Cyprus Business News), περιοδικό ΙN Business, GOLD, Super FM Radio

Τηλέφωνο: 22505555 │ Φαξ: 22679820

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com

Ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

Δειτε Επισης

H Lidl Κύπρου στηρίζει σταθερά το Ayia Napa Youth Soccer Festival
Έρευνα CyEmployers: Διασύνδεση των δεξιοτήτων που αποκτούνται από την ανώτερη εκπαίδευση με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας
Ανοίγει τις πύλες της η γκαλερί που έρχεται να κάνει την ανατροπή
Η επίδραση της ΤΝ στις επαγγελματικές υπηρεσίες
Ενδυνάμωση νέας γενιάς για καταπολέμηση της ρητορικής μίσους στο διαδίκτυο
Η ανακοίνωση της CNP για την πώληση στην Ελληνική- «Το επόμενο βήμα…»
16α IN Business Awards: Απόψε η μεγάλη γιορτή του κυπριακού επιχειρείν
Καρδιοχειρουργοί του Mediterranean Hospital παρακολούθησαν διάλεξη του διακεκριμένου καθηγητή Claus Preusse
Άνευ ανθυποψηφίου συνεχίζει στη θέση του γενικού γραμματέα της ΠΑΣΥΔΥ ο Στρατής Ματθαίου
Η Golden Gallery by Kapatays δίπλα στα Μωρά Θαύματα