ΗΠΑ: Σε χαμηλό έξι μηνών η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Μάιο

Σε χαμηλό έξι μηνών κατρακύλησε τον Μάιο ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ με τους Αμερικανούς να παραμένουν ανήσυχοι για τις προοπτικές της οικονομίας εν μέσω των επιθετικών αυξήσεων των επιτοκίων από την Federal Reserve στο πλαίσιο της προσπάθειας της τράπεζας να ελέγξει τον πληθωρισμό.

Ειδικότερα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης έχασε 1,4 μονάδες και υποχώρησε στις 102,3 μονάδες τον Μάιο από το αναθεωρημένο μέγεθος των 103,7 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, όπως ανακοίνωσε το Conference Board. Αυτό είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Νοέμβριο. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών πάντως τοποθετούσαν χαμηλότερα τον δείκτη στις 99 μονάδες.

Ο δείκτης για την τρέχουσα κατάσταση – που βασίζεται στην αξιολόγηση των καταναλωτών για την οικονομία και τις τρέχουσες συνθήκες στην αγορά εργασίας – υποχώρησε στο 148,6 από 151,8 τον προηγούμενο μήνα.

Ο δείκτης για τις προσδοκίες – που βασίζεται στο βραχυπρόθεσμο outlook για το εισόδημα, τις επιχειρηματικές συνθήκες και την κατάσταση στην αγορά εργασίας – υποχώρησε ελαφρώς στο 71,5 από 71,7. Ο συγκεκριμένος δείκτης παραμένει πλέον κάτω από το 80 – το επίπεδο που συνδέεται με μια ύφεση εντός του επόμενου έτους – κάθε μήνα από το Φεβρουάριο του 2022, με την εξαίρεση μιας σύντομης ανάκαμψης τον Δεκέμβριο του 2022, όπως ανακοίνωσε το Conference Board.

Δειτε Επισης

Σε υψηλό πέντε μηνών τα στεγαστικά επιτόκια στις ΗΠΑ
Κέρδη για τον χρυσό καθώς η ένταση στη Μέση Ανατολή ενισχύει τη ζήτηση
Ο S&P υποβαθμίζει μαζί με τους Moody’s το Ισραήλ λόγω γεωπολιτικού κινδύνου
Άμεσο το πλήγμα στις αγορές από την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν-Στο «κόκκινο» η Ασία
Morgan Stanley: Η Τράπεζα της Αγγλίας θα μειώσει τα επιτόκια τον Μάιο
Moody’s: Περιορισμένες μέχρι στιγμής οι πιστωτικές επιπτώσεις από την αντιπαράθεση Ισραήλ και Ιράν
Οι ΗΠΑ επαναφέρουν σε ισχύ τις κυρώσεις στον πετρελαϊκό τομέα της Βενεζουέλας
Goldman Sachs: Πώς αλλάζει η σύρραξη στη Μέση Ανατολή τις προοπτικές σε οικονομία και αγορές
Βρετανία: Ο πληθωρισμός επιβραδύνθηκε λιγότερο από το αναμενόμενο τον Μάρτιο
Ε.Ε.: Προετοιμασίες για επέκταση των κυρώσεων κατά του Ιράν