Ο Δρ. Χάρης Σαββίδης εντάσσεται στην Grant Thornton Κύπρου

Η Grant Thornton Κύπρου ανακοινώνει την ένταξη του Δρος Χάρη Σαββίδη ως του νέου Επικεφαλής Υπηρεσιών Κανονιστικής Συμμόρφωσης και Επενδυτικών Ταμείων. Με την ένταξη του Δρος Σαββίδη στην Εταιρεία, ενισχύονται τα στρατηγηκά της πλάνα που αφορούν την ενίσχυση των συμβουλευτικών υπηρεσιών που προσφέρει, ενώ ταυτόχρονα έχει ως στόχο να καλύψει τις αυξανόμενες ανάγκες των πελατών της.

Ο Δρ. Χάρης Σαββίδης έχει εκτεταμένη εμπειρία στο εταιρικό δίκαιο, είναι μέλος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, και λέκτορας Νομικής στο Τμήμα Ψηφιακής Καινοτομίας, της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Απέκτησε πτυχίο στη Νομική από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών το 2005 και συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Ηνωμένο Βασίλειο, με έμφαση στο Διεθνές και Ευρωπαϊκό Εμπορικό Δίκαιο, αποκτώντας μεταπτυχιακό τίτλο LL.M στο Διεθνές Εμπορικό Δίκαιο από το Πανεπιστήμιο του Nottingham και Διδακτορικό στη Νομική από το Πανεπιστήμιο του Sheffield.

Οι τομείς ειδίκευσής του περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, το ρυθμιστικό πλαίσιο ψηφιακών υπηρεσιών και ψηφιακών αγορών, ιδιαίτερα στους τομείς του εταιρικού, επενδυτικού και χρηματοοικονομικού δικαίου. Ο Χάρης είναι επίσης ένας από τους κορυφαίους δικηγόρους στην Κύπρο στον τομέα συμβουλευτικών υπηρεσιών Blockchain και κρυπτονομισμάτων, εξυπηρετώντας ένα ευρύ φάσμα εποπτευόμενων εταιρειών, όπως Επενδυτικές Εταιρείες, Διαχειριστές Οργανισμών Εναλλακτικών Επενδύσεων, Πάροχοι Υπηρεσιών Κρυπτοπεριουσικών Στοιχείων, Τράπεζες και Ηλεκτρονικά Χρηματικά Ιδρύματα.

Είναι τακτικός ομιλητής και εκπαιδευτής σε επαγγελματικά σεμινάρια, εργαστήρια και συνέδρια, όπου μοιράζεται τη γνώση και την εμπειρία του σχετικά με τις νομοθετικές και κανονιστικές εξελίξεις και τάσεις της αγοράς στους τομείς των Επενδυτικών Ταμείων, της τεχνολογίας και των ψηφιακών αγορών , συμπεριλαμβανομένου του Blockchain και των ψηφιακών νομισμάτων. Είναι επίσης Μέλος/Εμπειρογνώμονας του EU Blockchain Observatory & Forum (μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την επιτάχυνση της καινοτομίας του Blockchain και της ανάπτυξης του οικοσυστήματος Blockchain εντός της ΕΕ), καθώς και μέλος του Συνδέσμου Επενδυτικών Ταμείων Κύπρου (CIFA) και μέλος της Επιτροπής Τεχνολογίας του Δικηγορικού Συλλόγου Κύπρου.

Ο Σταύρος Ιωάννου, Διευθύνων Σύμβουλος της Grant Thornton Κύπρου δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι με τη νέα προσθήκη στη διοικητική μας ομάδα. Ο Χάρης και η ομάδα του έχουν την απαραίτητη τεχνογνωσία και εμπειρία για να οδηγήσουν τους πελάτες μας πέρα από τις συνήθεις δραστηριότητες τους. Η ένταξη του Χάρη στην ομάδα μας, αντανακλά την στρατηγική τις Εταιρείας μας που αφορά τη συνεχή ανάπτυξη, σύμφωνα πάντα με τις ανάγκες των πελατών μας».

Δειτε Επισης

Υποχωρεί το κατασκευαστικό κόστος-Τα οικοδομικά υλικά με τις μεγαλύτερες μειώσεις
Λιανικό εμπόριο: Ελπίδες στην άμεση απασχόληση ξένων εργαζομένων-Κλειδί οι φοιτητές
Τα ESG και τι αλλάζει για τις εταιρείες η διατραπεζική αξιολόγηση-Οι νέες τους υποχρεώσεις
«Αυτή η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει πολιτικές που οδήγησαν την Κύπρο στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Κεραυνός... on fire: «Πολιτικές που άφησαν καμένη γη και κούρεμα-Δεν είναι κανείς σε θέση να μας δώσει μαθήματα»
Βάζει πίεση για τον φορολογικό μετασχηματισμό ο Χριστοδουλίδης-Η πρόοδος του έργου και τα επόμενα βήματα
Πέντε μέτρα στήριξης με κόστος 35,3 εκατομμύρια ευρώ-Πόσοι και ποιοι επωφελούνται
Η μεγαλύτερη τριμηνιαία καταβολή σε μετρητά από την ΚΕΔΙΠΕΣ στο κράτος-€140 εκατ. για το α’ τρίμηνο 2024
Νίκος Χριστοδουλίδης: Ακούω πολλές ανέξοδες εξαγγελίες... Κάποια οριζόντια και κάποια στοχευμένα τα μέτρα