Χορηγία Κατηγορίας Ανάπτυξη Γης - Κατασκευές

Με νέες αθλητικές εγκαταστάσεις εμπλουτίζεται η Λεμεσός-Επένδυση €10 εκατ.

Με μία νέα μεγάλη επένδυση στον χώρο του αθλητισμού, με εκτιμώμενο κόστος 10 εκατ. ευρώ θα εμπλουτιστεί η Λεμεσός.

Πρόκειται για αθλητικό κέντρο το οποίο θα διαθέτει γήπεδα διαφόρων αθλημάτων, μεταξύ άλλων, γήπεδα ποδοσφαίρου (9χ9 και 5x5), τένις, padel τενις, beach volley και γήπεδο στίβου ενώ παράλληλα εντός των εγκαταστάσεων θα λειτουργεί σαλόνι ομορφιάς, κέντρο διατροφολογίας, πισίνα και γυμναστήριο.

Ιδιοκτήτρια εταιρεία, η Sporthub Ltd, η οποία υπέβαλε στην Περιβαλλοντική Αρχή τη Μελέτη Επιπτώσεων στο Περιβάλλον και μετά από δημόσια διαβούλευση, το έργο πήρε το πράσινο φως.

Οι ιδιωτικές αθλητικές εγκαταστάσεις θα κατασκευαστούν στα Πάνω Πολεμίδια, 100 μέτρα δυτικά από το αθλητικό κέντρο Σπύρος Κυπριανού, 750 μέτρα νοτιοανατολικά από το φράγμα Πολεμιδιών και 200 μέτρα βορειοανατολικά από κατοικημένη περιοχή.

Αναλυτικότερα, στο προτεινόμενο θα συμπεριλαμβάνονται ανοικτά γήπεδα διαφόρων αθλημάτων και κλειστοί χώροι εκγύμνασης. Θα παρέχονται υπηρεσίες άθλησης, εκγύμνασης, θεραπειών ομορφιάς καθώς και θα διαμορφωθούν χώροι σίτισης.

Οι εγκαταστάσεις θα έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενήσουν έως και 250 άτομα, ενώ το προσωπικό υπολογίζεται να περιλαμβάνει 65 άτομα.

Σε τρία επίπεδα και με δύο κτιριακές εγκαταστάσεις

Το προτεινόμενο έργο θα κατασκευαστεί σε τρία επίπεδα (+105.00 / +110.00 / +115).

1

Στο υψηλότερο επίπεδο (+115.00) θα φιλοξενούνται χρήσεις όπως γραφεία, αίθουσες εκγύμνασης, αποδυτήρια και χώροι υγιεινής.

Τα δύο κύρια επίπεδα, (+105.00 / +110.00) θα βρίσκονται χαμηλότερα από το επίπεδο της λεωφόρου και η πρόσβαση σε αυτά θα γίνεται μέσω γέφυρας.

Μέσω του επιπέδου +110.00 που θα βρίσκεται ο χώρος στάθμευσης του έργου, θα γίνεται η πρόσβαση στο επίπεδο των δύο κτιριακών μονάδων της ανάπτυξης καθώς και στα γήπεδα μίνι football (5x5 ατόμων) και των γηπέδων τένις και Padel τένις.

2

Η πρώτη κτιριακή μονάδα θα αποτελείται από χώρο υποδοχής, κατάστημα, σαλόνι ομορφιάς, αποδυτήρια επισκεπτών και προσωπικού και καθώς και εστιατόριο και βοηθητικούς χώρους.

Η δεύτερη κτιριακή μονάδα περιλαμβάνει αίθουσες εκγύμνασης, αποδυτήρια, κέντρο αποκατάστασης, κέντρο διατροφολογίας και αίθουσα απασχόλησης παιδιών.

Στο χαμηλότερο επίπεδο (+105.00) θα φιλοξενούνται χώροι εκγύμνασης, αποδυτήρια, πλυσταριό, αποθήκες και χώρος πώλησης προϊόντων. Επίσης στο χαμηλότερο επίπεδο της ανάπτυξης θα βρίσκεται ένας μικρότερος καλυμένος χώρος στάθμευσης, με γήπεδα ποδοσφαίρου (για 9x9 και 5x5 ατόμων), γήπεδο beach volley, πισίνα 25mx10m και στίβος (running track).

Σημειώνεται ότι η εκτιμώμενη περίοδος εκτέλεσης του έργου είναι 18 μήνες από την έναρξη των εργασιών.

Δειτε Επισης

Υποχωρεί το κατασκευαστικό κόστος-Τα οικοδομικά υλικά με τις μεγαλύτερες μειώσεις
Λιανικό εμπόριο: Ελπίδες στην άμεση απασχόληση ξένων εργαζομένων-Κλειδί οι φοιτητές
Τα ESG και τι αλλάζει για τις εταιρείες η διατραπεζική αξιολόγηση-Οι νέες τους υποχρεώσεις
«Αυτή η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει πολιτικές που οδήγησαν την Κύπρο στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Επιτυχής η παρουσία του ομίλου Λεπτός στην MIPIM 2024
Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Κεραυνός... on fire: «Πολιτικές που άφησαν καμένη γη και κούρεμα-Δεν είναι κανείς σε θέση να μας δώσει μαθήματα»
Βάζει πίεση για τον φορολογικό μετασχηματισμό ο Χριστοδουλίδης-Η πρόοδος του έργου και τα επόμενα βήματα
Πέντε μέτρα στήριξης με κόστος 35,3 εκατομμύρια ευρώ-Πόσοι και ποιοι επωφελούνται
Η μεγαλύτερη τριμηνιαία καταβολή σε μετρητά από την ΚΕΔΙΠΕΣ στο κράτος-€140 εκατ. για το α’ τρίμηνο 2024