ASBIS Robotic Solutions (AROS): Νέο επιχειρηματικό τμήμα που σχετίζεται με τη ρομποτική

Η ASBISC Enterprises Plc, αποφάσισε να κάνει μια στρατηγική κίνηση και να ξεκινήσει ένα νέο επιχειρηματικό τμήμα που σχετίζεται με τη ρομποτική – ASBIS Robotic Solutions (AROS). Η βασική δραστηριότητα αυτού του τμήματος θα βασίζεται σε δύο μεγάλα τμήματα – τη διανομή collaborative robots (cobots) από κορυφαία παγκόσμια brands του κλάδου, καθώς και ρομποτικές πλατφόρμες με το δικό τους brand.

Η ASBIS Robotic Solutions (AROS) είναι ένας πολύ ελπιδοφόρος νέος κλάδος του Ομίλου ASBIS, που επικεντρώνεται στην πώληση λύσεων που βασίζονται σε collaborative ρομπότ (γνωστός και ως Cobots) και στη δημιουργία δικών τους λύσεων σε αυτούς τους τομείς. Τα collaborative ρομπότ και οι αυτόνομες ρομποτικές πλατφόρμες έχουν σχεδιαστεί για να αλληλεπιδρούν με φυσικό τρόπο με ανθρώπους σε περιβάλλον εργασίας, γραφείου ή δημόσιων χώρων, η δυνατότητα κοινής χρήσης ενός συνεργατικού χώρου, η κοινή εργασία και η αλληλεπίδραση μεταξύ ρομπότ και ανθρώπων γίνεται πιο εύκολη.

«Η καινοτομία είναι στο DNA το αποδείξαμε και το αποδεικνύουμε καθημερινά στην ASBIS. Το τμήμα ρομποτικής της ASBIS θα δόση λύσεις στα μεγάλα προβλήματα στελέχωσης επαναλαμβανομένων και τυποποιημένον εργασιών! Με ένα καινοτόμο μοντέλο συνεργασίας με τους πελάτες μας.»- σχολίασε ο Λεύκιος Θεοδοσίου, Γενικός Διευθυντής ASBIS.

Η AROS θα επικεντρωθεί σε πολλαπλές λύσεις που βασίζονται σε cobots, ρομπότ, αυτόνομες ρομποτικές κινητές πλατφόρμες για να προετοιμάσει λύσεις σε πολλά προβλήματα και να αντιμετωπίσει πολλαπλές πτυχές των αναγκών των εταιρειών στους τομείς παραγωγής, καθαρισμού, υπηρεσιών, ασφάλειας και logistics. Κάποιες από αυτές τις εταιρείες θα είναι εργοστάσια, ξενοδοχεία, αεροδρόμια κ.λπ. Τα προιόντα είναι διαθεσιμα στην αγορά της Κύπρου και Μάλτας μέσω του δικτύου διανομής της ASBIS KYPROS LTD

Υπάρχουν αρκετοί επιχειρηματικοί τομείς όπου οι λύσεις ρομποτικής θα μπορούσαν να αποφέρουν πολύτιμα πλεονεκτήματα:

Λύσεις βιομηχανικού καθαρισμού:

Οι Cobot janitors προσφέρουν ένα πιο οικονομικό και παραγωγικό μέσο διαχείρισης των απαιτήσεων βιομηχανικού καθαρισμού μεγάλων εγκαταστάσεων όπως πάρκινγκ, αποθήκες, βιομηχανικές εγκαταστάσεις, κτίρια γραφείων, HoReCa.

Διανομή:

Τα delivery cobots παρέχουν διάφορα οφέλη σε διαφορετικούς κλάδους, από εστιατόρια παράδοσης προμηθειών, ξενοδοχεία, νοσοκομεία και οίκους ευγηρίας έως λειτουργίες ταχυμεταφορών σε μεγάλους χώρους γραφείων και πολλά άλλα.

Γραμμή παραγωγής:

Η Collaborative ρομποτική βοηθά τόσο τις μεγάλες επιχειρήσεις όσο και τις ΜΜΕ να αναπτυχθούν και να αυτοματοποιήσουν τις διαδικασίες στα εργοστάσια, τις αποθήκες, τις ερευνητικές τους εγκαταστάσεις κ.λπ.

Περίπτερα εξυπηρέτησης:

Τα Service cobot χρησιμοποιούνται κυρίως στο HoReCa. Ένα Service ρομπότ μπορεί να προετοιμάσει και να εξυπηρετήσει γρήγορα και να το κάνει 24/7 με συνέπεια και ποιότητα που είναι δύσκολο να προσφέρει ο άνθρωπος.

Ασφάλεια & επιτήρηση:

Security cobots περιπολούν γύρω από κτίρια και γραφεία (καθώς και σε εσωτερικούς χώρους), παρακολουθούν την περιοχή εμπιστοσύνης και αλληλοεπιδρούν περιστασιακά με τους ανθρώπους.

Σχετικά με την ASBIS:

H ASBIS είναι κορυφαία εταιρεία στον τομέα της τεχνολογίας η οποία ειδικεύεται στην διανομή προϊόντων και συστημάτων τεχνολογίας, τα οποία διανέμει σε πάνω από 25 χώρες σε όλο τον κόσμο, και έχει ως βάση της την Λεμεσό. Η ASBIS εκπροσωπεί και διανέμει προϊόντα κορυφαίων προμηθευτών όπως είναι η Apple, AMD, Dell, Intel, Microsoft, Tp-Link, Logitech, Samsung, Seagate, Ubiquiti, Sonicςall αλλά επίσης και τις δικές της μάρκες Prestigio, Canyon, AENO και Perenio. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ASBIS μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.asbis.com.cy ή τηλεφωνήστε στο +357 25-257350, ή μέσο e-mail στο info@asbis.com.cy

Δειτε Επισης

H Harman Kardon λανσάρει στην Κύπρο 3 νέα Bluetooth ηχεία που απογειώνουν την ακουστική εμπειρία
One Channel: Νέο κανάλι στους κυπριακούς δέκτες με άρωμα Mega Ελλάδος
Πέντε νέες καινοτόμες λύσεις στον τομέα του Generative AI ανακοινώνει η Amazon Web Services
Με συνεργασία CABLENET-COSMOTE TV... παίζουν μπάλα στην Ελλάδα ΑΠΟΕΛ, Ανόρθωση, Πάφος FC και Καρμιώτισσα
A. Jugnauth: Η πυξίδα πλοήγησης για τις επιχειρήσεις και η παρουσία χάκερ
Κυβερνοασφάλεια: Τι πρέπει να προσέξουν οι ΜμΕ και πώς να... πείσουν τους CEO's να επενδύσουν
Θ. Θεράποντος: Το πορτοφόλι ψηφιακών ταυτοτήτων της Ε.Ε. απλοποιεί τις διαδικασίες
J. Thompson: Οι αναδυόμενες τεχνολογίες οδηγούν στην ανάπτυξη
Πάρις Σάββα: Η Fortinet και το ανθρώπινο στοιχείο στην κυβερνοασφάλεια
Samsung: Λανσάρει το The Wall for Virtual Production στην Ευρώπη