ΣΠΟΛΜΗΚ: Ασφάλεια και υγεία στα κατασκευαστικά έργα-Το όραμα «Μηδέν Ατυχήματα»

Με συμμετοχή πέραν των 250 συνέδρων, ο Σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών Κύπρου (ΣΠΟΛΜΗΚ) διοργάνωσε στη Λευκωσία το 8ο Διεθνές Συνέδριο Ασφάλειας και Υγείας στα Κατασκευαστικά Έργα με τίτλο «Respect Human Rights – Everyone has a Role to Play» στο Hilton Nicosia.

Το συνέδριο έθεσε υπό την αιγίδα του ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιάννης Παναγιώτου.

Όπως αναφέρει δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο ΣΠΟΛΜΗΚ, το συνέδριο εντασσόταν στις δραστηριότητες της παγκόσμιας εκστρατείας “Vision Zero” του Διεθνούς Οργανισμού Κοινωνικής Ασφάλισης (ISSA).

Συνδιοργανωτές ήταν το Τμήμα Κατασκευών του Οργανισμού ISSA και το Γερμανικό Ινστιτούτο Υποχρεωτικής Ασφάλισης και Πρόληψης Ατυχημάτων στον Κατασκευαστικό Τομέα (BG BAU) και υποστηρικτές το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΤΕΕ), το ΕΤΕΚ, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Πολιτικών Μηχανικών (ECCE) και ο Διεθνής Οργανισμός Συντονιστών Ασφάλειας και Υγείας στις Κατασκευές (ISHCCO). Επίσης, εντασσόταν στις δραστηριότητες της Γενικής Συνέλευσης του ECCE, η οποία φιλοξενήθηκε από τον ΣΠΟΛΜΗΚ στην Κύπρο, από τις 24 έως και τις 26 Μαΐου.

Επισημαίνεται ότι το συνέδριο στόχευε στην προστασία και ενίσχυση του σεβασμού των ανθρώπινων δικαιωμάτων και την επικέντρωση στον άνθρωπο, για να επιτευχθεί το όραμα «Μηδέν Ατυχήματα». Το όραμα αυτό, επιπρόσθετα από στόχο της παγκόσμιας εκστρατείας Vision Zero του Οργανισμού ISSA, αποτελεί στόχο του νέου Στρατηγικού πλαισίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την υγεία και την ασφάλεια στην εργασία 2021-2027 και της Στρατηγικής της Κύπρου για την Ασφάλεια και Υγεία στην Εργασία 2021-2027.

Προστίθεται ότι στο Συνέδριο συμμετείχαν 17 ομιλητές από 7 διαφορετικές χώρες και το πρόγραμμα περιλάμβανε 3 κεντρικές ομιλίες, 3 ενότητες με τα θέματα «Focus on People», «Leadership» και «Everyone has a role to play» και 4 εργαστήρια σε αντίστοιχα θέματα με την ενεργή συμμετοχή των συνέδρων.

Παράλληλα λειτουργούσε έκθεση εξοπλισμού και υπηρεσιών για τα θέματα ασφάλειας και υγείας και τα κατασκευαστικά έργα αλλά και έκθεση με φωτογραφίες από τον φωτογραφικό διαγωνισμό «Ο Άνθρωπος στο Εργοτάξιο».

Οι εργασίες του συνεδρίου ολοκληρώθηκαν το Σάββατο. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του Συνεδρίου: www.cosh.cy.

Δειτε Επισης

Τελεσίγραφο Βαφεάδη στην Kition για την εγγυητική-Προθεσμία δύο ημερών, μετά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά
AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια
Δυνατότητα υποβολής αίτησης για μειωμένο ΦΠΑ 5% για κατοικία εντός ενός έτους
Νέα αποκλιμάκωση στις τιμές κατασκευαστικών υλικών τον Μάρτιο
Euphoria Lifestyle Apartments: Το νέο έργο της Giovani Homes στο Παραλίμνι
Trilogy Plaza Opening: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το νέο προορισμό της Λεμεσού
Τα αιτήματα της Kition, το ξεκάθαρο μήνυμα Βαφεάδη και τι διαμηνύει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Βιομηχανικές αποθήκες και τεμάχια σε προνομιούχες περιοχές σε Λεμεσό, Λάρνακα και Πάφο από τη Gordian
Χ. Χριστοφίνας: Στα σκαριά σχέδια ιδιοκατοίκησης νέων, αναβάθμιση νοσοκομείου Τροόδους
INEX: Χτίζοντας για το μέλλον... H φιλοσοφία, τα πλάνα και τα μεγάλα projects του ομίλου