Βέλτιστες πρακτικές αντιμετώπισης της μικροβιακής αντοχής στην κτηνοτροφία

Η ζωική παραγωγή τα τελευταία χρόνια κατηγορείται για ανεξέλεγκτη χρήση αντιβιοτικών και την ανάπτυξη ανθεκτικών βακτηρίων. Για να συμβάλουν οι εμπλεκομένοι προς την κατεύθυνση της αντιμετώπισης της μικροβιακής αντοχής, επιβάλλεται να αλλάξουν φιλοσοφία. Η εφαρμογή συγχρόνων τεχνικών στην άσκηση της ζωικής παραγωγής θα συμβάλει θετικά στην επίτευξη αυτού του στόχου.

Η λήψη μέτρων βιοασφάλειας, η ορθή διατροφή, ο εμβολιασμός, η βελτίωση των συνθηκών εκτροφής και η ταχεία διάγνωση των ασθενειών πρέπει να αποτελούν μέρος μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Με την εφαρμογή των ενδεικνυόμενων λύσεων, είναι εφικτό να αμβλυνθεί το πρόβλημα της μη ελεγχόμενης χρήσης αντιβιοτικών και της αντοχής στα αντιβιοτικά στη ζωική παραγωγή, να προστατευθεί η υγεία των ζώων και να διαφυλαχθεί η δημόσια υγεία.

Ο Ιωάννης Ξυπολέας, Υπεύθυνος Τμήματος Μηρυκαστικών Ζώων της VitaΤrace Nutrition Ltd θα συζητήσει τις βέλτιστες πρακτικές αντιμετώπισης της μικροβιακής αντοχής στην κτηνοτροφία, στο πλαίσιο του 6ου Παγκύπριου Συνεδρίου Γάλακτος, Γεωργίας και Κτηνοτροφίας που πραγματοποιείται την Τρίτη 27 Ιουνίου, με Μέγα Χορηγούς την Ελληνική Τράπεζα και τον Στρατηγικό Συνεργάτη Χαραλαμπίδης Κρίστης Λτδ. στο Κτήμα Κουσιουμή, Λευκωσία.

Έρευνα και εξειδίκευση

Ο Ιωάννης Ξυπολέας είναι απόφοιτος του τμήματος Ζωϊκής Παραγωγής και Υδατοκαλλιεργειών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνων και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στην Διατροφή Αγροτικών Ζώων του ιδίου πανεπιστημίου. Από το 2007 εργάζεται στην εταιρεία VitaΤrace Nutrition LTD και είναι υπεύθυνος του τμήματος Μηρυκαστικών Ζώων.

Εξειδικεύεται στην κατάρτιση σιτηρεσίων, στην διαχείριση Κτηνοτροφικών Μονάδων, στην παροχή τεχνικών-συμβουλευτικών υπηρεσιών και το σχεδιασμό προϊόντων για την διατροφή των ζώων. Έχει συμμετάσχει σε αρκετές ερευνητικές εργασίες τα αποτελέσματα των οποίων έχουν παρουσιαστεί σε Ελληνικά και Διεθνή συνέδρια και περιοδικά. Διαθέτει μεγάλη εμπειρία σε θέματα που αφορούν την Ζωική Παραγωγή και τη βιομηχανία Ζωοτροφών και προσθετικών των Ζωοτροφών.

Λίγα λόγια για το Συνέδριο

Η κορυφαία σύναξη των επαγγελματιών του πρωτογενούς τομέα στην Κύπρο είναι γεγονός. Το 6ο Παγκύπριο Συνέδριο Γάλακτος, Γεωργίας και Κτηνοτροφίας θα εστιάσει στα σημαντικότερα ζητήματα αλλά και στα περιθώρια βελτίωσης της σημερινής κατάστασης. Το Συνέδριο θα διεξαχθεί στις 27 Ιουνίου 2023 στο Κτήμα Κουσιουμή, στη Λευκωσία και μέσα από σπουδαίες ομιλίες θα παρουσιαστούν επιτυχημένες περιπτώσεις κτηνοτροφικών μονάδων και πρακτικές μείωσης αντιβιοτικών στην κτηνοτροφία, ενώ, θα γίνει συζήτηση και για τη χρήση εναλλακτικών ζωοτροφών για βελτίωση ποιότητας του γάλακτος.

Αναφορά θα γίνει, εξάλλου, στο Νέο Στρατηγικό Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2023-2027, στη βιώσιμη ανάπτυξη στον τομέα της κτηνοτροφίας (ευρωπαϊκή νομοθεσία, κριτήρια ESG, καλές Πρακτικές), ενώ, ανταλλαγή απόψεων θα πραγματοποιηθεί σχετικά και με την τοπική παραγωγή γάλακτος. Εξίσου σημαντική είναι και η επικέντρωση στη γενετική βελτίωση αιγοπροβάτων κάτι που επίσης θα αναδείξει το Συνέδριο. Κτηνοτρόφοι θα συνομιλήσουν, ακολούθως, για την αύξηση του κόστους στις φάρμες καθώς και τους τρόπους διαχείρισης και περιορισμού του (ενέργεια, νερό, ζωοτροφές, εργατικό δυναμικό).

Η προστιθέμενη αξία σε παραδοσιακά και καινοφανή (novel) γαλακτοκομικά προϊόντα της Κύπρου είναι αναπόσπαστο μέρος του πολυαναμενόμενου γεγονότος όπως επίσης και οι επιχειρήσεις Αγροδιατροφής, ένας βασικός κρίκος του νέου μοντέλου κυκλικής βιοοικονομίας και βιώσιμης ανάπτυξης. Η σημασία της προώθησης στα προϊόντα ποιότητας ΠΟΠ/ΠΓΕ αναμένεται, επίσης, να τονιστεί μέσα από σχετικές ομιλίες.

Ποιους αφορά

Το Συνέδριο απευθύνεται προς όλους όσοι ασχολούνται με τον τομέα της γεωργίας, αγελαδοτροφίας, αιγοπροβατοτροφίας, την παραγωγή γάλακτος και την τυροκομία, καθώς και προς επαγγελματίες από άλλους συναφείς κλάδους, όπως επιχειρηματικά στελέχη του αγροτικού και κτηνοτροφικού τομέα (τομείς παραγωγής, μεταποίησης, εμπορίας και εξαγωγής προϊόντων, εφοδιασμού και υπηρεσιών), αλλά και οργανώσεις του τομέα. Απευθύνεται, επίσης, σε εκπροσώπους από κρατικούς και ημικρατικούς φορείς.

Πληροφορίες

Για το πρόγραμμα του Συνεδρίου κάντε κλικ εδώ.

Για εγγραφές κάντε κλικ εδώ.

Πληροφορίες

Μέγα Χορηγοί: Ελληνική Τράπεζα και Στρατηγικός Συνεργάτης Χαραλαμπίδης Κρίστης Λτδ

Ακαδημαϊκοί Συνεργάτες: Δημόσια Σχολή Ανώτερης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης – ΜΙΕΕΚ, Διεύθυνση Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΔΜΤΕΕΚ)

Υποστηρικτές (μέχρι στιγμής): Smyrillis Trading Co. Ltd, VitaΤrace Nutrition Ltd

Με τη στήριξη: DEMETRA: Developing Entrepreneurial skills & tools for woMEn in agriculture in Rural Areas, GAEA – Granting Access to Employment and Entrepreneurship in Agriculture for women

Υπό την αιγίδα: Ένωση Κυπρίων Αγροτών (ΕΚΑ), Ευρωαγροτικός, Νέα Αγροτική Κίνηση, Παναγροτική Ένωση Κύπρου (ΠΕΚ), Παγκύπριος Οργανισμός Αγελαδοτρόφων (ΠΟΑ), Παναγροτικός Σύνδεσμος Κύπρου

Οργανωτής: ΙΜΗ

Χορηγοί Επικοινωνίας: CBN (Cyprus Business News), περιοδικό ΙΝ Βusiness, πόρταλ REPORTER, SUPER FM

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, επικοινωνήστε με την ΙΜΗ:

Τηλέφωνο: 22505555 │ Φαξ: 22679820

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com

Ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

Δειτε Επισης

16α IN Business Awards: Όλα έτοιμα για τη μεγάλη γιορτή του επιχειρείν
Με επικρίσεις και τροπολογίες ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ
Το πρώτο Nissan X-Trail e-POWER από το MyPetrolina app στον μεγάλο νικητή
Τέσσερα εμπόδια για νέους διευθυντές και ο ρόλος της εκπαίδευσης στην υπέρβασή τους
Επεκτείνει την παρουσία του στην Κύπρο με το άνοιγμα νέων γραφείων ο Όμιλος Isystems
H Lidl Κύπρου στηρίζει σταθερά το Ayia Napa Youth Soccer Festival
Έρευνα CyEmployers: Διασύνδεση των δεξιοτήτων που αποκτούνται από την ανώτερη εκπαίδευση με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας
Ανοίγει τις πύλες της η γκαλερί που έρχεται να κάνει την ανατροπή
Η επίδραση της ΤΝ στις επαγγελματικές υπηρεσίες
Ενδυνάμωση νέας γενιάς για καταπολέμηση της ρητορικής μίσους στο διαδίκτυο