Ζεστές για Κύπρο και τον χειμώνα, αλλά πέφτουν σε «κενά αέρος» οι αεροπορικές

Την ώρα που ολοένα και περισσότερες αεροπορικές εταιρείες, είτε εντάσσουν την Κύπρο στα δρομολόγια τους είτε ακόμη και την επιλέγουν για βάση τους, προβληματισμό στους αερομεταφορείς προκαλεί η εποχικότητα του κυπριακού τουρισμού και δη το γεγονός ότι η χειμερινή περίοδος, κατά την οποία θα ήθελαν να πραγματοποιούν περισσότερες πτήσεις προς το νησί μας, μοιάζει να είναι ο «αδύναμος κρίκος» της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας μας.

Αντιθέτως, και σε ό,τι αφορά την καλοκαιρινή περίοδο και δη την επερχόμενη, καταγράφεται έντονη ζήτηση, γεννώντας αισιοδοξία για μια καθ’ όλα καλή τουριστική σαιζόν.

Μιλώντας στο InBusinessNews, η Μαρία Κουρούπη, ανώτερη Διευθύντρια Αεροπορικής Ανάπτυξης, Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας της Hermes Airports ανέφερε ότι υπάρχει μία θετική προοπτική για την φετινή χρονιά, κάτι που, όπως υπέδειξε αντικατοπτρίζεται από το γεγονός ότι ο κόσμος θέλει να ταξιδέψει.

Σύμφωνα με την κ. Κουρούπη, όσον αφορά την Κύπρο, οι εταιρείες που ήδη πετούν από και προς τη χώρα μας αναμένουν ένα καλό καλοκαίρι. Στις αεροπορικές εταιρείες ωστόσο, υπάρχει προβληματισμός, κατά πόσο αυτή η τάση, δηλαδή της επιθυμίας του κόσμου για ταξίδια, θα συνεχιστεί και την επόμενη χρονιά.

Προβληματισμός και για τον χειμώνα

«Υπάρχει ένας προβληματισμός και για τον χειμώνα. Παρόλο που οι συζητήσεις γίνονταν για την περίοδο Νοέμβριου-Μαρτίου, χρειάζεται να αναδειχθούν περισσότερο οι εμπειρίες και το τουριστικό προϊόν που προσφέρουμε ως χώρα κατά την χειμερινή περίοδο», σημείωσε, για να υποδείξει πως οι αεροπορικές εταιρείες προτιμούν να έχουν μεγαλύτερης διάρκειας πτητικό πρόγραμμα, παρά μερικών εβδομάδων και ακολούθως να διακόπτεται.

Η Hermes Airports, η οποία βρέθηκε στο Routes Europe 2023, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις αρχές Μαΐου, από τις συζητήσεις με πολλές αεροπορικές εταιρείες, έλαβε το μήνυμα ότι πρέπει να αναδειχθεί το τι προσφέρει η Κύπρος ολόκληρο τον χειμώνα.

«Οι αεροπορικές, μας ζήτησαν λίστα με events που γίνονται το χειμώνα. Κάποιες βρίσκονται σε επαφή με Υφυπουργείο Τουρισμού για τα προϊόντα ειδικού ενδιαφέροντος. Οι εταιρείες θέλουν να έχουν περισσότερη πληροφόρηση», τόνισε η κ. Κουρούπη.

«Πιστεύω ότι ο χειμώνας είναι κάτι στον οποίο πρέπει να επικεντρωθούμε. Αναπτύσσοντας τον χειμώνα, είναι ένας τρόπος να βοηθήσουμε να ενισχυθεί η Κύπρος ως τουριστικός προορισμός. Έτσι θα υπάρξει αποσυμπίεση από τους μήνες αιχμής. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι εγκαταλείπουμε τον ήλιο και θάλασσα», επισήμανε.

Ανανεωμένα αεροδρόμια

Όσον αφορά τους δύο διεθνείς αερολιμένες σε Λάρνακα και Πάφο, οι επισκέπτες θα διαπιστώσουν ότι οι χώροι τους έχουν αναβαθμιστεί.

Συγκεκριμένα, η κ. Κουρούπη ανέφερε ότι «αυξήσαμε τους χώρους στάθμευσης και στα δύο αεροδρόμια. Οι επισκέπτες μπορούν να βρουν αρκετές προσφορές μέσω διαδικτύου. Στην Πάφο γίνεται αναβάθμιση των εμπορικών χώρων και έχει επεκταθεί περισσότερο ο χώρος εστίασης. Η προσπάθειά μας είναι να είμαστε προμηθείς στο επιχειρησιακό κομμάτι».

Καταλήγοντας, ξεκαθάρισε πως «δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρχουν ουρές, ειδικά το καλοκαίρι. Σε όλα τα αεροδρόμια υπάρχουν ουρές από κόσμο. Στόχος μας είναι να διεκπεραιώνεται η διαδικασία των επισκεπτών σε ένα σταθμό πιο γρήγορα».

Δειτε Επισης

Amanti, MadeForTwo Hotels: Επαναλειτουργεί ανανεωμένο από 1η Απριλίου για το καλοκαίρι του 2024
Το πρωτοποριακό φόρουμ «Γυναίκες στον Αέρα» της Wizz Air
Paradox Museum Limassol: Γιορτάζει ένα χρόνο λειτουργίας με δωρεάν είσοδο σε όλα τα παιδιά
Εκστρατεία καλλιέργειας οδικής συνείδησης από την ΕΤΑΠ Πάφου
Vessel Check: Νέα υπηρεσία από τη Μαρίνα Αγίας Νάπας
Ελληνική Τράπεζα: Μονόδρομος η εξέλιξη για μια ανταγωνιστική τουριστική βιομηχανία
Επιμόρφωση των εργαζομένων του τουρισμού σε νέα σημεία ενδιαφέροντος της Περιφέρειας Λάρνακας
Ηγεσία: Ο ρόλος του ηγέτη σε όλα τα επίπεδα
Προετοιμασίες από τα αεροδρόμια της Κύπρου για την άφιξη των τουριστών
Στις 87.961 οι αφίξεις τουριστών τον Ιανουάριο 2024