Powered by

Ελλάδα: Θετική υποδοχή του εκλογικού αποτελέσματος από την αγορά ομολόγων

Θετικά υποδέχθηκε και η αγορά ομολόγων το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών.

Τις πρώτες ώρες της συνεδρίασης οι τιμές των περισσοτέρων ομολόγων σημείωναν σημαντική άνοδο με αποτέλεσμα οι αποδόσεις τους να υποχωρούν.

Ενδεικτικά, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχωρούσε κατά περίπου 5,5% σε σχέση με το κλείσιμο της Παρασκευής με αποτέλεσμα να διαπραγματεύεται στο 3,83% από το 4,04% που έκλεισε την Παρασκευή.

Η εξέλιξη αυτή οδηγεί το περιθώριο τους έναντι των αντίστοιχων γερμανικών τίτλων σε νέο χαμηλό έτους 1,43%.

Σημειώνεται ότι όλοι οι επενδυτικοί οίκοι πριν από τις εκλογές συμφωνούσαν στο ότι το αποτέλεσμα τους θα κρίνει κατά πόσον η χώρα θα ανέβει εφέτος στην επενδυτική βαθμίδα.

Ο πρώτος οίκος αξιολόγησης ο οποίος είναι προγραμματισμένο να προχωρήσει στην αναθεώρηση της επενδυτικής βαθμίδας της χώρας είναι η Fitch στις 9 Ιουνίου.

Πάντως, είναι ενδεικτικό ότι λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές η Societe Generale η οποία είχε σπεύσει τον Απρίλιο να κλείσει τις θέσεις της στα ελληνικά ομόλογα, αναγνώρισε ότι η απόφασή της αυτή ήταν ενδεχομένως πρόωρη.

Δειτε Επισης

Στα ύψη η επιβατική κίνηση τον Μάιο στο Ελευθέριος Βενιζέλος
Χρηματιστήριο Αθηνών: Υψηλά κέρδη 12,31% τον Μάιο
Σε νέα υψηλά εννέα ετών το Χρηματιστήριο Αθηνών
Ελλάδα: Αύξηση 6,1% στον τζίρο του εμπορίου χονδρικής τον Μάρτιο
Ταξιδεύοντας στην Πρέβεζα, από τα κάστρα στο Μονολίθι, ούζο και κανέλα
Ελλάδα: Λουκέτο για τα Kitchen Lab του Άκη Πετρετζίκη
Moody’s: Πιστωτικά θετική μια επανεκλογή της Νέας Δημοκρατίας
DBRS: Θετική για πιστοληπτική αξιολόγηση Ελλάδας η απόλυτη πλειοψηφία ΝΔ
Αίτημα Ελλάδας για €1,72 δισ. στο πλαίσιο του Μηχανισμού Ανάκαμψης
Hyatt: Επεκτείνει το χαρτοφυλάκιό της στην Ελλάδα με το Zoëtry Halkidiki