Δήμος Παραλιμνίου: «Σφίγγει» τις εταιρείες που ασχολούνται με τον ακτοπλοϊκό τουρισμό

Οι ιδιοκτήτες ακτοπλοϊκών σκαφών που ασχολούνται με τον τουρισμό υποχρεούνται από τον Δήμο Παραλιμνίου να προχωρούν στην έκδοση άδειας άσκησης οικονομικής δραστηριότητας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Παραλιμνίου αναφέρεται ότι το Δημοτικό Συμβούλιο σε συνεδρία που πραγματοποίησε την Τετάρτη, 10 Μαΐου εξέτασε το θέμα παραχώρησης των υποστατικών που βρίσκονται στην περιοχή της κυβερνητικής αποβάθρας για χρήση από εταιρείες που ασχολούνται με τον ακτοπλοϊκό τουρισμό.

«Μετά από διεξοδική συζήτηση, ανταλλαγή απόψεων και αφού λήφθηκε υπόψη ως θέμα αρχής η υποχρέωση όλων όσων ασκούν οικονομική δραστηριότητα στον Δήμο να εξασφαλίζουν άδεια, αποφασίστηκε να μην εξεταστεί καμία αίτηση που δεν θα συνοδεύεται με άδεια άσκησης οικονομικής δραστηριότητας στον Δήμο», αναφέρεται.

Επιπρόσθετα «αποφασίστηκε όπως απομακρυνθούν όλα τα αντικείμενα και πινακίδες που βρίσκονται στον παραλιακό πεζόδρομο και στα πεζοδρόμια του Δήμου».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται με τουριστικές κρουαζιέρες και μεταφέρουν επιβάτες, αρνούνται να προβούν στην έκδοση τέτοιας άδειας, ισχυριζόμενοι ότι δεν έχουν τέτοια υποχρέωση και ότι το πιστοποιητικό καταλληλότητας του σκάφους τους, τους δίνει το δικαίωμα για να ασκούν οικονομική δραστηριότητα στον Δήμο χωρίς άδεια, θέση η οποία παραβιάζει τον περί Δήμων Νόμο».

Δίνοντας ένα παράδειγμα ο Δήμος Παραλιμνίου αναφέρει ότι «όπως ένα μηχανοκίνητο όχημα για να κυκλοφορήσει στον δρόμο χρειάζεται άδεια κυκλοφορίας, που για την έκδοση της είναι απαραίτητη προϋπόθεση το πιστοποιητικό καταλληλότητας του οχήματος, έτσι και οι συγκεκριμένες εταιρείες για να ασκήσουν οικονομική δραστηριότητα εντός του Δήμου, οφείλουν, εκτός από το πιστοποιητικό καταλληλότητας των σκαφών τους, να κατέχουν και την εν λόγω άδεια».

Σημειώνεται ότι «με βάση τον περί Δήμων Νόμο, δεν επιτρέπεται σε καμία εταιρεία να ασκεί οικονομική δραστηριότητα στον Δήμο, χωρίς την εκ των προτέρων εξασφάλιση αυτής της άδειας. Ο Δήμος Παραλιμνίου είναι έτοιμος να συνεργαστεί με όλους στο πλαίσιο των προνοιών της νομοθεσίας».

Δειτε Επισης

Amanti, MadeForTwo Hotels: Επαναλειτουργεί ανανεωμένο από 1η Απριλίου για το καλοκαίρι του 2024
Το πρωτοποριακό φόρουμ «Γυναίκες στον Αέρα» της Wizz Air
Paradox Museum Limassol: Γιορτάζει ένα χρόνο λειτουργίας με δωρεάν είσοδο σε όλα τα παιδιά
Εκστρατεία καλλιέργειας οδικής συνείδησης από την ΕΤΑΠ Πάφου
Vessel Check: Νέα υπηρεσία από τη Μαρίνα Αγίας Νάπας
Ελληνική Τράπεζα: Μονόδρομος η εξέλιξη για μια ανταγωνιστική τουριστική βιομηχανία
Επιμόρφωση των εργαζομένων του τουρισμού σε νέα σημεία ενδιαφέροντος της Περιφέρειας Λάρνακας
Ηγεσία: Ο ρόλος του ηγέτη σε όλα τα επίπεδα
Προετοιμασίες από τα αεροδρόμια της Κύπρου για την άφιξη των τουριστών
Στις 87.961 οι αφίξεις τουριστών τον Ιανουάριο 2024