Για δεύτερο internship στη NASA η νεαρή Κύπρια Ελένη Χαρίτωνος

Πολύτιμες εμπειρίες και γνώσεις συνεχίζει να συλλέγει η 22χρονη Κύπρια Ελένη Χαρίτωνος, η οποία ετοιμάζεται για ακόμη ένα σημαντικό βήμα στην μέχρι σήμερα σπουδαία πορεία της, καθώς πρόσφατα έγινε δεκτή για δεύτερο internship από την Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία-NASA.

Συγκεκριμένα η Ελένη Χαρίτωνος από τον ερχόμενο Ιούνιο θα βρεθεί ξανά στις εγκαταστάσεις της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας, αυτή τη φορά στο Johnson Space Center της NASA, στο Χιούστον του Τέξας.

Κατά τη διάρκεια του νέου της internship στη NASA, η νεαρή Κύπρια θα εξετάσει δεδομένα σχετικά με τα διαστημικά κατάλοιπα, τα οποία καταγράφονται από τις κάμερες του Γραφείου Περιβάλλοντος Μετεωριτών της NASA (Meteoroid Environment Office, MEO). Με τη χρήση συγκεκριμένων εργαλείων της NASA, εκτός από τον εντοπισμό διαστημικών καταλοίπων, η ομάδα στην οποία θα είναι μέλος η Ελένη θα εκτιμάει τη θερμοκρασία και φωτεινότητα των μικροσκοπικών αυτών αντικειμένων, κατά την είσοδο τους στην ατμόσφαιρα.

Η συμμετοχή της Ελένης Χαρίτωνος στο συγκεκριμένο πρόγραμμα της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας αποτελεί τεράστια επιτυχία, καθώς για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες, η αίτησή της ξεχώρισε ανάμεσα σε χιλιάδες άλλες αιτήσεις, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το ποσοστό αποδοχής για internship στη NASA ανέρχεται μόνο στο 5%.

charitonos10002

Πριν λίγες μέρες η νεαρή φοιτήτρια του Τμήματος Μαθηματικών και Στατιστικής του Πανεπιστημίου της Γλασκόβης, ολοκλήρωσε το πρώτο της internship στο Glenn Research Center της NASA στο Οχάιο, όπου είχε την ευκαιρία να συμβάλει στην ανάπτυξη εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης για την υποβοήθηση επανδρωμένων αποστολών στη Σελήνη και στον Άρη, εστιάζοντας στην ιατρική παρακολούθηση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των αστροναυτών.

Η Ελένη Χαρίτωνος, η οποία κατέχει Κυπριακή και Αμερικανική υπηκοότητα, έχει ολοκληρώσει με επιτυχία την εκπαίδευσή της ως Αναλογική Αστροναύτης στον Ερευνητικό Διαστημικό Σταθμό LunAres της Πολωνίας και στο Κέντρο Διαστημικής Εξερεύνησης, HI-SEAS στη Χαβάη. Είναι η πρώτη Κύπρια που αποφοίτησε από το πρόγραμμα «Βασικές αρχές της Αστροναυτικής» του Διεθνούς Ινστιτούτου Αστροναυτικών Επιστημών στη Φλόριδα των Ηνωμένων Πολιτειών, το οποίο σχεδιάστηκε και παραδόθηκε από πρώην εκπαιδευτές αστροναυτών της NASA και επιστήμονες της ομάδας PoSSUM. Πρόσφατα πρόσθεσε ακόμη ένα σημαντικό επίτευγμα στο ενεργητικό της, καθώς επιλέγηκε ως Εθνικό Σημείο Επαφής του Space Generation Advisory Council, ενός από τους μεγαλύτερους παγκοσμίως μη κερδοσκοπικούς Οργανισμούς για το Διάστημα, ο οποίος αριθμεί 25.000 μέλη. Στοχεύοντας να εμπνεύσει και άλλα νέα παιδιά να ασχοληθούν με την έρευνα, την καινοτομία και τις επιστήμες, η Ελένη μεταφέρει σε τακτική βάση τη γνώση και τις εμπειρίες της σε μαθητές και φοιτητές, μέσα από επισκέψεις σε σχολεία, πανεπιστήμια και οργανισμούς στην Κύπρο.

Δειτε Επισης

Επίτιμη διδάκτορας του Πανεπιστημίου Reading η Στέλλα Κυριακίδου
Νέα γενική διευθύντρια της Eurolife η Αθηνά Σιηπιλλή Τσίγκη
To μήνυμα Ανδρέα Δημητριάδη πριν τις εκλογές-«Για ένα ισχυρό και διεκδικητικό ΚΕΒΕ»
Στη Δέσποινα Θεοδοσίου το βραβείο Ισότητας των Φύλων του ΔΝΟ
MSPS Cyprus: Η Κρίστια Κουρσάρου αναλαμβάνει τη θέση της PR Director
Στους κορυφαίους της GC Powerlist του Legal 500 η Κάτια Σάντη
Θλίψη στο CIIM-Έφυγε από τη ζωή ο ιδρυτής και επί σειρά ετών πρόεδρος του πανεπιστημίου
Ίδρυσε δική του εταιρεία μετά την αφυπηρέτησή του από την Deloitte ο Νίκος Κυριακίδης
Η κοινότητα Συσκλήπου βράβευσε το... παιδί της John Christodoulou για την πολυετή προσφορά του
14 millennial επαγγελματίες που διαπρέπουν στην επιχειρηματική αρένα της Κύπρου