Λετυμπιώτης: Ύψιστη προτεραιότητα ο στρατηγικός σχεδιασμός ενεργειακής πολιτικής

Ο στρατηγικός σχεδιασμός για την ενεργειακή πολιτική της Κύπρου είναι κάτι που η Κυβέρνηση θέτει ως ύψιστη προτεραιότητα, δήλωσε τη Δευτέρα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ερωτηθείς για τη συνάντηση που είχε το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, με αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ, υπό τον ΓΓ του κόμματος, Στέφανο Στεφάνου, για θέματα Ενέργειας, ο κ. Λετυμπιώτης είπε πως «η συνάντηση έγινε σε ένα πολύ εποικοδομητικό κλίμα. Υπήρξε μια κοινή αντίληψη πάνω στους στόχους, στα χρονοδιαγράμματα, αλλά και στις προτεραιότητες που έχει θέσει η Κυβέρνηση».

Ο Εκπρόσωπος επεσήμανε τις σχετικές χθεσινές δηλώσεις του Πρωθυπουργού του Ισραήλ, Βενιαμίν Νετανιάχου, «ως προς το πως μπορεί να καταστεί εφικτή η αξιοποίηση των φυσικών πόρων μας, του φυσικού αερίου». Πρόσθεσε πως κυρίως, σε πρώτο στάδιο, αυτό που και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει αναφέρει, είναι ότι με την έλευση του φυσικού αερίου θα μπορέσει να ανακουφιστεί το κυπριακό νοικοκυριό, «που ζει το τελευταίο διάστημα την ενεργειακή ακρίβεια», ενώ στη συνέχεια θα αξιοποιηθεί «η υφιστάμενη συγκυρία ως προς την εξαγωγή φυσικού αερίου και στην ΕΕ, που είναι κάτι που αυτή τη στιγμή θέτει σε πολύ υψηλή προτεραιότητα και η ίδια η ΕΕ για απεγκλωβισμό της από το φυσικό αέριο της Ρωσίας».

Δειτε Επισης

Κτύπημα λόρδου Χάνεϊ για το φυσικό αέριο και αποστομωτική απάντηση Παπαναστασίου
Σε εξέλιξη οι επαφές του Υπουργού Ενέργειας στο Λονδίνο
Στο Λονδίνο για τις επενδύσεις στην ενέργεια ο Γιώργος Παπαναστασίου
Φωνές στη Βουλή για το σύστημα τηλεχειρισμού (ripple control) σε φωτοβολταϊκά
Έτος ορόσημο το 2023 για το «Αφροδίτη»-Ποιες οι επερχόμενες γεωτρήσεις στην ΑΟΖ
Γ. Παπαναστασίου: Η Κύπρος κλειδί για την ενεργειακή ασφάλεια της Ε.Ε.
Χωρίς άδεια οικοδομής η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στις οροφές υφιστάμενης
Cyfield: Σε στάδιο υλοποίησης η επένδυση των 200 εκατ. ευρώ στην παραγωγή ηλεκτρισμού (pics & vid)
Αναθεωρημένο σχέδιο αξιοποίησης του Αφροδίτη-Τι ανακοίνωσε η New Med Energy
HELLENiQ ENERGY: Προχωρά στην πρώτη επένδυσή της σε ΑΠΕ στην Κύπρο