Λετυμπιώτης: Ύψιστη προτεραιότητα ο στρατηγικός σχεδιασμός ενεργειακής πολιτικής

Ο στρατηγικός σχεδιασμός για την ενεργειακή πολιτική της Κύπρου είναι κάτι που η Κυβέρνηση θέτει ως ύψιστη προτεραιότητα, δήλωσε τη Δευτέρα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ερωτηθείς για τη συνάντηση που είχε το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, με αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ, υπό τον ΓΓ του κόμματος, Στέφανο Στεφάνου, για θέματα Ενέργειας, ο κ. Λετυμπιώτης είπε πως «η συνάντηση έγινε σε ένα πολύ εποικοδομητικό κλίμα. Υπήρξε μια κοινή αντίληψη πάνω στους στόχους, στα χρονοδιαγράμματα, αλλά και στις προτεραιότητες που έχει θέσει η Κυβέρνηση».

Ο Εκπρόσωπος επεσήμανε τις σχετικές χθεσινές δηλώσεις του Πρωθυπουργού του Ισραήλ, Βενιαμίν Νετανιάχου, «ως προς το πως μπορεί να καταστεί εφικτή η αξιοποίηση των φυσικών πόρων μας, του φυσικού αερίου». Πρόσθεσε πως κυρίως, σε πρώτο στάδιο, αυτό που και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει αναφέρει, είναι ότι με την έλευση του φυσικού αερίου θα μπορέσει να ανακουφιστεί το κυπριακό νοικοκυριό, «που ζει το τελευταίο διάστημα την ενεργειακή ακρίβεια», ενώ στη συνέχεια θα αξιοποιηθεί «η υφιστάμενη συγκυρία ως προς την εξαγωγή φυσικού αερίου και στην ΕΕ, που είναι κάτι που αυτή τη στιγμή θέτει σε πολύ υψηλή προτεραιότητα και η ίδια η ΕΕ για απεγκλωβισμό της από το φυσικό αέριο της Ρωσίας».

Δειτε Επισης

Άλμα άνω του 3% για το πετρέλαιο-Στα $90 το brent
Ε.Ε.: Αυξάνει στα €7,3 δις τους πόρους για πράσινη-ψηφιακή μετάβαση
Στην Κύπρο μια από τις μεγαλύτερες αυξήσεις ΑΠΕ στην Ε.Ε. την τελευταία διετία
Μέτριος ο αντίκτυπος της ιρανικής επίθεσης στις τιμές του πετρελαίου-Παρακολουθεί στενά η ΕΚΤ
Κίνα: Αυξάνει τις λιανικές τιμές πώλησης βενζίνης και πετρελαίου
Μικρές μεταβολές στο πετρέλαιο εν αναμονή της απάντησης του Ισραήλ
Ρεκόρ εξαγωγών ρωσικού πετρελαίου διά θαλάσσης
Επιτροπή Εμπορίου: Ζητά προώθηση σχεδιασμών για συστήματα αποθήκευσης και υδρογόνο
Γ. Παπαναστασίου στο InBusinessNews: Σαφής η θέση μας για Great Sea Interconnector-«Όσο πιο σύντομα...»
Οι εκτιμήσεις για αποκλιμάκωση στη Μέση Ανατολή ρίχνουν τις τιμές πετρελαίου