Powered by

Ταχεία η ανάπτυξη του τεχνολογικού τομέα της Κύπρου

Με ραγδαίους ρυθμούς αναπτύσσεται ο τεχνολογικός τομέας στην Κύπρο. Η χώρα ακολουθεί θετική πορεία στον τομέα της ψηφιοποίησης και της τεχνολογικής πορόδου προκαλώντας αντίκτυπο στους υπόλοιπους πυλώνες της οικονομίας αλλά και στις ίδιες της εταιρείες που επιλέγουν τη χώρα για επέκταση εργασιών. ‘Άλλωστε, το νησί μας αποτελεί εδώ και καιρό έναν από τους πλέον ελκυστικούς προορισμούς για εταιρείες που επιθυμούν να μεταφέρουν τα κεντρικά τους γραφεία (Headquartering). Εκατοντάδες εταιρείες τεχνολογίας επιλέγουν τη χώρα για μετεγκατάσταση ή επέκτασή τους.

Οι απορίες είναι πολλές και τα θέματα που απασχολούν επενδυτές και επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται για την περίπτωση της Κύπρου, ποικίλουν και αγγίζουν, από την οικονομία, μέχρι το νομικό υπόβαθρο, το ανθρώπινο κεφάλαιο, ακόμη και τον τρόπο ζωής.

Το «Cyprus: The new Global Tech & Innovation Hub» που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 27 και Παρασκευή 28 Απριλίου 2023 στο Parklane Resort & Spa θα αναδείξει την δυναμική που απέκτησε η οικονομία της Κύπρου και την εστίαση σε έρευνα, επιστημονική αριστεία, καινοτομία, τεχνολογική ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα.

Πλούσια θεματολογία

Οι σύνεδροι θα έχουν την δυνατότητα να ακούσουν πρωταγωνιστές του χώρου να μιλούν για τις προοπτικές της κυπριακής οικονομίας και τους λόγους που η Κύπρος μετατρέπεται σταδιακά σε ένα δυναμικό και ζωντανό επιχειρηματικό κέντρο.

Με την παρουσία σας, θα μάθετε για την το όραμα και οι πολιτικές της Κυβέρνησης για να καταστεί η χώρα μια δυναμική και ανταγωνιστική οικονομία, ενώ, έμφαση θα δοθεί από τους ομιλητές στα βασικά οφέλη για επιχειρήσεις και ιδιώτες με την δραστηριοποίησή τους στο νησί. Η κυβερνητική στρατηγική για την προσέλκυση ξένων εταιρειών για μετεγκατάσταση στην Κύπρο θα αποτελέσει επίσης μέρος της συζήτησης, στην παρουσία κρατικών φορέων.

Αναφορά θα γίνει και στο οικοσύστημα τεχνολογίας και καινοτομίας στην Κύπρο καθώς το νησί μας είναι, αδιαμφησβήτητα, αναδυόμενος τεχνολογικός κόμβος εντός της ΕΕ. Ακόμη, θα τεθούν επί τάπητος συζητήσεις που αφορούν στο νομικό και ρυθμιστικό πλαίσιο, τις νομικές υποχρεώσεις για τη σύσταση εταιρειών στην Κύπρο και το φορολογικό της σύστημα.

Το κυπριακό καθεστώς διανοητικής ιδιοκτησίας (ΔΠ) είναι επίσης ένα από τα θέματα που απασχολεί ξένες και τοπικές επιχειρήσεις. Το «Cyprus: The new Global Technology and Innovation Hub» θα παρουσιάσει βασικά σημεία και τις νομικές τους προεκτάσεις.

Η τεχνολογία χωρίς τον άνθρωπο δεν μπορεί να υπάρξει. Έτσι, το ζήτημα εύρεσης ανθρώπινου κεφαλαίου με δεξιότητες και γνώσεις θα τύχει ανάλυσης από καταξιωμένους ομιλητές.

Ποιους αφορά

Το Συνέδριο απευθύνεται σε επιχειρηματίες και ανώτερα στελέχη από εταιρείες ΤΠΕ που δραστηριοποιούνται στους τομείς Ανάπτυξης λογισμικού, Χρηματοοικονομικών, Επενδυτικών υπηρεσιών, Πληρωμών ή/και ηλεκτρονικού χρήματος, Κανονισμών και συμμόρφωσης, Κυβερνοασφάλειας, Τεχνητής νοημοσύνης, Διαχείρισης δεδομένων, Υπηρεσιών τηλεπικοινωνιών, Ψυχαγωγίας, Gaming και άλλων ΤΠΕ.

Η εκδήλωση απευθύνεται επίσης σε συνεργάτες και άλλους ανώτερους επαγγελματίες από Λογιστικές/ελεγκτικές/φοροτεχνικές εταιρείες, Νομικές εταιρείες, παρόχους υπηρεσιών, Σύμβουλους επιχειρήσεων/διαχείρισης, Σύμβουλους ΤΠΕ, νεοφυείς επιχειρήσεις τεχνολογίας, πολυεθνικές εταιρείες τεχνολογίας με παρουσία στην Κύπρο και IP.

Για περισσότερες πληροφορίες για το Cyprus: The new Global Tech & Innovation Hub, επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα εδώ.

Οι ενδιαφερόμενες εταιρείες μπορούν να συμμετέχουν ως χορηγοί με δυνατότητα ομιλίας. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα πακέτα χορηγιών μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Κρίστοφερ Κωνσταντίνου στο 22505565 ή μέσω e-mail στο christopher.constantinou@imhbusiness.com.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Πότε: 27 – 28 Απριλίου 2023

Που: Parklane, a Luxury Resort & Spa, Λεμεσός

Οργανωτής: ΙΜΗ

Knowledge Partner: Invest Cyprus

Χορηγοί Επικοινωνίας: περιοδικό ΙN Business, περιοδικό GOLD, Cyprus Business News

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την ΙΜΗ:
Τηλέφωνο: 22505555

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com

Ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Η DYNAMEC LTD επέλεξε το Soft1 Cloud ERP Series 6 για τον ψηφιακό μετασχηματισμό
Google: Φέρνει την τεχνητή νοημοσύνη και στο Gmail
Logicom Solutions: Digital all the way
Δέκα συμβουλές κυβερνοασφάλειας από την Αρχή Ψηφιακής Ασφάλειας
Πέτρος Γαλίδης: Πιο κρίσιμο από ποτέ το θέμα της κυβερνοασφάλειας
Huawei: Σαφή μηνύματα προς τις επιχειρήσεις για καινοτομία 5G
Μέχρι 29 Μαρτίου οι αιτήσεις για κρατικό περίπτερο στην έκθεση «GITEX»
Νέο λογότυπο για τη Nokia μετά από 45 χρόνια
Ο Δρ. Στέλιος Χειμώνας στην Παγκόσμια Σύνοδο WSIS 2023 στη Γενεύη
Tο πρώτο ρομπότ ChatGPT AI στον κόσμο από μαθητές του ΠΑΣΚΑΛ