Θέλουν καλύτερα λιμάνια Υπ. Μεταφορών και Υφυπουργοί Τουρισμού-Ναυτιλίας

Την αποφασιστικότητά τους να εργαστούν μαζί για επίλυση των όποιων προβλημάτων στα λιμάνια, εξέφρασαν ο Υπουργός Μεταφορών Αλέξης Βαφεάδης, ο Υφυπουργός Τουρισμού, Κώστας Κουμής και η Υφυπουργός Ναυτιλίας, Μαρίνα Χατζημανώλη, οι οποίοι επισκέφθηκαν το πρωί το νέο επιβατικό τερματικό της DP World Limassol, στο λιμάνι Λεμεσού.

Όπως ανέφερε ο  Αλέξης Βαφεάδης, «για εμάς είναι μια ευκαιρία να επισκεφθούμε το λιμάνι Λεμεσού και να μπορέσουμε να συζητήσουμε με τους ανάδοχους της σύμβασης διαχείρισης του λιμανιού, πώς μπορούμε να διαχειριστούμε καλύτερα τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται για τη χώρα μας, μέσω του λιμανιού της Λεμεσού».

Σίγουρα, συνέχισε, «οι δράσεις είναι οριζόντιες, δεν είναι κάθετες, γι αυτό είμαστε και οι τρεις Υπουργοί σήμερα στον χώρο αυτό, για να δούμε πώς μπορούμε συνδυασμένα να αναλάβουμε κάποιες δράσεις, οι οποίες θα μας βοηθήσουν να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα, να κτίσουμε στα όσα είχαν γίνει τα προηγούμενα χρόνια και να μπορέσουμε να προχωρήσουμε, βελτιώνοντας τόσο τις δραστηριότητες στο λιμάνι, όσο και τον αντίκτυπο που θα έχουν αυτές οι δραστηριότητες στην υπόλοιπη οικονομία και συγκεκριμένα στον τουρισμό, στον ανεφοδιασμό των καραβιών, στη διαχείριση των πλοίων κ.λπ».

Ερωτηθείς κατά πόσο απασχολούν θέματα όπως η αύξηση στις χρεώσεις, ο Υπουργός Μεταφορών υπέδειξε ότι «η παρουσία μας εδώ νομίζω δηλώνει το ενδιαφέρον που έχουμε γι αυτά τα θέματα και ξεκινούμε σήμερα μια προσπάθεια συζήτησης με τους ανάδοχους, τους οποίους θεωρούμε και εταίρους της χώρας μας, για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε ως προς αυτήν την κατεύθυνση». «Οπότε σήμερα δεν έχουμε απαντήσεις να σας δώσουμε ως προς αυτό, αλλά να ξέρετε ότι ξεκινά σήμερα μια δραστηριότητα προς αυτή την κατεύθυνση», συμπλήρωσε.

Από την πλευρά της, η Μαρίνα Χατζημανώλη είπε πως σκοπός της επίσκεψης είναι να εντοπιστούν τα όποια προβλήματα και να δοθούν λύσεις, σημειώνοντας ότι «είμαστε ανοικτοί και οι τρεις σε οποιεσδήποτε εισηγήσεις για να αναβαθμιστεί πάνω από όλα η ποιότητα και η εξυπηρέτηση προς την κοινωνία και προς τον κόσμο».

Σημείωσε ακόμη ότι αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία, δεδομένου και του γεγονός ότι τη φετινή χρονιά αναμένεται διπλάσια αύξηση κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι Λεμεσού «έτσι είναι σημαντικό να γνωρίζουμε από πριν για να προλαβαίνουμε οτιδήποτε μπορεί να προκύψει».

Υπενθυμίζοντας ότι η Royal Caribbean ανοίγει σύντομα γραφεία στη Λεμεσό και έχει εγγράψει κρουαζιερόπλοιο στο κυπριακό νηολόγιο, η Υφυπουργός Ναυτιλίας είπε πως «για εμάς είναι πολύ σημαντικό, είναι μεγάλη διαφήμιση και ευελπιστούμε ότι θα έρθουν και άλλα πλοία να γραφτούν κάτω από το κυπριακό νηολόγιο».

«Επίσης, το γεγονός ότι ανοίγει γραφείο στη Λεμεσό αντιλαμβάνεστε ότι θα ανοίξουν νέες θέσεις εργασίας και θα ακολουθήσουν και άλλοι το παράδειγμα της συγκεκριμένης εταιρείας», συμπλήρωσε.

Εξάλλου, ο Κώστας Κουμής, δήλωσε ότι η παρουσία των τριών στο λιμάνι Λεμεσού «δείχνει και την πρόθεση μας ως Κυβέρνηση στη χάραξη οριζόντιων πολιτικών», ενώ πρόσθεσε ότι νωρίτερα ο ίδιος επισκέφθηκε τη μαρίνα Λεμεσού, όπου συζητήθηκαν διάφορα θέματα που αφορούν τις εγκαταστάσεις της.

«Κυριότερο θέμα συζήτησης για εμάς ήταν η ανάπτυξη του ναυτικού τουρισμού», σημείωσε και πρόσθεσε πως «είναι ένα θέμα το οποίο δεσμευτήκαμε σήμερα ότι θα το δούμε μαζί με τη συνάδελφο Υφυπουργό Ναυτιλίας, με κοινή μάλιστα επιτροπή».

Σε σχέση με τις αφίξεις επιβατών, ο Υφυπουργός Τουρισμού είπε πως είναι ένα θέμα για το οποίο «έχουμε ήδη ξεκινήσει δουλειά» και ότι το Υφυπουργείο του βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με τις εταιρείες που εκτελούν αυτή τη στιγμή δρομολόγια και  πρόθεση είναι ο διάλογος να επεκταθεί και  με άλλες εταιρείες που πιθανόν να ενδιαφέρονται, ούτως ώστε να αυξηθεί ο όγκος των επισκεπτών που καταφθάνουν στα κυπριακά λιμάνια.

Ανέφερε ακόμη ότι θα πρέπει να διασφαλιστεί ότι ο επισκέπτης θα είναι αποδέκτης ποιοτικής εξυπηρέτησης και αν προκύψει οποιοδήποτε περιστατικό δυσαρέσκειας, αυτό να είναι μέσα σε πολύ λογικά πλαίσια.

«Είμαστε στις πρώτες μέρες ακόμα της κυβέρνησης Νίκου Χριστοδουλίδη. Όλα αυτά τα μελετούμε. Έχουμε κληρονομήσει κάποια πλάνα, επεξεργαζόμαστε κάποια πλάνα και αναμένονται σύντομα κάποιες τελικές αποφάσεις», συμπλήρωσε ο κ. Κουμής.

Στη συνέχεια ο Υπουργός Μεταφορών και η Υφυπουργός Ναυτιλίας επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις των υπόλοιπων αναδόχων του λιμανιού Λεμεσού P&O Maritime Cyprus και Eurogate Conatiner Terminal Limassol, όπως και την Αρχή Λιμένων, ενώ ο Υφυπουργός Τουρισμού παρακάθισε σε σύσκεψη με την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λεμεσού, στο ΕΒΕΛ.

Δειτε Επισης

Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
Κέρδη 1,51% κατέγραψε το ΧΑΚ
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Περιμένει παραγωγική συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις ο Κεραυνός...«Αυτό νομίζω ότι είναι ανέκδοτο να το λέμε»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
ΔΝΤ: Η Κύπρος θα «πιάσει» νωρίτερα το όριο 60% στον δείκτη δημόσιου χρέους
ΟΕΒ: Απαράδεκτες απεργίες σε εταιρείες μηχανολογικών και ηλεκτρολογικών έργων-Συντεχνίες «τιμωρούν» τις επιχειρήσεις
Καλύτερες οι εκτιμήσεις του ΔΝΤ για την κυπριακή οικονομία-Ικανοποίηση Υπουργείου Οικονομικών