Ο CITEA σγχαίρει τον νέο Υφυπουργό Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής (CITEA), μέλος της ΟΕΒ, συγχαίρει το νέο Υφυπουργό Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, κύριο Φίλιππο Χατζηζαχαρία, με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων του.

Το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής είναι υψίστης σημασίας για την οικονομία, την εύρυθμη και αποδοτική λειτουργία της κρατικής μηχανής, την ευημερία των επιχειρήσεων και των πολιτών της Κύπρου, καθώς επίσης για την πράσινη ανάπτυξη. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι μονόδρομος για τη βιωσιμότητα και την ανάπτυξη της οικονομίας και των επιχειρήσεων ενώ αποτελεί κύρια προτεραιότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα κράτη μέλη της.

Ο CITEA δραστηριοποιείται εδώ και 35 χρόνια και είναι ο εθνικός φορέας - μέλος της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας DIGITAL EUROPE. Οι ογδόντα και πλέον επιχειρήσεις - μέλη του είναι οι κύριοι εκφραστές της τεχνολογίας πληροφορικής στην Κύπρο και οι φορείς υλοποίησης των έργων ψηφιακού μετασχηματισμού στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα. Ο CITEA γνωρίζει επομένως τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο τόπος και είναι σε θέση να συνδράμει αποτελεσματικά στην προσπάθεια ψηφιακής αναβάθμισης της χώρας μας προς όφελος της οικονομίας, της κοινωνίας και του περιβάλλοντος.

Ο CITEA είναι στη διάθεση του νέου Υφυπουργού για να συνδράμει δημιουργικά στις πρωτοβουλίες, τη στρατηγική και την πολιτική του Υφυπουργείου.

Με την ευκαιρία αυτή, ο CITEA ευχαριστεί θερμά τον απερχόμενο Υφυπουργό κύριο Κυριάκο Κόκκινο για το σημαντικό έργο που έχει επιτελέσει και για τη συνεργασία του με το Σύνδεσμο. Ο κύριος Κόκκινος ανέλαβε το νεοσύστατο Υφυπουργείο κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες λόγω πανδημίας και κατάφερε να θέσει τις βάσεις για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους και την ανάπτυξη της ψηφιακής τεχνολογίας στην Κύπρο.

Δειτε Επισης

Cloud ERP, AI και βιωσιμότητα θα κυριαρχήσουν το 2024
NEDECO Electronics Ltd και Alcatel-Lucent Enterprise: Νέα εποχή για την επικοινωνία και τα δίκτυα
OpenAI, Google, Meta, Mistral: Έρχονται αναβαθμισμένες εκδόσεις τους για την τεχνητή νοημοσύνη
Epic: Κοντά στις επιχειρήσεις παρουσιάζοντας στην αγορά το Epic Business One
Επίσκεψη ΙδΕΚ στο Ισραήλ για ενδυνάμωση συνεργασιών σε θέματα Έρευνας και Καινοτομίας
Η Huawei απένειμε τις υποτροφίες για το πρόγραμμα Seeds for the Future
Δημήτρης Σκουρίδης: Έτσι μετατρέπεται σε κέντρο τεχνολογίας η Κύπρος-Προβολή της χώρας μας στην Ιαπωνία
Με τη στήριξη της Cyta, e-σύνδεση του «Σπιτιού του Παιδιού» με τις αίθουσες των δικαστηρίων
Νέα γενική διευθύντρια του TechIsland η Tanya Romanyukha-Παραλαμβάνει τη σκυτάλη από τον Μάριο Γιωργούδη
Έντονος ανταγωνισμός στην ευρυζωνική πρόσβαση-Σταθερότητα στη διαδικτυακή και καλωδιακή τηλεόραση