Soula App: Η κυπριακή startup στην οποία επένδυσε η Νατάλια Βοντιάνοβα

Σε μια κυπριακή startup έχει επενδύσει ένα από τα πιο διάσημα μοντέλα του κόσμου, ηθοποιός και πρέσβειρα καλής θέλησης του Ταμείου των Ηνωμένων Εθνών για τον Πληθυσμό (UNFPA), Νατάλια Βοντιάνοβα.

Συγκεκριμένα, η ρωσικής καταγωγής Νατάλια Βοντιάνοβα, επένδυσε σε ένα καινοτόμο έργο βασισμένο στην τεχνητή νοημοσύνη που βοηθά τις εγκύους και τους γονείς, το Soula App. Ειδικότερα, το Soula App αξιοποιεί τεχνολογία AI, τεχνογνωσία από συμβούλους μητρότητας, μαίες και ιατρούς, ώστε να καταστεί ιδανική επιλογή για τις γυναίκες κατά τη διάρκεια ταξιδιού της εγκυμοσύνης και της μητρότητας. Η εφαρμογή παρέχει πρόσβαση σε εκτενείς πηγές γνώσης, αλλά και σε συναισθηματική υποστήριξη, έτσι ώστε οι μητέρες να έχουν μια θετική εμπειρία.

Πρόκειται για εφαρμογή με εντυπωσιακή οικονομική απόδοση που χαρακτηρίστηκε ως «game-changer» στη μαιευτική περίθαλψη. Ειδικότερα, το Soula App άντλησε $450.000 και εικοσαπλάσια αύξηση της αποτίμησης σε μόλις επτά μήνες, γεγονός που δεν μπορούσε να μην προσελκύσει επενδυτές.

Όντας μια επιτυχημένη επενδύτρια σε διάφορα εγχειρήματα συμπεριλαμβανομένων των Flo period tracker, PicsArt, Prisma Labs και Re-Face, η εμπιστοσύνη της Βοντιάνοβα στην κυπριακή εφαρμογή αποτελεί απόδειξη των δυνατοτήτων του Soula App για να μεταμορφώσει τη βιομηχανία. Επίσης, ως μητέρα πέντε παιδιών και με μεγάλο κοινωνικό έργο, η Νατάλια Βοντιάνοβα επέλεξε την συγκεκριμένη startup για να επενδύσει καθώς σύμφωνα με την ίδια, είναι μια εφαρμογή που και η ίδια θα χρησιμοποιούσε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το Soula App παρουσιάστηκε στο WE Convention στο Ντουμπάι, όπου έδωσαν το παρών τους εξέχουσες γυναίκες από όλο τον κόσμο, ηγέτιδες σε διάφορους κλάδους, που έχουν δεσμευτεί να εντοπίσουν λύσεις για την αντιμετώπιση παγκόσμιων ζητημάτων που απασχολούν τη γυναικεία κοινότητα.

Σύμφωνα με τη Natallia Miranchuk, CEO και ιδρύτρια του Soula App, η εφαρμογή λειτουργεί ως εικονικός βοηθός και βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη. Παράλληλα, έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τις μέλλουσες και τις νέες μητέρες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, του τοκετού, αλλά και μετά τον τοκετό.

«Η Soula είναι μια εφαρμογή που δίνει τη δυνατότητα σε κάθε γυναίκα να αγκαλιάσει την καλύτερη μητέρα μέσα της. Με αξιόπιστες πληροφορίες και 24ωρη υποστήριξη, είμαστε εδώ για να ενισχύσουμε την ικανοποίηση, να μειώσουμε την επιλόχεια κατάθλιψη και την οικογενειακή διχόνοια και να καλλιεργήσουμε ισχυρότερες σχέσεις», ανέφερε σχετικά η Natallia Miranchuk.

Από πλευράς της, η Νατάλια Βοντιάνοβα υποστήριξε ότι η εφαρμογή μπορεί και έχει τις δυνατότητες να «αλλάξει το παιχνίδι», φέρνοντας επανάσταση στη μητρότητα.

«Μπορώ να μιλήσω από προσωπική εμπειρία για τις συχνά ανείπωτες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι μητέρες, συμπεριλαμβανομένης της έλλειψης ψυχολογικής υποστήριξης, της ανασφάλειας, καθώς και των συναισθημάτων κατωτερότητας και του φόβου. Αυτή η εσωτερική φωνή που σου λέει συνεχώς «δεν είσαι αρκετός!»

Είναι κάτι με το οποίο μπορούν να συσχετιστούν οι γυναίκες όλων των κοινωνικών καταστάσεων, οικονομικών ευκαιριών, φυλών και επαγγελμάτων. Γι' αυτό η Soula είναι αφοσιωμένη στο να παρέχει στις γυναίκες εξατομικευμένη και εξειδικευμένη υποστήριξη που θα τις βοηθήσει να ανακτήσουν την αυτοπεποίθηση και τη χαρά τους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και της μητρότητας», ανέφερε συγκεκριμένα η Νατάλια Βοντιάνοβα.

Πηγή: CBN

Δειτε Επισης

CL8: Καθήκοντα Business Development Manager στον Μιχάλη Τσιστράκη
Η Άντρια Νεοκλέους νέα Εκτελεστική Διευθύντρια του «Hope For Children»
Δέσποινα Παναγιώτου Θεοδοσίου: Οι προκλήσεις στην ΑΗΚ και το ταξίδι της Tototheo
Ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος (Κύπρου)
Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος: Το χρήμα της Εκκλησίας είναι ιερό
Το νέο μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΙΠΕΣ
Δημήτρης Δημητρίου: Τοποθετούμαι στον κοινωνικό φιλελευθερισμό (video)
Η Δήμητρα Καλογήρου στο Διοικητικό Συμβούλιο της ECOMMBX
Η Δέσποινα Αμερικάνου πρόεδρος της Αρχής Αδειών
Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ορθοδοντικών καθιερώνει βραβείο με το όνομα του Δρ. Αθανασίου