Στο τραπέζι η υλοποίηση του Προγράμματος Τεχνικής Βοήθειας

Η πορεία υλοποίησης του Προγράμματος Τεχνικής Βοήθειας που παρέχεται στην Κυπριακή Δημοκρατία ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε την Πέμπτη ο Υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός με τον Mario Nava, Γενικό Διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Υπουργείο, κύριο θέμα συζήτησης, αποτέλεσε η πορεία υλοποίησης του Προγράμματος Τεχνικής Βοήθειας που παρέχεται στην Κυπριακή Δημοκρατία τόσο για υλοποίηση σύνθετων δράσεων όσο και για την επίσπευση και υλοποίηση μεταρρυθμίσεων για εκσυγχρονισμό βασικών τομέων της οικονομίας, συμβάλλοντας έτσι στην αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου και της ποιότητας της ζωής των πολιτών. 

Παράλληλα, προστίθεται, η υλοποίηση τους αναμένεται να συνεισφέρει αποφασιστικά στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και στην ανάπτυξη της οικονομίας γενικότερα. 

Ο κ.  Nava, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την αξιοποίηση από την Κύπρο, σημαντικού μέρους της Προγράμματος Τεχνικής Βοήθειας για τις μεταρρυθμίσεις στο πλαίσιο του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, σημειώνοντας ότι αναμένει ότι η εν λόγω παροχή τεχνικής βοήθειας θα συνεχιστεί και στο μέλλον.

Από πλευράς του ο Υπουργός Οικονομικών ευχαρίστησε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη στήριξη της, υπογραμμίζοντας τη σημασία που δίνει η κυβέρνηση στο σχεδιασμό και υλοποίηση μεταρρυθμίσεων και άλλων σημαντικών για την οικονομία και τους πολίτες δράσεων.

Επίσης, αντάλλαξαν απόψεις σε σχέση με δράσεις που θα μπορούσαν να αναληφθούν ώστε να συνεισφέρουν στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων στο πλαίσιο του Προγράμματος Στήριξης της Τουρκοκυπριακής Κοινότητας, δεδομένων των εκ των πραγμάτων περιορισμών που δύναται να έχει μια τέτοια προσπάθεια, καταλήγει η ανακοίνωση. 

Δειτε Επισης

Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
Κέρδη 1,51% κατέγραψε το ΧΑΚ
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Περιμένει παραγωγική συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις ο Κεραυνός...«Αυτό νομίζω ότι είναι ανέκδοτο να το λέμε»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
ΔΝΤ: Η Κύπρος θα «πιάσει» νωρίτερα το όριο 60% στον δείκτη δημόσιου χρέους
ΟΕΒ: Απαράδεκτες απεργίες σε εταιρείες μηχανολογικών και ηλεκτρολογικών έργων-Συντεχνίες «τιμωρούν» τις επιχειρήσεις
Καλύτερες οι εκτιμήσεις του ΔΝΤ για την κυπριακή οικονομία-Ικανοποίηση Υπουργείου Οικονομικών