Αρνητικό κλίμα στην Ασία, στραμμένο το βλέμμα στην Credit Suisse

Μεγάλες απώλειες καταγράφουν τα ασιατικά χρηματιστήρια την Πέμπτη καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν τους κλυδωνισμούς στα τραπεζικά συστήματα της Ευρώπης και των ΗΠΑ που οδήγησαν χθες στο βαθύ κόκκινο τα παγκόσμια χρηματιστήρια.

Η κατάρρευση της Silicon Valley Bank στις ΗΠΑ και η κατρακύλα της ελβετικής Credit Suisse σε διαδοχικά ιστορικά χαμηλά έχουν πυροδοτήσει παγκόσμιες ανησυχίες για τις αντοχές του τραπεζικού τομέα. 

Η Credit Suisse ανακοίνωσε σήμερα ότι αναλαμβάνει "αποφασιστική δράση" για να ενισχύσει τα επίπεδα ρευστότητας της. Η ελβετική τράπεζα ανακοίνωσε ότι θα δανειστεί έως 50 δισ. ελβετικ=ά φράγκα ($54 δισ.) από την κεντρική τράπεζα της χώρας. 

Remaining Time-0:00FullscreenMute

Στο ταμπλό, ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei υποχώρησε σε ποσοστό 0,8% στις 27.010,61 μονάδες. Ο ευρύτερος TOPIX σημείωσε πτώση 1,2% στις 1.937,10 μονάδες.

Η Ιαπωνία εμφάνισε εμπορικό έλλειμμα για 19ο διαδοχικό μήνα το Φεβρουάριο, όπως έδειξαν τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών της χώρας. Ειδικότερα, το εμπορικό έλλειμμα της χώρας ανήλθε σε 897,7 δισ. γεν το Φεβρουάριο, από έλλειμμα 3,5 τρισ. γεν τον Ιανουάριο. 

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημειώνει βουτιά 1,9%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai υποχωρεί σε ποσοστό 1,1%. Ο δείκτης CSI 300 χάνει 1,2%.

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα από την Κίνα έδειξαν ότι οι τιμές νέων κατοικιών αυξήθηκαν με τον ταχύτερο ρυθμό από τον Ιούλιο του 2021, εμφανίζοντας άνοδο 0,3% το Φεβρουάριο από τον προηγούμενο μήνα, μετά από αύξηση 0,1% τον Ιανουάριο. 

Δειτε Επισης

Προς νέο mega deal στον κλάδο της εξόρυξης-Πρόταση εξαγοράς της Anglo American από ΒΗΡ
Γαλλία: Η αύξηση του δημόσιου χρέους απειλεί την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας
ΕΕ: Χαλαρώνει η δημοσιονομική πειθαρχία-Οι νέοι κανόνες για το δημόσιο χρέος
Στο μικροσκόπιο της Ε.Ε. οι κινεζικές δημόσιες συμβάσεις για την προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού
Αναβάθμισε στο 0,3% την ανάπτυξη φέτος η Γερμανία, μείωσε στο 2,4% τον πληθωρισμό
Μέτρα για εμπορική στήριξη Ουκρανίας με προστασία αγροτών Ε.Ε. ενέκρινε το Ευρωκοινοβούλιο
ΗΠΑ: Ετοιμάζουν κυρώσεις σε κινεζικές τράπεζες που συνδράμουν τη Ρωσία
Ευρωπαϊκο Κοινοβούλιο: Πράσινο φως για τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες της Ε.Ε.
Ευρωζώνη: Ανακάμπτει η οικονομική δραστηριότητα με οδηγό τις υπηρεσίες
Διχασμένες οι απόψεις των αναλυτών για την πορεία των επιτοκίων της ΒοΕ