Δωρεάν φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων σε Στασάνδρου και Ζήνας Κάνθερ

Τίθενται σε λειτουργία από την Τρίτη 14 Μαρτίου 2023 τα σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων e-Point στον Δήμο Λευκωσίας, στις οδούς Στασάνδρου και Πριγκιπίσσης Ζήνας Ντε Τύρας (Ζήνας Κάνθερ). Η φόρτιση θα διατίθεται δωρεάν για ένα χρόνο.

Ο Δήμος Λευκωσίας αποτελεί τον πρώτο Δήμο που προχωρεί σε μια τέτοια ενέργεια, στηρίζοντας την πρωτοβουλία του Ομίλου Πηλακούτα και της Troodos Electric Cables Ltd για την παροχή σημείων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων. Ο Όμιλος Πηλακούτα σε συνεργασία με την Troodos Electric Cables Ltd, ανέλαβαν την παροχή της δωρεάν προμήθειας και εγκατάστασης των δύο διπλών ηλεκτρικών φορτιστών, στις οδούς Στασάνδρου και Πριγκιπίσσης Ζήνας Ντε Τύρας (Ζήνας Κάνθερ), ενώ ο Δήμος Λευκωσίας ετοίμασε την υποδομή για την εγκατάσταση των σημείων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

Ο Δήμος Λευκωσίας δεσμεύεται για ένα πιο ανθρώπινο κέντρο της πρωτεύουσας. «Στόχος μας είναι να ελαχιστοποιήσουμε το οικολογικό αποτύπωμα της πόλης, περιορίζοντας τους ρύπους από τα αυτοκίνητα και να διευκολύνουμε την πρόσβαση σε άλλες μορφές μεταφοράς, φιλικές προς το περιβάλλον. Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι ένα βήμα προς την κατεύθυνση αυτή, με κύριο όφελος πάντα την ποιότητα του αέρα», δηλώνει ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης.

Πολύ σύντομα μάλιστα, θα τεθούν σε λειτουργία ακόμη δύο ηλεκτρικοί φορτιστές στους δημοτικούς χώρους στάθμευσης στην τάφρο Νταβίλα και στον προμαχώνα Τρίπολις (Πλατεία Σολωμού) σε συνεργασία με τις δύο εταιρείες.

Δειτε Επισης

Τα Beauty Line τιμούν την Ημέρα Γης με την εκστρατεία «Φτιάχνουμε μαζί έναν κόσμο ομορφότερο»
Μ. Παναγίδης: Επιβεβλημένη η τροποποίηση του κανονισμού της Ε.Ε. για την προστασία των καταναλωτών
Υπηρεσία Καταναλωτή: Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων
Μια συλλογή από premium mixers εισέρχεται δυναμικά στην κυπριακή αγορά
Ενέργεια χωρίς ζάχαρη με τα νέα προϊόντα Monster Energy Ζero Sugar
Ανεξαρτησίας: Ο μονόδρομος, ο δύσκολος στόχος για πεζόδρομο και ο ανταγωνισμός από τα malls
Ξάνθος Σαρρής: Η αναγέννηση της ΕΥΡΗΚΑ
«Μάχη» αδειοδότησης για τα δύο νέα malls στη Λεμεσό-Οι διαδικασίες που τρέχουν και ποια τα δεδομένα
Mall of Cyprus: Μέρισμα €7,5 εκατ. από τα κέρδη 2022 και 2023
Λιανεμπόριο: Το δυσβάστακτο κόστος των καυσίμων για τις επιχειρήσεις και η εξίσωση της ακρίβειας