Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

11ο Θερινό Σχολείο στην περιβαλλοντική δημοσιογραφία

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Πέμπτη 9 Μαρτίου στις 17:00 το απόγευμα, στη Λεβέντειο Πινακοθήκη, δημοσιογραφική διάσκεψη σχετικά με το «11ο ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ» με εισαγωγή από την Διευθύντρια/υπεύθυνη κατάρτισης του Εκπαιδευτικού Κέντρου Ατσάς Δρ Φρόσω Χατζηλουκά και μετά ο Δρ Αντώνης Σκαμνάκης, Αναπληρωτής Καθηγητής στην Πολιτική και Κοινοτική Δημοσιογραφία του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, έδωσε όλες τις πληροφορίες σχετικά με το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Παρόντες Ακαδημαϊκοί, Πρόεδροί Συμπλεγμάτων Κοινοτήτων Σολέας και Διαμερίσματος Μόρφου, δημοσιογράφοι και φοιτητές.

Το θερινό αυτό σχολείο, που θα γίνει μεταξύ 2 Ιουλίου – 8 Ιουλίου 2023 στις εγκαταστάσεις του Εκπαιδευτικού Κέντρου Ατσάς (φορέας υποδοχής) στα Κατύδατα, και διοργανώνεται από το Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το Εργαστήριο Δημοσιογραφικών Σπουδών και Επικοινωνιακών Εφαρμογών του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και το Εκπαιδευτικό Κέντρο Ατσά.

Το πρόγραμμα απευθύνεται εκτός από φοιτητές τμημάτων Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ, σε φοιτητές Κοινωνικών Επιστημών, Εκπαίδευσης, Φιλολογίας, Βιολογίας, Γεωπονίας, Περιβάλλοντος, μεταπτυχιακούς φοιτητές συναφών σπουδών και σε όσους εργάζονται ή έχουν εργαστεί ως δημοσιογράφοι.

cocacolatherino2

Οι διδάσκοντες είναι μέλη ΔΕΠ (Διδακτικό Ερευνητικό Προσωπικό) τμημάτων ΑΕΙ, επαγγελματίες δημοσιογράφοι καθώς και ειδικοί περιβαλλοντικοί επιστήμονες.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικές εκδρομές και ημερίδες σε συνεργασία με φορείς της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Με την ολοκλήρωση του θερινού σχολείου θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

cocacolatherino3

Το πρόγραμμα διάρκειας επτά ημερών είναι συγχρηματοδοτούμενο και δεν απαιτείται κανένα ποσό εγγραφής η συμμετοχής. Τα κριτήρια επιλογής στο Θερινό Σχολείο είναι: α) βαθμός πτυχίου, σε περίπτωση έλλειψης αυτού, αναλυτική βαθμολογία και β) δημοσιογραφική εμπειρία ή συναφείς μεταπτυχιακές σπουδές. Ημερομηνία λήξης της υποβολής του βιογραφικού, το οποίο επέχει θέση αιτήσεως, είναι η 31η Μαρτίου 2023, ενώ η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα γίνει στις 14 Απριλίου του 2023.

Για την αποστολή βιογραφικών και για πληροφορίες για διαμονή - αποτείνεστε στην Αγάθη Ζάγγουλου, Διοικητικό Λειτουργό του Εκπαιδευτικού Κέντρου Ατσάς στο email a.zaggoulou@atsastraining.com.cy και στο τηλέφωνο 00357-99374884, κάθε Τρίτη και Παρασκευή 14.30-15.30. Το πρόγραμμα του Θερινού Σχολείου θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ καθώς και στην ιστοσελίδα του Εκπαιδευτικού Κέντρου Ατσάς.

Δειτε Επισης

Πνευματικά Δικαιώματα: Τα κριτήρια που καθορίζουν τις αμοιβές
DHD Insurance: Ενημερωτική ημερίδα για την αξιολόγηση κινδύνων για τις σύγχρονες επιχειρήσεις
Αμοιβές καλλιτεχνών: Έτοιμα τα μαγαζιά να συνεργαστούν-Ποιες οι κόκκινες γραμμές
Όλα όσα έγιναν στα 2α Κυπριακά Βραβεία Αρχιτεκτονικής (photos)
Πνευματικά δικαιωμάτα: Oι συμφωνίες, οι διαφωνίες και ο κομβικός ρόλος μιας απούσας Βουλής
Ειρήνη Μυλωνά-Χρυσοστόμου: Η προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων βασικό κομμάτι της βιομηχανίας
Μ. Παναγίδης: Η Πνευματική Ιδιοκτησία είναι συνυφασμένη με το επιχειρείν
Το ARIS A Really Inspiring Space υποδέχεται την XM ως χορηγός
Ε. Σταματούδη: Σημαντικές οι αμοιβαίες υποχωρήσεις στο ζήτημα πνευματικής ιδιοκτησίας
Η DP World προωθεί έμπρακτα την επαγγελματική ανέλιξη των γυναικών