Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Προκήρυξη εκπόνησης διδακτορικής στην Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία

Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου προκηρύσσει τέσσερις (4) θέσεις για εκπόνηση Διδακτορικής Διατριβής στην Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία.

Το διδακτορικό πρόγραμμα του τμήματος Ιστορίας, Πολιτικής και Διεθνών Σπουδών είναι αναγνωρισμένο από το Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης (ΔΙ.Π.Α.Ε.) από το 2017.

Αιτήσεις μπορούν να υποβάλουν οι κάτοχοι μεταπτυχιακού τίτλου Ιστορικών, Πολιτικών, Νομικών, Φιλοσοφικών, Νομικών Σχολών, Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών.

Η πρόσκληση απευθύνεται στις/στους κατόχους μεταπτυχιακού  συγγενούς επιστήμης από αναγνωρισμένα Πανεπιστήμια της Κυπριακής Δημοκρατίας της Ελλάδος και της Αλλοδαπής της Ευρώπης και Παγκοσμίως.

Έγγραφα που απαιτούνται για την αίτηση:

Θα πρέπει να ολοκληρωθεί η ηλεκτρονική αίτηση προς το πανεπιστήμιο. Επιπλέον, οι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλουν και τα ακόλουθα έγγραφα σε μορφή PDF:

  1. Αναλυτικό Βιογραφικό σημείωμα (παράδειγμα βιογραφικού σημειώματος διατίθεται στον ακόλουθο διαδικτυακό ιστότοπο:http://europass.cedefop.europa.eu/documents/curriculum-vitae/templates-instructions μαζί με ένα συνοπτικό σημείωμα βιογραφικού και αν υπάρχει συσχετισμός έρευνας με το εργασιακό περιβάλλον (αν υπάρχει) (στα Ελληνικά ή και τα Αγγλικά).
  2. Ερευνητική πρόταση (που να περιέχει μέσα μεταξύ άλλων, την καινοτομία της διδακτορικής διατριβής, την μεθοδολογία, προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα έρευνας και συγγραφής όπως και άλλοι τρόποι ερευνητική συμμετοχή σε εκδόσεις κατά την διάρκεια της διατριβής που να ενισχύσουν τα πλαίσια έρευνας του διδακτορικού).
  3. Αναλυτική βαθμολογία του Πτυχίου σπουδών και μεταπτυχιακών σπουδών όπως και αντίγραφο πρωτοτύπων πτυχίου-μεταπτυχιακού
  4. Μέχρι και τρεις συστατικές επιστολές (στην ελληνική ή και αγγλική) που να αναφέρονται στην στήριξη του υποψηφίου (στο έργο της/του επιστημονικό ή και επαγγελματικό).
  5. Το συνολικό Portfolio της/του υποψηφίου (εργασίες / δημοσιεύσεις / υποστηρικτικό υλικό, αν υπάρχει)

Όλα τα έγγραφα (πρωτότυπα ή πιστοποιημένες μεταφράσεις) θα πρέπει να είναι στα Ελληνικά ή στα Αγγλικά.

Την ηλεκτρονική αίτηση μπορείτε να την βρείτε ΕΔΩ.

Καταληκτική ημερομηνία για τις αιτήσεις είναι η 15η Φεβρουαρίου 2023. Εντός δύο επερχόμενων εβδομάδων θα γίνει η πρώτη αξιολόγηση. Εντός Φεβρουαρίου 2023 θα γίνει η συνέντευξη στη δεύτερη και τελική αξιολόγηση. Η εγγραφή και φοίτηση θα αρχίσει εντός του Εαρινού Εξαμήνου του 2023. Συγκεκριμένα, στα τέλη Φεβρουαρίου 2023.

Οι αιτήσεις που υποβάλλονται με οποιοδήποτε άλλο τρόπο αποκλείονται από τη διαδικασία. Aιτήσεις οι οποίες δεν περιλαμβάνουν όλες τις απαιτούμενες πληροφορίες επίσης θα αποκλειστούν από την διαδικασία αξιολόγησης.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στην ερευνητική πρόταση για Διδακτορική Διατριβή καθώς αυτή αποτελεί ένα εκ των πλέον σημαντικών κριτηρίων αξιολόγησης του/της υποψηφίου. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να μελετήσουν τα ερευνητικά ενδιαφέροντα των μελών ΔΕΠ των Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Ιστορίας, όπως αναφέρονται στο βιογραφικό σημείωμα που είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του πανεπιστημίου, πριν την κατάθεση της αίτησής τους. Επίσης μπορούν να επικοινωνήσουν με οποιοδήποτε μέλος ΔΕΠ για καθοδήγηση πριν την κατάθεση αίτησης ή την ολοκλήρωση της ερευνητικής τους πρότασης. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ενημερωθείτε εδώ: https://www.nup.ac.cy/gr/department-of-history-politics-and-international-studies/

Οι αιτήσεις εισδοχής θα αξιολογηθούν από την Επιτροπή Αξιολόγησης μελών ΔΕΠ. Εκτός από την ποιότητα της ερευνητικής πρότασης η Επιτροπή Αξιολόγησης θα λάβει υπόψη της και το υπόβαθρο του υποψηφίου, όπως αξιολογείται από τα ακόλουθα:

  • βαθμολογία πτυχίων και μεταπτυχιακών τίτλων
  • άλλα πτυχία που έχουν αποκτηθεί
  • επιστημονικές δημοσιεύσεις και παρουσιάσεις σε συνέδρια (αν υπάρχουν)
  • πιθανές υποτροφίες, βραβεία, διακρίσεις και αναγνωρίσεις
  • Εργασιακό περιβάλλον αν είναι συνυφασμένο με το ερευνητικό έργο.

Όλοι οι υποψήφιοι θα αξιολογηθούν από ειδική επιτροπή που συγκροτείται με μέλη ΔΕΠ του τμήματος και μέλος ΔΕΠ εκτός τμήματος του Πανεπιστημίου, και θα εξετάσει τους φακέλους, με βάση τα πιο πάνω κριτήρια. Θα κληθούν στη δεύτερη φάση επιλογής οι υποψήφιοι/ες για την τελική συνέντευξη.

Σε συνέχεια, οι υποψήφιοι που θα γίνουν δεκτοί στο Πρόγραμμα Εκπόνησης Διδακτορικής Διατριβής θα πρέπει να αποστείλουν επιστολή αποδοχής μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εντός 15 ημερών από την κοινοποίηση της προσφοράς. Αποδεχόμενοι την προσφορά, οι υποψήφιοι αναγνωρίζουν ότι αποδέχονται τους κανόνες που καθορίζονται στα επίσημα έγγραφα που διέπουν αυτό το πρόγραμμα.

Ο ελάχιστος χρόνος ολοκλήρωσης είναι 3 έτη και ο μέγιστος 5. Οι λεπτομέρειες του προγράμματος αναφέρονται στον αναρτημένο Κανονισμό Εκπόνησης Διδακτορικών Διατριβών.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τον Προϊστάμενο της Υπηρεσίας Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας, Δρα Σταύρος Χριστοδούλου στο email Stavros.christodoulou@nup.ac.cy ή στο τηλέφωνο (+357) 2684 3331.

 

Δειτε Επισης

Συνεργασία U Travel-Capacitor Partners: Ρεκόρ στις online πωλήσεις των ταξιδιωτικών πακέτων του Tomorrowland
7ο Cyprus HealthCare Conference: Η πορεία προς ισότιμο και καθολικό σύστημα υγείας
Η νέα επιστημονική επιτροπή του ΠΑΣΥΚΑΦ
Φαίδωνας Φαίδωνος: Πάνω από 600 οι φοιτητές ΤΕΠΑΚ στην Πάφο τη νέα χρονιά
Τομείς συνεργασίας συζήτησαν Βαφεάδης και Χατζημανώλη με DP World στο Ντουμπάι
Επιχειρηματικό φόρουμ Κύπρου-Εσθονίας: Προώθηση διμερών συνεργασιών
Οι εποπτικές προτεραιότητες της ΕΚΚ για το 2024-Επικέντρωση σε ΚΕΠΕΥ με διασυνοριακές δραστηριότητες
Εργασιακή ευημερία: Βασικός παράγοντας για τη βιώσιμη επιτυχία των οργανισμών
Ανανέωση διεθνούς διαπίστευσης EFMD για το Πρόγραμμα ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Κύπρου
Η Freedom24 Super Grand Χορηγός για τον πρώτο Ολυμπιονίκη της Κύπρου Παύλο Κοντίδη