Οι προβλέψεις για την οικονομία και η πορεία του πληθωρισμού

Σε θετικούς ρυθμούς παραμένει η κυπριακή οικονομία παρά την αυξημένη αβεβαιότητα λόγω πληθωριστικών πιέσεων. Το 2022, η οικονομία του τόπου κατέγραφε, ήδη, ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης. Ως αποτέλεσμα, μεγάλο μέρος από τις απώλειες που προκάλεσε η COVD-19 έχει ανακτηθεί.

Ώθηση για περαιτέρω ανάπτυξη αναμένεται να δώσει το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, το Ταμείο Πολιτικής Συνοχής καθώς και οι επενδύσεις του ιδιωτικού τομέα.  Οι ξένες επενδύσεις σε συνδυασμό με τη στήριξη των επιχειρηματιών του τόπου από Πολιτεία και Βρυξέλλες εκτιμάται ότι θα αμβλύνουν τα προβλήματα τόσο στην οικονομία γενικότερα όσο και στον τομέα του λιανικού εμπορίου, που μετά την πανδημία εναποθέτει πια τις ελπίδες του στο 2023.

Tις προβλέψεις του για τις αποδόσεις της κυπριακής οικονομίας για τα επόμενα χρόνια και πώς αυτές αναμένεται να επηρεάσουν την κατανάλωση και συνεπακόλουθα το λιανικό εμπόριο θα παρουσιάσει ενώπιον του 20ου Cyprus Grocery Retail Conference ο Πρόεδρος του Δημοσιονομικού Συμβουλίου, Μιχάλης Περσιάνης, την Τρίτη 4 Απριλίου 2023, στο Hilton Nicosia.

Το λιανεμπόριο στην Κύπρο και στο εξωτερικό κινείται σε ένα θολό τοπίο γεμάτο από προκλήσεις και ανατροπές. Σε ένα περιβάλλον που μεταβάλλεται με γοργούς ρυθμούς το λιανικό εμπόριο επιβάλλεται όχι μόνο να προσαρμοστεί στις αλλαγές, αλλά και να μπει γερά στην αναζήτηση καινοτομιών ώστε οι επιχειρήσεις να καταστούν βιώσιμες και ανταγωνιστικές, με σεβασμό πάντοτε στις ανάγκες και τη συμπεριφορά του καταναλωτή. Η παρουσίαση του κ. Περσιάνη θα αποτελέσει πηγή ενημέρωσης και καθοδήγησης για τους επικεφαλής του χώρου.

Θεσμός εικοσαετίας

Η 20η διοργάνωση του Cyprus Grocery Retail Conference θα καταγράψει τις τάσεις του λιανικού εμπορίου για τα επόμενα χρόνια, τις προκλήσεις και τις προοπτικές. Πρωτοκλασάτα στελέχη από την εγχώρια αγορά θα συζητήσουν τα megatrend του Grocery Retail και θα κάνουν προβλέψεις για την κυπριακή Οικονομία και την πορεία του πληθωρισμού καθώς πρόκειται για ένα φαινόμενο με τεράστιο αντίκτυπο στον Κλάδο. Το Συνέδριο θα φιλοξενήσει επίσης συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης με κεντρικό ζήτημα τις προκλήσεις και το μέλλον του λιανικού εμπορίου στην Κύπρο και το μεγάλο στοίχημα της “νέας γενιάς” προμηθευτώ. Στην ατζέντα βρίσκονται, βεβαίως, και οι καταναλωτές της επόμενης γενιάς καθώς και οι τεχνολογικές τάσεις που επαναπροσδιορίζουν την έννοια των καταστημάτων και των συμπεριφορών της.

Η μεγαλύτερη σύναξη των στελεχών που δραστηριοποιούνται μπροστά και πίσω από τα ράφια του λιανικού εμπορίου των FMCGs, θα μάθουν, επιπρόσθετα, μέσω  της συμμετοχής τους τα πάντα για  το μέλλον του λιανικού εμπορίου για την επόμενη δεκαετία με γνώμονα τις τεχνολογικές καινοτομίες, τα οικονομικά δεδομένα και τις νέες πραγματικότητες.

Το 2023 είναι η χρονιά που σηματοδοτεί την επιτυχία του γεγονότος, αφού, φέτος ο θεσμός κλείνει 20 χρόνια παρουσίας στον συναρπαστικό κόσμο του Grocery Retail. Συμβολική είναι η φετινή διοργάνωση και για τα βραβεία, που γιορτάζουν μία δεκαετία ζωής. Κατά την τελετή απονομής των IN Business Grocery Retail Awards, θα βραβευθούν τα FMCGs brands που διέπρεψαν στην Κύπρο μέσα στο 2022.

Ποιους ενδιαφέρει

Το Συνέδριο απευθύνεται σε διευθύνοντες σύμβουλους, εμπορικούς διευθυντές, διευθυντές προμηθειών, brand managers και στελέχη από επιχειρήσεις που ασχολούνται με το χονδρικό και λιανικό εμπόριο προϊόντων ευρείας κατανάλωσης. Συγκεκριμένα, το περιεχόμενο καλύπτει τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες στελεχών από:

  • Εμπορικές Εταιρείες: Παραγωγοί, Εισαγωγείς, Προμηθευτές Προϊόντων Ευρείας Κατανάλωσης (FMCGs)
  • Υπεραγορές
  • Αλυσίδες Διαρκούς Εξυπηρέτησης-Περίπτερα
  • Εταιρείες Logistics
  • Πολυκαταστήματα
  • Σύμβουλους Επιχειρήσεων
  • Εμπορικές Τράπεζες
  • Λογιστικά-Ελεγκτικά Γραφεία
  • Χρηματοοικονομικούς Οργανισμούς
  • Γραφεία Δημοσίων Σχέσεων & Διαφήμισης

 

Για πληροφορίες και εγγραφές πατήστε εδώ.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Οργανωτής: IMH

Χορηγοί: Christoudias Logistics και Flexfin

Με τη στήριξη: Παγκύπριος Σύνδεσμος Λιανικού Εμπορίου, Παγκύπριος Σύνδεσμος Υπεραγορών, Σύνδεσμος Διαφημιζομένων Κύπρου, ECR Cyprus

Χορηγοί Επικοινωνίας: περιοδικό IN Βusiness, πόρταλ REPORTER

 

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την IMH:

Τηλέφωνο: 22505555 | Φαξ: 22679820

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com

Ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

 

Δειτε Επισης

Οι καταθέσεις και τα δάνεια εταιρειών και νοικοκυριών-Σημαντική καθαρή αύξηση συνολικά
Ο Κωνσταντίνος Ηροδότου εξηγεί γιατί είναι αναγκαίος ο ψηφιακός χρηματοοικονομικός αλφαβητισμός(video)
Η μεγαλύτερη τριμηνιαία καταβολή σε μετρητά από την ΚΕΔΙΠΕΣ στο κράτος-€140 εκατ. για το α’ τρίμηνο 2024
Μειώνεται η ζήτηση για επιχειρηματικά δάνεια, αμετάβλητη για στεγαστικά
Ν. Χριστοδουλίδης: Γιατί αυξάνονται οι τιμές και τα μέτρα συγκράτησης του πληθωρισμού (βίντεο)
Εισαγωγή νέων Γραμματίων Δημοσίου Κυπριακής Δημοκρατίας στο ΧΑΚ
Η επιστροφή της Τράπεζας Κύπρου
Στα κέρδη την Τετάρτη το ΧΑΚ, μεγάλο ενδιαφέρον για τραπεζικές μετοχές
Πανίκος Νικολάου: Ψήφος εμπιστοσύνης στην Τράπεζα Κύπρου η έγκριση για πληρωμή μερίσματος
Με τις... ευλογίες Κεραυνού η Eurobank A.E.-Είδε Ζανιά και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου