Δενδροφύτευση στην Τόχνη από την Ομάδα Εθελοντών της Ελληνικής

Το δικό της λιθαράκι για μια πιο πράσινη Κύπρο συνεχίζει να βάζει η Ελληνική Τράπεζα, διοργανώνοντας δεντροφύτευση στο χωριό της Τόχνης, σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές, το Τμήμα Δασών και την υποστήριξη της Mastercard.

Η Ομάδα Εθελοντών της Ελληνικής Τράπεζας έδωσε για ακόμα μια φορά δυναμικό παρόν στη δεντροφύτευση που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των πυλώνων «Περιβάλλον & Κοινωνία» της Στρατηγικής βιωσιμότητας της Τράπεζας το Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2023.

Συγκεκριμένα, φυτευτήκαν 1800 δενδρύλλια και φυτά, ενώ χορηγήθηκε ένα σημαντικό ποσό το οποίο συγκεντρώθηκε από την εκστρατεία Priceless Planet Coalition των καρτών Mastercard της Ελληνικής Τράπεζας. Επιπρόσθετα, δόθηκε η ετήσια χορηγία της Τράπεζας προς τον Φιλοδασικό Σύνδεσμο Κύπρου, τον οποίο στηρίζουμε για 4η συνεχή χρονιά.

Η δεντροφύτευση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Τμήμα Δασών και υπό την αιγίδα της Επιτρόπου Περιβάλλοντος, κα. Κλέλιας Βασιλείου, με τη στήριξη του Κοινοτάρχη Τόχνης κ. Παντελή Χαραλάμπους και των τοπικών αρχών.

Όπως τόνισε ο κ. Γιώργος Χριστοδουλίδης, Επικεφαλής Μονάδας Ανθρώπινου Δυναμικού, η Ελληνική Τράπεζα, εδώ και πολλά χρόνια, δραστηριοποιείται σε περιβαλλοντικά θέματα και επενδύει συνεχώς σε ενέργειες και δράσεις, αναγνωρίζοντας την αλληλεπίδραση της οικονομικής ανάπτυξης με το περιβάλλον. «Σήμερα δίνουμε μια νέα πνοή στην περιοχή, στα πλαίσια των πυλώνων «Περιβάλλον & Κοινωνία» της Στρατηγικής βιωσιμότητας μας. Φυσικά, το έργο αυτό δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί χωρίς τη στήριξη της Επιτρόπου Περιβάλλοντος, την τεχνογνωσία του Τμήματος Δασών και την έμπρακτη συμβολή της Ομάδας Εθελοντών της Ελληνικής Τράπεζας, τους οποίους και ευχαριστώ ιδιαίτερα», είπε.  

Από την πλευρά της η Επίτροπος Περιβάλλοντος, κα. Κλέλια Βασιλείου τόνισε ότι ακόμα μία δεντροφύτευση πραγματοποιείται με τεράστια ικανοποίηση και άλλα 1800 δέντρα παίρνουν τη θέση τους στη γη, ευεργετώντας την ποιότητα της ζωής μας. «Ευθύνη μας, πέραν της φύτευσης, είναι να τα φροντίζουμε να μεγαλώσουν σωστά με υγεία, να ευημερούν και μαζί με αυτά και εμείς. Για ακόμα μια φορά, ευχαριστούμε θερμά την Ελληνική Τράπεζα και το Τμήμα Δασών για την ωφέλιμη διαχρονική σύμπραξη», τόνισε.

Τέλος, ο πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Τόχνης, κ. Παντελής Χαραλάμπους ευχαρίστησε την Ελληνική Τράπεζα εκ μέρους της κοινότητας του χωριού υπογραμμίζοντας ότι η συμβολή της στο έργο για ανάπλαση της κοίτης του ποταμού της Τόχνης στο κέντρο του χωριού, είναι ιδιαίτερα σημαντική. Όπως είπε, οι πόροι της κοινότητάς είναι μειωμένοι και με η συνεισφορά για αυτή τη δενδροφύτευση ήταν ο μόνος τρόπος να ολοκληρωθεί το έργο.

Δειτε Επισης

TELETHON και Κεραυνός Στροβόλου ενώνουν δυνάμεις
16α ΙΝ Business Awards: Ανακοινώνονται την ερχόμενη εβδομάδα οι βραβευθέντες
Στην ΟΕΒ ο Σύνδεσμος Συλλογικότητας Θεατρικών Δημιουργών-Το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο
Στις 16 Μαΐου η ετήσια εκδήλωση «Cisco Experience»
Oι content creators αλλάζουν την όψη της οικονομίας
Με διαδρομές ενθουσιασμού, επιτυχίας και επιδόσεων ο απολογισμός για τον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού
ΓεΣΥ: Πώς διατηρείται και ενισχύεται η ποιοτική εξυπηρέτηση ασθενών;
Πρόσβαση στο ψηφιακό κράτος για όσους δυσκολεύονται ζητά η Επιτροπή Θεσμών
Columbia Technology και Sita δημιουργούν την SmartSea-Θα παρέχει λύσεις ναυτιλιακής τεχνολογίας
Altius Insurance: Στηρίζει τη σύνοδο του πρώτου επιστημονικού συνεδρίου νοσηλευτικής και μαιευτικής