Άγγιξαν τις 500 χιλιάδες οι ταξιδιώτες στα αεροδρόμια της Κύπρου

Πέραν των 470 χιλιάδων επιβατών ταξίδεψαν τον Ιανουάριο από και προς τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, κατά 250 χιλιάδες περισσότεροι σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2022.

Σε ανακοίνωση της Hermes Airports αναφέρεται ότι «περισσότεροι από 470.000 επιβάτες ταξίδεψαν τον Ιανουάριο από και προς τα διεθνή αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, αριθμός ο οποίος αντιστοιχεί στο 112% της επιβατικής κίνησης του Ιανουαρίου του 2019, τη χρονιά που καταγράφηκε ρεκόρ επιβατικής κίνησης στην Κύπρο. Η επίδοση του φετινού Ιανουαρίου είναι επίσης αυξημένη κατά περίπου 250 χιλιάδες επιβάτες σε σχέση με τον Ιανουάριο της περσινής χρονιάς».

Ειδικότερα, «σύμφωνα με στοιχεία της Hermes Airports από και προς το αεροδρόμιο Λάρνακας ταξίδεψαν τον φετινό Ιανουάριο 328,029 επιβάτες, με τη μεγαλύτερη κίνηση να προέρχεται από την Ελλάδα, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Ισραήλ, την Πολωνία και τη Γερμανία. Σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2022, η κίνηση φέτος στο αεροδρόμιο της Λάρνακας ήταν αυξημένη κατά 105,6%».

Αντίστοιχα «από και προς το αεροδρόμιο Πάφου ταξίδεψαν τον Ιανουάριο 142,972 επιβάτες, προερχόμενοι κυρίως από το Ηνωμένο Βασίλειο, το Ισραήλ, την Πολωνία, την Ελλάδα και τη Γερμανία. Σε σχέση με το ίδιο διάστημα πέρυσι, η κίνηση τον περασμένο μήνα στο αεροδρόμιο της Πάφου ήταν αυξημένη κατά 125%».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «κατά τη φετινή χειμερινή περίοδο Νοεμβρίου – Μαΐου, στις πτήσεις από και προς την Κύπρο έχουν προστεθεί περίπου 400 χιλιάδες επιπλέον αεροπορικές θέσεις συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του 2019, γεγονός που επιβεβαιώνει την αισιοδοξία των αεροπορικών εταιρειών για ακόμα μεγαλύτερο αριθμό αφίξεων στο νησί, τόσο κατά την τρέχουσα χειμερινή περίοδο όσο και γενικότερα».

Όπως ανέφερε η Μαρία Κουρούπη, Ανώτερη Διευθύντρια Αεροπορικής Ανάπτυξης, Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας της Hermes Airports «το 2023 ξεκίνησε με πολύ καλή επίδοση και αυτό είναι το αποτέλεσμα της προσπάθειας που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια για ενδυνάμωση του χειμερινού πτητικού προγράμματος, το οποίο φέτος έχει αυξημένες πτήσεις ακόμα και συγκριτικά με το 2019. Αυτό σίγουρα βοηθά και στην αύξηση των τουριστικών αφίξεων, ενώ αύξηση παρατηρούμε αυτή την περίοδο και στα ταξίδια των Κυπρίων».

Παραμένουν, συνέχισε «αισιόδοξοι ότι, εφόσον δεν θα υπάρξει κάποιο πισωγύρισμα από εξωγενείς παράγοντες, όπως είχαμε τα προηγούμενα χρόνια την πανδημία και πέρσι τον πόλεμο, τότε η επιβατική κίνηση θα συνεχίσει φέτος με το ίδιο θετικό πρόσημο. Ήδη τα μηνύματα που λαμβάνουμε είναι ενθαρρυντικά, ενώ προς αυτή την κατεύθυνση συνηγορεί και το φιλόδοξο πρόγραμμα με πολλούς νέους προορισμούς και ενίσχυση υφιστάμενων δρομολογίων που έχουν καταρτίσει για την τρέχουσα χρονιά οι αεροπορικές εταιρείες με τις οποίες συνεργαζόμαστε».

Δειτε Επισης

Amanti, MadeForTwo Hotels: Επαναλειτουργεί ανανεωμένο από 1η Απριλίου για το καλοκαίρι του 2024
Το πρωτοποριακό φόρουμ «Γυναίκες στον Αέρα» της Wizz Air
Paradox Museum Limassol: Γιορτάζει ένα χρόνο λειτουργίας με δωρεάν είσοδο σε όλα τα παιδιά
Εκστρατεία καλλιέργειας οδικής συνείδησης από την ΕΤΑΠ Πάφου
Vessel Check: Νέα υπηρεσία από τη Μαρίνα Αγίας Νάπας
Ελληνική Τράπεζα: Μονόδρομος η εξέλιξη για μια ανταγωνιστική τουριστική βιομηχανία
Επιμόρφωση των εργαζομένων του τουρισμού σε νέα σημεία ενδιαφέροντος της Περιφέρειας Λάρνακας
Ηγεσία: Ο ρόλος του ηγέτη σε όλα τα επίπεδα
Προετοιμασίες από τα αεροδρόμια της Κύπρου για την άφιξη των τουριστών
Στις 87.961 οι αφίξεις τουριστών τον Ιανουάριο 2024